Chirurgie dentara

Chirurgia dentara este o ramura foarte importanta a stomatologiei, cu ajutorul careia  sunt tratate diverse probleme dentare. Include o gama larga de proceduri, de la extractii dentare pana la tratamente de implantologie sau parodontale. Desi de multe ori temute de pacienti, interventiile de chirurgie dentara sunt o parte esentiala a unor tratamente complexe.

dentist operatie dentara

Ce este chirurgia dentara?

Termenul de chirurgie dentara este folosit pentru a descrie un ansamblu de tratamente efectuate la nivelul dintilor, gingiilor, maxilarelor si structurilor din jurul acestora. Interventiile de chirurgie dentara pot fi efectuate de un medic specializat in chirurgie stomatologica si maxilo-faciala sau de un medic parodontolog. [2] Cele mai folosite tehnici in cabinetele de stomatologie sunt microchirurgia dentara si piezochirurgia. 

Microchirurgia dentara

Microchirurgia cuprinde manoperele de chirurgie dentara de mare finete, efectuate cu instrumente mai mici si mai fine decat cele clasice, eventual cu instrumente de marire optica. Aceasta tehnica de chirurgie dentara micsoreaza trauma asupra tesuturilor si mareste precizia in sutura plagii, lucruri esentiale in vindecarea corecta. Microchirurgia are un aport important pentru ca nu lezeaza formatiunile microvasculare atat de necesare in vindecarea estetica, unde chirurgia dentara clasica are aplicatii limitate.

Microchirurgia este o manopera consumatoare de timp, are costuri sporite si necesita calificari multiple. Ne folosim de avantajele microchirurgiei dentare mai ales in interventiile de regenerarea osoasa ghidata, unde rezultatul augmentarii osoase este direct dependent de o vindecare completa sub protectia unei microsuturi,  in implantologie si parodontologie.

Aspectul natural, armonios al trecerii de la gingie naturala la una pe care s-a intervenit chirurgical se poate obtine doar prin microchirurgie, care reduce si de multe ori elimina cicatrizarea inestetica, mai ales in zonele vizibile, unde este nevoie de estetica.

Microchirurgia permite medicului dentist sa efectueze interventii foarte precise, cu ajutorul unor instrumente mai mici si a materialelor de sutura mult mai fine. Sunt necesare microbisturie, micropense, microfoarfece, microdecolatoare, microace, microfire de sutura – toate instrumentele sunt la nivel micro pentru a asigura o incizie precisa, cu minimum de trauma asupra tesuturilor si manipularea lor cu delicatete.

Beneficiile interventiilor de chirurgie dentara la nivel micro sunt evidente si pleaca de la:

 • Risc scazut de inflamatie;
 • Aspect natural posoperator;
 • Inchiderea plagii  printr-o  sutura  de  precizie maxima;
 • Cicatrizare rapida (aspect foarte important pentru zona frontala).

Manoperele de microchirurgie dentara se aplica in estetica dentara, chirurgie parodontala, implantologie, protetica, la adaptarea corecta, pe prag a incrustatiilor, fatetelor si coroanelor dentare.

Piezochirurgia

Manevrele chirurgicale piezoelectrice in sfera osoasa reprezinta o noua tehnica creata special pentru a depasi limitarile legate de precizie si siguranta ale instrumentelor clasice. Printre avantajele acestei tehnici se numara: 

 • Se poate taia osul fara a afecta tesutul moale din jur – aceasta caracteristica este esentiala in ridicarea membranei sinusale de pe planseul sinusului in timpul manoperei de sinus lifting. 
 • Se pot recolta grefe osoase necesare manoperelor de augmentare osoasa;
 • Permite un control complet asupra interventiei chiar si atunci cand se lucreaza in apropierea unor formatiuni anatomice delicate;

Trauma generata de ultrasunete este minima, deci regenerarea osului si a gingiei din zona incizata se face rapid, acestea au o culoare normala, uniforma, si cu edem redus sau absent.

4,9
+840 de recenzii reale în Google pentru Clinica LLL Dental

Pacienții noștri au evaluat pozitiv experiențele pe care le-au avut la clinica noastră. Le poți verifica direct în Google.

