Implantul dentar din zirconiu vs titan: Avantaje și prețuri

implent dentar zirconiu vs titan

Odată cu evoluția domeniului stomatologic, oamenii au devenit tot mai preocupați de felul în care arată zâmbetul lor. Chiar dacă unii ajung destul de târziu la consultație, totuși sunt bucuroși să afle că există soluții personalizate pentru orice situație neplăcută. Micile carii sau alte probleme minore nu ar trebui să îți ridice prea multe semne de întrebare, dar dacă ți-ai pierdut deja unul sau mai mulți dinți, vorbim de alte tratamente, mai complexe și, în mod evident, mai costisitoare.

Pe de altă parte, progresul tehnologic te pune față în față cu o mulțime de opțiuni, menite să îți readucă zâmbetul de altădată. Dacă în urmă cu câțiva ani, singura preocupare a pacienților era aceea de a-și rezolva problemele, astăzi oamenii au devenit din ce în ce mai curioși de materialele utilizate în cadrul tratamentelor. Dacă și tu ai nevoie de un implant dentar, atunci ar trebui să știi care este diferența dintre implantul dentar din zirconiu și implantul dentar din titan. Vei descoperi, în rândurile următoare, care sunt avantajele și dezavantajele pentru cele două tipuri de implanturi dentare.

Implant dentar din titan

implant dentar titan

Pentru început, trebuie să știi că implanturile funcționează ca rădăcinile dinților naturali. Practic, acestea se integrează în os, iar partea exterioară, cea care rămâne vizibilă, se acoperă cu coroane dentare pentru a imita aspectul natural al dinților. Având o istorie bogată în stomatologie, implantul dentar din titan oferă stabilitate și rezistență noilor dinți, fiind cea mai întâlnită si eficientă opțiune în acest sens. Majoritatea producătorilor de implanturi dentare folosesc titanul pentru fabricarea acestora, ceea ce îi face pe mulți să considere că sunt cele mai bune implanturi dentare.

Avantajele implantului dentar din titan

Pentru o alegere corectă, este important să știi care sunt avantajele implantului dentar din titan, dar și dezavantajele acestuia. Să începem cu avantajele:

 • Este cunoscut pentru rezistență, durabilitate și biocompatibilitate;
 • Are o istorie bogată în stomatologie, ceea ce înseamnă că există și o ofertă diversificată de tipuri de implanturi din titan;
 • Este cunoscut pentru proprietățile excelente, riscul de a fi respins de organism fiind unul minim;
 • Prețul este mai accesibil față de alte opțiuni;
 • Are o durată de viață de peste 30 de ani.

Dezavantajele implantului dentar din titan

În ceea este privește dezavantajele implantului dentar din titan, trebuie să știi că, în general, orice procedură sau orice tip de tratament implică și minime reacții adverse. Pe de altă parte, în cazul de față, vorbim despre un material folosit în stomatologie de foarte mult timp, cu rezultate bune și o mulțime de pacienți mulțumiți. Pe partea de dezavantaje, am putea menționa următoarele:

 • Se întâmplă, foarte rar, ca unii pacienți să aibă reacții alergice la titan;
 • Tot rar, se întâmplă ca pacienții predispuși la retrageri gingivale să se confrunte cu apariția unei culori gri-închis în jurul implantului.

Implantul dentar din zirconiu

implant dentar zirconiu

Zirconiul este un material apărut mult mai recent în fabricarea implanturilor dentare. Pe de altă parte, se bucură de un real succes în materie de coroane dentare, fiind una dintre principalele opțiuni ale pacienților în acest sens. Sigur că în stomatologie se folosește oxidul de zirconiu, un material cu o culoare asemănătoare ceramicii. Dacă te întrebi și cât costa un implant dentar, vei observa că prețul pentru implanturile din zirconiu sunt ușor mai ridicate față de cele din titan.

Avantajele implantului dentar din zirconiu

În ceea ce privește avantajele implantului dentar din zirconiu, trebuie să știi că acesta nu poate provoca o culoare închisă (gri închis) la nivelul țesuturilor. Apoi, există și ale beneficii pe care le poți lua în calcul:

 • Material biocompatibil;
 • Precizie în execuție.

