Radiografie dentara

Clinica LLL DENTAL dispune  de propriul serviciu de radiologie dentara dotat cu tehnica de ultima generatie. Departamentul de radiologie dispune de doua aparate de  radiografii retroalveolare, unul in cabinetul de radiologie  si al doilea in sala de operatii unde se pot efectua radiografii digitale intraoperator, fara a mai fi nevoie ca pacientul sa se deplaseze.

dentist examineaza radiografia dentara
dentist lucru cu dinti digitali radiografie dentara

Ce este radiografia dentara?

Radiografiile dentare sunt imagini ale dintilor si tesuturilor inconjuratoare pe care le folosim pentru a evalua starea de sanatate orala a pacientilor nostri. Imaginile obtinute cu ajutorul razelor X ne ajuta sa depistam toate acele probleme ce nu pot fi vazute in urma unui examen dentar clinic si sa stabilim planul de tratament potrivit.

Care este rolul radiologiei dentare?

Depistarea si tratarea la timp a problemelor dentare este extrem de importanta. Oricat de banale ar parea o carie ori un abces dentar, daca nu sunt tratate la timp, acestea se pot agrava si pot cauza probleme serioase de sanatate. 

Radiologia dentara joaca un rol extrem de important in prevenirea unor astfel de situatii. 

Aceasta ne permite sa detectam probleme precum: 

 • Cariile interdentare si cele ce apar sub plombe; 
 • Pierderea osoasa la nivelul maxilarului; 
 • Modificari osoase la nivelul canalului radicular cauzate de o infectie;
 • Abcesele dentare; 
 • Existenta unor chisturi sau tumori; 
 • Incluzia dentara.

De asemenea, sunt folosite pentru a determina pozitia si conditia dintilor inainte de inserarea implanturilor dentare, montarea protezelor si a aparatelor dentare, dar si a altor proceduri stomatologice.

4,9
+840 de recenzii reale în Google pentru Clinica LLL Dental

Pacienții noștri au evaluat pozitiv experiențele pe care le-au avut la clinica noastră. Le poți verifica direct în Google.

Profită de avantajele LLL:
 • medici buni – de 3 generații, creăm zâmbete sănătoase
 • garanție pentru fiecare lucrare
 • inovație – cele mai noi tehnologii și proceduri
 • totul într-un loc – laborator dentar propriu și radiologie dentară/CT
 • program extins – luni-vineri, 08-21:30
Calea Mosilor, Nr. 296, Bloc 46, Scara C, Parter, Bucuresti, Sector 2

Formular de Programare

This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Ce tipuri de radiografii dentare sunt disponibile la LLL Dental?

Clinica LLL DENTAL dispune de propriul serviciu de radiologie dentara dotat cu tehnica de ultima generatie. Departamentul de radiologie dispune de doua aparate de radiografii retroalveolare, unul in cabinetul de radiologie si al doilea in sala de operatii unde se pot efectua radiografii digitale intraoperator, fara a mai fi nevoie ca pacientul sa se deplaseze.

Radiografie dentara digitala

Acest nou serviciu de radiologie dentara utilizeaza imaginea radiologica in diagnosticare si in urmarirea evolutiei tratamentelor dentare, mai ales cele  endodontice si parodontale.

Radiografiile retroalveolare digitale realizate cu echipamentul VATECH ESX sunt de o claritate superioara comparativ cu metodele folosite in radiologia clasica. Pentru a se obtine o imagine clara, senzorul radiologic are nevoie de o cantitate mult mai mica de raze X si permite scanarea imediata. 

Imaginea radiologica astfel obtinuta este introdusa in baza de date a clinicii care poate fi accesata din orice cabinet prin intermediul Statiilor PC Ultraperformante. Senzorul digital inlocuieste filmul fotosensibil si permite practic un numar nelimitat de utilizari, in mod ecologic, intrucat se elimina substantele de developare, asigurand o inalta calitate a imaginii, care este disponibila instant pe PC spre vizualizare.

Avantajele radiografiei dentare digitale 

 • Imaginea radiologica digitala poate fi prelucrata pentru a se obtine detalii importante ale dintilor si structurilor adiacente.
 • Radiografia se obtine mult mai repede si cu riscuri mai mici din partea pacientilor.
 • Informatia digitala poate sa fie printata pe hartie sau suport CD/DVD.
 • Toate investigatiile radiologice ale unui pacient sunt arhivate si accesate cand se doreste compararea lor pentru a se evalua rezultatele tratamentelor.
 • Pacientii nostri nu vor fi obligati sa aduca la cabinet toate radiografiile  anterioare, care pot fi voluminoase uneori, ci acestea pot fi vizualizate foarte usor pe ecranul calculatoarelor din cabinete.
 • De serviciul radiologiei digitale pot beneficia atat adultii, cat si copiii, in timp ce femeilor insarcinate le sunt contraindicate radiografiile.

Radiologie panoramica

Radiografia panoramica este folosita pentru a obtine o imagine de ansamblu a cavitatii orale. Asta inseamna ca vom putea vizualiza toti dintii, chiar si cei care nu au erupt inca, precum si elementele maxilo-faciale inconjuratoare. Mai este folosita si in diagnosticarea tumorilor. 