Profită de avantajele LLL:
 • medici buni – de 3 generații, creăm zâmbete sănătoase
 • garanție pentru fiecare lucrare
 • inovație – cele mai noi tehnologii și proceduri
 • totul într-un loc – laborator dentar propriu și radiologie dentară/CT
Calea Mosilor, Nr. 296, Bloc 46, Scara C, Parter, Bucuresti, Sector 2

Formular de Programare

This field is for validation purposes and should be left unchanged.

dentist ofera ingrijire dentara

Tipuri de interventii chirurgicale realizate in clinica LLL Dental

In cadrul clinicii noastre sunt realizate zilnic diverse tipuri de interventii de chirurgie dentara. Iata cateva exemple:  

 • Extractia dentara – extractia atraumatica reprezinta cea mai buna modalitate de indepartare a unui dinte sau molar care nu mai pot beneficia de tratmente de canal sau plombe, a dintilor distrusi de infectii sau inghesuiti;  lezeaza cel mai putin osul alveolar, protejandu-l de trauma in vederea unui viitor implant; dupa acest tip de extractii resorbtia osoasa este minima; cele mai mari avantaje sunt aduse in chirurgia stomatologica de catre aparatul de piezochirurgie VARIOSURG, ce permite interventia pe os fara sa afecteze tesuturile invecinate; 
 • Gingivectomia – aceasta procedura poate presupune indepartarea chirurgicala a tesutului gingival inflamat pentru a trata afectiuni precum gingivita sau mai poate fi folosita pentru indepartarea tesutului gingival in exces si remodelarea gingiei;[1]
 • Aditia osoasa – este o procedura la care se apeleaza pentru a restabili volumul si densitatea tesutului osos; devine necesara atunci cand dintele lipseste de mult timp si a avut loc o pierdere osoasa mare; de obicei, se efectueaza inaintea inserarii unui implant dentar;[2]
 • Sinus lifting – operația de ridicare a sinusurilor, cunoscuta si sub denumirea de sinus lifting, este o procedura la care se recurge atunci cand se doreste cresterea volumului osos la nivelul maxilarului superior in vederea plasarii implanturilor dentare.3]

Inserarea implanturilor dentare – implantul dentar este un dispozitiv medical in forma de surub, din titan, ce inlocuieste radacina unui dinte care a fost pierdut si sustine lucrarile protetice ce il vor inlocui; folosim cea mai performanta tehnologie existenta la momentul actual in lume pentru a asigura pacientului rezultate maximale, fara durere, fara traume si cu recuperare rapida.

Beneficiile oferite de clinica LLL Dental

Daca incerci sa gasesti un chirurg stomatolog sau o clinica de chirurgie dentara in Bucuresti, exista mai multe motive pentru care ar trebui sa alegi LLL Dental. Vom mentiona doar cateva dintre ele:

 • 1

  Garantie pentru fiecare lucrare

  Suntem increzatori in calitatea muncii nostre si oferim garantia pe care foarte putine cabinete o ofera. Toate tratamentele protetice, obturatiile, incrustatiile si implanturile dentare sunt garante.

 • 2

  Cele mai noi tehnologii si proceduri

  Tehnologia performanta poate face minuni in mainile celor care o stapanesc. De la receptie si pana in laboratorul de tehnica dentara, veti fi inconjurati de echipamente si dispozitive performante, care ne sunt de folos in elaborarea unui diagnostic corect si in obtinerea celor mai bune tratamente. Sala de chirurgie dentara este dotata cu aparatura de ultima generatie ce ne permite sa lucram in conditii de siguranta orice operatie dentara.

 • 3

  Transparenta si predictibilitatea

  Pacientii nostri primesc planul de tratament complet dupa prima vizita. Daca apar costuri suplimentare legate de acest plan de tratament pe parcursul derularii lui, acestea vor fi suportate de noi, fara a se modifica intelegerea financiara cu pacientul. Cu alte cuvinte, vei sti de la inceput care sunt preturile serviciilor de chirurgie dentara la LLL Dental.

Specialistii LLL Dental

Unul dintre punctele forte ce ne recomandata atunci cand vine vorba de chirurgie dentara in Bucuresti il reprezinta echipa noastra. Focusul pe supraspecializari si nise de interes ne-a facut sa putem atinge performante ca echipa ce nu ar fi fost posibile daca am fi fost separati!

Dr. Manuela Lupaşcu

manager medical

Dr. Claudiu Lupaşcu

manager
medic coordonator

Dr. Mihaela Lemnrău

medic stomatolog cu practica in endodontie

Dr. Teodora Damcalescu

medic specializat in parodontologie

Dr. Haralambie Vlas

medic stomatolog cu practica in endodontie

Dr. Roxana Radocea

medic stomatolog specializat in ortodontie

Magdalena Ivanescu

dentist-igienist

Multe tratamente dentare presupun si interventii de chirurgie dentara. De la extractii pana la inserarea implanturilor dentare, toate sunt efectuate sub anestezie, folosind cele mai moderne aparate si tehnologii. Te asteptam la LLL Dental pentru a stabili impreuna planul de tratament potrivit pentru tine.
programează-te