Dezavantajele implantului dentar din zirconiu

Vorbind în continuare despre dezavantajele implantului dentar din zirconiu, trebuie să cunoști 2 aspecte esențiale:

 • Spre deosebire de implanturile dentare din titan, cele din zirconiu nu sunt atât de rezistente, ceea ce înseamnă că se pot fractura mai ușor;
 • Prețul poate fi considerat un dezavantaj pentru pacienți.

Diferențe și asemănări dintre implanturile dentare din zirconiu și cele din titan

Aproape de finalul articolului, trebuie să-ți reamintim faptul că ambele tipuri de implanturi dentare sunt realizate din materiale prietenoase cu organismul uman. Pe de altă parte, este aproape imposibil să nu fi auzit vreodată despre simptomele de respingere ale implantului dentar. În acest sens, este important să știi că succesul unui implant ține de etapa de osteointegrare (fuziunea osului cu suprafața implantului). Procesul poate dura câteva luni, dar odată ce implantul a fost ales conform nevoilor pacientului, nu ar trebui să existe probleme. Vorbind despre implanturile din titan și cele din zirconiu, ambele opțiuni prezintă avantaje și dezavantaje, fiind potrivite pentru anumite categorii de pacienți.

De reținut este și faptul că pentru lucrările complexe se recomandă titanul, fiind mult mai rezistent, dar și disponibil într-o varietate mare de opțiuni, componente cu dimensiuni diferite, soluții adaptate pentru particularitățile fiecărui pacient.

Concluzionând, alegerea implantului dentar nu ține de preferințe, ci de nevoile pacientului. Astfel că, cea mai bună opțiune pentru tine depinde de starea generală de sănătate, dar și de alte particularități. Din acest motiv, este esențial să înțelegi că alegerea finală se va lua doar în urma consultației, atunci când vom alege împreună tipul de implant dentar care ți se potrivește.

Întrebări frecvente

Există vreo diferență în timpul vindecării între cele două tipuri de implanturi?

În general, timpul de vindecare variază în funcție de particularitățile fiecărui pacient în parte, mai ales că anumiți pacienți pot trece și prin alte proceduri, cum ar fi, de exemplu, adiția osoasă – refacerea volumului osos, în cazul în care acesta a fost pierdut din diferite motive, precum: boli parodontale, infecții sau alte traume, dar si in urma procesului natural de resorbție ce apare in urma extracțiilor.

Implanturile din zirconiu se îngrijesc diferit față de cele din titan?

Nu. Implanturile din zirconiu și cele din titan se îngrijesc la fel, cu o deosebită atenție acordată igienei orale, cu respectarea programărilor la controalele periodice si la detartrajele profesionale dedicate purtătorilor de lucrări dentare pe implanturi. Pachetul Implanto (detartraj) este cea mai eficientă soluție destinata deținătorilor de lucrări pe implanturi dentare.

Sunt potrivite implanturile din titan și cele din zirconiu pentru orice pacient?

În general, atât implanturile din titan, cât și cele din zirconiu sunt opțiuni potrivite pentru majoritatea pacienților, dar decizia finală se va lua doar în urma consultației. Reține și faptul că implanturile din zirconiu sunt mult mai predispuse la fracturare.

Data articol: 2 august 2023
4,9
+840 de recenzii reale în Google pentru Clinica LLL Dental

Pacienții noștri au evaluat pozitiv experiențele pe care le-au avut la clinica noastră. Le poți verifica direct în Google.

Profită de avantajele LLL:
 • medici buni – de 3 generații, creăm zâmbete sănătoase
 • garanție pentru fiecare lucrare
 • inovație – cele mai noi tehnologii și proceduri
 • totul într-un loc – laborator dentar propriu și radiologie dentară/CT
 • program extins – luni-vineri, 08-21:30
Calea Mosilor, Nr. 296, Bloc 46, Scara C, Parter, Bucuresti, Sector 2

Formular de Programare

This field is for validation purposes and should be left unchanged.

programează-te