Tomografie Dentara – Computer Tomograf – CT – Bucuresti

Tomografie dentara CB-CT permite inregistrarea structurilor mandibulare si maxilare intr-o singura captura realizata de un fascicul conic de raze x. Imaginea este reconstruita fara distorsiuni, mariri , micsorari si suprapuneri, permitand astfel masuratori precise ale relatiilor dintre tesuturi. Cantitatea de radiatii este de pana la 400 de ori mai mica decat la tomografia axiala conventionala.

rx radiologie panoramica

Voxelii sunt unitatile de informatie volumetrica a caror dimensiune caracterizeaza claritatea imaginilor obtinute. Tomografiile facute de noi cu ajutorul Pax Duo 3D Plus au voxelul de 0,8mm adica echivalentul ultra full HD. Este o rezolutie de patru ori mai buna decat a aparatului folosite acum in Romania!

FOV DE LA 5/5 CM LA 12,5 CM GANDIT SA CUPRINDA TOT CE VREI SA VEZI

FOV-ul (Field Of View) reprezinta volumul anatomic total prins in captura tomografiei. Pax Duo 3D Plus- aparatul cu care este dotata clinica noastra poate selecta automat un FOV variabil in functie de zona de interes. Acest aparat pentru tomografii dentare este conceput special pentru  nevoile suplimentare-de detaliu din implantologie  dar si medicul dentist  specializat in endodontie    poate sa solicite  un FOV de 5/5 iar specialistul in ortodontie poate cere un fov de 3 ori mai mare. Este important deoarece putem regla dimensiunea imaginii dar mai ales putem selecta doza de radiatii strict necesara. Aparatul nostru este optimizat pe zona de interes in medicina dentara, senzorul de dimensiuni uriase permitandu-i sa inregistreze toata anatomia de interes intr-o singura captura, cu timp de expunere si cantitate de radiatii minime! Softul din componenta EZ3D PROFESIONAL PLUS este motorul formarii imaginilor 3D. El permite masuratori complexe de distante, suprafete si volume. De asemenea masoara densitatea osoasa si poate simula inserarea implanturilor dentare. In orice fel de sectiune imaginabila, toate amanuntele sunt redate cu acuratete pe tomografia dentata.

TOMOGRAFIE DENTARA IN IMPLANTOLOGIE

In clinica noastra, la  LLL Dental,  in protocolul standard al tratamentelor prin implanturi dentare este si o tomografie dentara!  Imagistica 3D (CT-ul dentar) pentru medicul specialist in implantologie permite, inainte de operatia de inserare a implanturilor dentare, aprecierea formei, dimensiunilor crestei alveolare, osului disponibil, precum si densitatea acestuia. In functie de acesti parametri se aleg implanturile dentare (dimensiunea lor), forma implanturilor dentare (conica, cilindrica, etc.), dimensiunea spirelor, pasul acestora etc. Alegerea corecta, in functie de cantitatea si calitatea osului maxilarelor a tipului de implant dentar potrivit, este poate, chiar mai importanta decat alegerea intre firmele producatoare de implanturi dentare  (a marcii).

Tomografiile ne sunt folositoare in:

 

 • Vizualizarea tridimensionala a anatomiei  dintilor cu evidentierea exacta a numarului si traiectului canalelor radiculare.
 • Identificarea eventualelor fracturi  si leziuni ale dintilor la nivelul radacinilor.
 • Evaluarea proceselor de resorbtie de la nivelul radacinilor dintilor.
 • Planificarea si evaluarea pre-chirurgicala a tratamentului,  pornind de la informatii exacte.

TOMOGRAFIA IN CHIRURGIA DENTO- ALVEOLARA

Computerul Tomograf cu Fascicul Conic este un instrument indispensabil in stabilirea diagnosticuluirealizarea planului si aplicarea tratamentului in domeniul chirurgiei. Tomografia dentara aduce avantaje chirurgiei dentare  prin:

 

 • Stabilirea pozitiei  tridimensionale a dintilor in cadrul structurilor alveolare si relatia cu structurile vecine.
 • Vizualizarea 3D a tesuturilor dure si moi, ceea ce inlesneste planificarea interventiilor de chirurgie maxilo-faciala.
 • Localizarea si evaluarea dintilor inclusi sau semiinclusi  sau a eventualelor formatiuni patologice.
 • Evaluarea proceselor de resorbtie de la nivelul radacinii dintilor.
 • Evaluarea structurilor osoase si stabilirea densitatii osoase.
 • Evaluarea ATM (articulatiei temporo- mandibulare).
 • Urmarirea procesului de vindecare postoperational.
clinic@llldental.ro

Calea Mosilor, Nr. 296, Bloc 46, Scara C, Parter, Bucuresti, Sector 2, 020898

formular de programare
contact
formular de programare