Printre avantajele acestui tip de radiografie se numara doza extrem de scazuta de radiatii, inalta calitate a imaginii obtinute si timpul redus al manoperei. 

Exista mai multe tipuri de radiografie panoramica, iar mai multe informatii despre fiecare dintre acestea sunt disponibile aici.

Tomografie dentara CB-CT

Tomografia dentara este folosita, printre altele, pentru vizualizarea tridimensionala a anatomiei dintilor si oaselor maxilare, identificarea eventualelor fracturi si leziuni ale dintilor la nivelul radacinilor, planificarea si evaluarea pre-chirurgicala a tratamentului prin implanturi dentare. Tomografiile dentare mai sunt folosite si in chirurgia dento-alveolara, de la planificarea interventiilor pana la urmarirea procesului de vindecare postoperational.

Mai multe informatii despre acest subiect veti gasi aici.

Cand se recomanda efectuarea unei radiografii dentare?

dentist analizeaza radiografia

Fiecare pacient este diferit, iar frecventa radiografiilor dentare depinde de starea de sanatate orala a acestuia, de varsta sa, semnele si simptomele pe care le prezinta. Pentru a determina cu certitudine daca este necesara sau nu efectuarea unei radiografii a dintilor este nevoie de un consult stomatologic. 

Trebuie menționat totusi ca anumite categorii de persoane ar putea avea nevoie sa apeleze la servicii de radiologie dentara in București mai des. Dintre acestea mentionam: 

 

 • Copiii
 • Adultii cu lucrari dentare
 • Persoanele care consuma adesea bauturi cu continut ridicat de zahar
 • Pacientii afectati de parodontoza 
 • Fumatorii. 

 

De asemenea, daca este vorba de un pacient nou, radiografia dentara este necesara pentru a evalua starea sanatatii orale a acestuia.

Care sunt preturile pentru radiografiile dentare?

Manopera Pret
Radiografie retroalveolara digitala 30 RON
Radiografie panoramica in format digital 100 RON
CT – Tomografie 900 RON
CT Endo pentru 1 dinte (valabil doar pentru tratamentele de canal) 300 RON
Status radiologic digital 350 RON

Stim ca uneori banii pot fi un subiect delicat, de aceea am dorit sa ne asiguram ca atunci cand au nevoie de radiografii dentare, pretul nu va fi un impediment pentru pacientii nostri. Nu uitati ca o astfel de investigatie este importanta pentru a stabili ce tratamente dentare sunt necesare. Nu ezitati sa ne contactati pentru a putea gasi impreuna solutia potrivita pentru nevoile dumneavoastra.

De ce sa alegeti serviciile de radiografie stomatologica de la LLL Dental?

Sunt multe motive pentru care ar trebui sa ne alegeti pe noi atunci cand aveti nevoie de o radiografie dentara in Bucuresti. Nu doar ca dispunem de un cabinet de radiologie dentara echipat cu tomograf si aparate pentru radiografii digitale panoramice si retroalveolare, dar ne mai laudam si cu o echipa bine pregatita in tainele stomatologiei. 

Pentru ca protectia pacientilor, dar si a personalului medical, este importanta la LLL Dental, in serviciul de radiologie dentara folosim cu strictete accesoriile de protectie radiologica.

Mai trebuie spus si ca oferim o gama variata de servicii, de la stomatologie pentru copii pana la chirurgie dentara, astfel ca nu ne vom multumi doar sa diagnosticam problema cu care va confruntati, ci o vom si trata corespunzator. 

De asemenea, preturile pentru serviciile stomatologice sunt accesibile. 

Profesionalism, responsabilitate, dragoste de frumos, pasiune pentru nou, rigoare si respect sunt valorile pe care le promovam in activitatea de zi cu zi, iar acest lucru va deveni evident imediat ce ne treceti pragul. 

Daca mai aveti nevoie si de alte argumente pentru a va convinge ca suntem cea mai buna alegere, vom mai mentiona un detaliu cu care ne mandrim: o experienta de multe zeci de ani, acumulata de cele trei generatii de medici dentisti care ne reprezinta. 

Sanatatea orala este extrem de importanta pentru fiecare dintre noi. Problemele ce ne pot afecta dintii si gingiile nu sunt insa intotdeauna usor de depistat in urma unui simplu consult. De aceea radiografiile dentare trebuie privite ca o componenta de baza a oricarui plan de tratament. 

Acestea contribuie la prevenirea unor probleme grave de sanatate, ce ar putea aparea ca urmare a netratarii la timp a unor afectiuni stomatologice. 

Alaturi de o buna igiena orala si vizitele regulate la dentist, radiografiile dentare pot fi considerate o parte esentiala a unei rutine de ingrijire orala corecte. Cand, ce tip de radiografie este recomandat si cat de des vei avea nevoie de o astfel de procedura se poate stabili numai in urma unui examen clinic.

Mai multe despre Radiografie dentara

programează-te