Coroana integral ceramica

Datorită evoluției tehnologiei, dar și eforturilor depuse în domeniul medical, în momentul de față există numeroase variante pentru a-ți reconstrui dinții afectați de carii sau alte probleme de sănătate. În rândurile următoare, vei descoperi ce sunt coroanele integral ceramice și cum te pot ajuta acestea să-ți recuperezi zâmbetul de altădată.

Ce sunt coroanele din ceramica / porțelan?

Pentru început, trebuie să știi ce sunt coroanele dentare integral ceramice. Astfel, te anunțăm cu drag că acestea reprezintă o opțiune pentru restaurările dentare, fiind extrem de fiabile, dar și estetice. Vorbim despre un material utilizat adesea în estetica dentară, mai scump față de celelalte materiale folosite pentru realizarea altor tipuri de coroane dentare. Este important de menționat și faptul că aceste coroane integral ceramice nu necesită suport, fiind rezistente datorită procedurii de prelucrare, prin tehnica presării la temperaturi ridicate, dar și prin tehnica robotizată CAD CAM.

Când sunt recomandate coroanele integral ceramice?

Când sunt recomandate coroanele integral ceramice?

În general, coroanele dentare sunt folosite pentru a reda zâmbetului un aspect frumos sau pentru a reconstrui un dinte afectat puternic, un dinte ce nu mai poate fi salvat cu o simplă plombă. Precum coroanele metalo-ceramice sau coroanele din zirconiu, cele realizate din ceramică presată se aseamănă foarte mult cu dinții naturali, excelând în aspectul estetic. De reținut este și faptul că, în general, coroanele dentare se pot aplica atât pe dinții naturali, cât și pe implanturi dentare.

4,9
+840 de recenzii reale în Google pentru Clinica LLL Dental

Pacienții noștri au evaluat pozitiv experiențele pe care le-au avut la clinica noastră. Le poți verifica direct în Google.

Profită de avantajele LLL:
 • medici buni – de 3 generații, creăm zâmbete sănătoase
 • garanție pentru fiecare lucrare
 • inovație – cele mai noi tehnologii și proceduri
 • totul într-un loc – laborator dentar propriu și radiologie dentară/CT
Calea Mosilor, Nr. 296, Bloc 46, Scara C, Parter, Bucuresti, Sector 2

Formular de Programare

This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Avantajele coroanelor din ceramică / porțelan

La Clinica LLL Dental poți opta pentru coroane integral ceramice cu avantaje de top, comparativ cu alte modele disponibile pe piață. Iată care sunt principalele beneficii ale acestora:

 • Dacă optezi pentru coroane din ceramica, te vei bucura de un aspect estetic deosebit, acestea fiind extrem de asemănătoare cu dinții naturali;
 • Confortul este un alt aspect interesant, coroanele ceramice fiind extrem de ușoare;
 • Coroanele integral ceramice nu îți pot declanșa reacții adverse. De altfel, există și alte modele, precum coroanele dentare din zirconiu, care nu provoacă reacții alergice. În general, materialele folosite pentru fabricarea lucrărilor dentare sunt prietenoase cu organismul uman.

Dezavantajele coroanelor din ceramică / porțelan

În ceea ce privește coroanele integral ceramice și dezavantajele acestora, trebuie să știi că:

 • Nu poți folosi coroane dentare din porțelan în cazul punților complexe deoarece, în lipsa unui cadru metalic sau de zirconiu, acestea se pot rupe mult mai ușor;
 • Costul coroanelor din ceramică sau costul coroanelor eMax este ușor mai ridicat față de alte opțiuni disponibile pe piață.

Media de viata a coroanelor integral-ceramice

Ești curios să afli cât timp te poți bucura de noii tăi dinți din porțelan? Află că durata de viață a acestora poate depăși chiar și 10 ani, cu condiția că va trebui să te adaptezi unui stil de viață sănătos, iar igiena orală să facă parte din rutina ta zilnică. Ca și în cazul unui implant dentar, atenția acordată periajului devine principala responsabilitate a pacienților care își doresc un zâmbet frumos și sănătos.

Procesul de reparație al coroanelor integral-ceramice

Odată ce optezi pentru coroane dentare din porțelan, te poți bucura de naturalețea și rezistența lor timp îndelungat. Pe de altă parte, există și situații mai rare în care acestea se pot deteriora. Astfel, o coroană dentară fisurată sau fracturată necesită înlocuire. În caz contrar, rezultatul reparației nu va fi unul sigur sau durabil.

Prețul coroanelor din ceramica

Clinica noastră îți oferă posibilitatea de a opta pentru coroane integral ceramice la preț competitiv. Reține doar că în materie de costuri, această opțiune poate fi mai scumpă față de alte variante disponibile. Pe de altă parte, rezultatul va fi pe măsura așteptărilor: un zâmbet frumos si un aspect natural. Te invităm să consulți prețurile pentru a te convinge.

Intrebari frecvente

 • Există vreo limitare în ceea ce privește alimentația atunci când optezi pentru dinți din ceramică?

  În general, nu există restricții în ceea ce privește alimentația, dar ar fi ideal să eviți produsele tari sau crocante. De altfel, se recomandă să îngrijești coroanele dentare așa cum faci și cu dinții naturali. Reține și faptul că petele care ar putea apărea pe coroanele dentare se îndepărtează, ușor și rapid, prin periaj profesional în cadrul clinicii.

 • Coroanele din ceramică se pot decolora în timp?

  Nu. Coroanele dentare nu se pot decolora odată cu trecerea timpului. Astfel, te poți bucura de o dantură frumoasă și sănătoasă.

 • Care este diferența între coroanele dentare din ceramică și coroanele dentare din zirconiu?

  Ambele categorii de coroane pot oferi dinților tăi un aspect natural, dar coroanele din ceramică au o transluciditate mult mai mare. În ultimii ani, dezvoltarea tehnologică face anumite tipuri de zirconiu să aibă o naturalețe asemănătoare cu ceramica integrală.Pe de altă parte, coroanele din zirconiu s-au dovedit a fi mult mai rezistente.

  Așadar, nu ar trebui să-ți ascunzi zâmbetul, mai ales atunci când ai la îndemână o mulțime de variante pentru a-ți reconstrui dinții afectați de carii sau alte probleme. În acest sens, coroanele dentare integral ceramice pot reprezenta soluția salvatoare pentru tine. Specialiștii de la LLL Dental sunt pregătiți pentru a-ți oferi cele mai bune servicii, adaptate nevoilor tale. Hai să ne cunoaștem!

programează-te