Preț fațete dentare toată gură: Garanție și tipuri

pretul fatetelor dentare pentru toata gura

Aspectul inestetic al dinților naturali nu trebuie să fie un impediment pentru tine. Azi, când estetica dentară se află în continuă dezvoltare, îți poți îmbunătăți vizibil toată dantura într-un timp cât mai scurt. Tot mai mulți pacienți au apelat deja la fațete dentare pentru un zâmbet complet și trăiesc acum cea mai frumoasă etapă din viața lor: cea în care sunt încrezători, mulțumiți cu imagina pe care o văd în oglindă.

Dacă și tu te gândești să îți pui fațete dentare, înseamnă că vrei să afli și care este costul total pentru această procedură. E normal să fie așa, mai ales că vorbim despre o investiție serioasă, una care îți poate schimba semnificativ viața. Citește acest articol până la final pentru a afla cât costa fațetele dentare!

Când sunt recomandate fațetele dentare?

Fațetele dentare sunt învelișuri subțiri, realizate din materiale rezistente și biocompatibile. Acestea acoperă partea frontală a dinților, îmbunătățindu-le vizibil aspectul. Astfel, se schimbă total forma, volumul și culoarea dinților de pe arcadă. De regulă, pacienții care au nevoie de această îmbunătățire, se prezintă la stomatologice cu dinți fisurați, ciobiți, pătați sau puternic decolorați, cu spațieri, strungăreață etc. Pentru a face o alegere cât mai corectă pentru zâmbetul tău în urma controlului de specialitate, ți se vor recomanda fie fațete dentare din ceramică Emax, fie din alte materiale, precum zirconiul.

Când se pot pune fațete dentare pe toți dinții?

Pentru început, trebuie să știi că fațetele dentare sunt o opțiune potrivită atât pentru a îmbunătăți aspectul estetic al unui dinte, care din diferite motive a suferit anumite modificări de formă, dar mai ales pentru a schimba aspectul general al zâmbetului. Fie că optezi pentru fațete din zirconiu sau pentru fațete din ceramică presată, trebuie să știi că acestea nu sunt concepute pentru dinți slăbiți, cariați sau fracturați. Astfel, înainte de procedura propriu-zisă, cariile sunt îndepărtate, infecțiile sunt tratate, iar mușcătura este corectată. Mai concret, fațetele sunt concepute pentru dinții sănătoși cu imperfecțiuni estetice.

pret fatete dentare toata gura

Câte fațete sunt necesare pentru un zâmbet complet?

Încă de la prima consultație, se stabilește numărul de fațete necesare pentru a ajunge la zâmbetul mult dorit. De regulă, pacienții optează pentru 6 sau 8 fațete dentare pe o singură arcadă, dar se pot aplica și 10 fațete. Astfel, pentru ambele arcade se pot realiza, în total, 20 de fațete. Un set complet este recomandat, de regulă, pacienților care prezintă defecte estetice semnificative pe majoritatea dinților. În acest sens, prețul fațetelor dentare poate varia în funcție de numărul dinților care au nevoie de o îmbunătățire.

Prețul fațetelor dentare pentru toată gura

Prețul fațetelor dentare pentru toată gura se stabilește încă de la prima întâlnire cu specialiștii. Astfel, pacientul va fi pregătit pentru toate implicațiile financiare. Pentru a calcula acest preț, trebuie să ai în vedere costul unei fațete dentare, care este de 1800 de lei. E bine să fii informat. Așa că, încă de la început, echipa medicală te va anunța dacă vor exista și alte costuri asociate. Concret, costul fațetelor dentare pe toți dinții poate fi mai mare pentru pacienții care au nevoie și de alte tratamente, precum: îndepărtarea cariilor, tratarea infecțiilor etc. Atunci când se stabilește prețul total, este recomandat ca pacientul să aibă în vedere că urmează să facă o investiție care îi va aduce beneficii pe termen lung.

Avantajele fațetelor dentare pe toți dinții

Acum știi cum se calculează prețul fațetelor Emax, dar și care este prețul fațetelor din zirconiu, ceea ce înseamnă că trebuie faci o analiză completă asupra avantajelor oferite de o astfel de alegere. Ne referim aici la:

 • Estetică îmbunătățită: Dinții sunt albi, perfect aliniați, cu volum și formă plăcută, fără colorații, ciobituri sau alte defecte inestetice;
 • Conservarea structurii dentare: Pentru că se elimină o cantitate mică de smalț, structura naturală a dinților este conservată;
 • Durabilitate și rezistență: Realizate din ceramică sau zirconiu, fațetele dentare oferă garanția unui zâmbet frumos și sănătos pe termen lung. Există totuși două condiții: îngrijire adecvată și vizite regulate la stomatologie. Cu o atenție deosebită, fațetele dentare pot avea o durată de viață care poate depăși chiar și 20 de ani;
 • Rapiditate în execuție: Pentru că procesul de aplicare este unul relativ rapid, pacienții se pot bucura de rezultate vizibile într-un timp foarte scurt.
fatete dentare

Ce presupune tratamentul dentar cu fațete?

Dacă și tu îți dorești fațete dentare pentru toată gura, trebuie să știi că procedura presupune mai multe etape, iar aici ne referim la:

 • Consultația inițială: Atunci când se stabilește un plan de tratament adaptat nevoilor specifice;
 • Igienizarea: Se recomandă o igienizare și o curățire amănunțită a dinților înainte de acest proces;
 • Pregătirea dinților: Dinții se șlefuiesc puțin pentru a crea loc fațetelor dentare;
 • Amprentarea: Aceasta este cea mai importantă etapă, fiind nevoie de multă răbdare și atenție pentru a obține fațetele care să se potrivească perfect pe arcadă;
 • Cimentarea: Dintele se curăță, iar mai apoi, se cimentează fațeta dentară. Adezivii care se folosesc în etapa de cimentare a fațetelor dentare sunt realizați din materiale rezistente, deci nu trebuie să-ți faci griji din acest punct de vedere. Dacă nu desfaci ambalajele cu dinții și dacă te ferești de diferite traumatisme, fațetele dentare vor rămâne pe poziții.

Așadar, fațetele dentare pot fi soluția salvatoare pentru zâmbetul tău. Sunt deosebit de estetice, iar cu o îngrijire corespunzătoare, pot fi mai rezistente decât îți imaginezi. Prețul acestora se calculează, așa cum ai observat, în funcție de numărul dinților care au nevoie de o schimbare radicală. În orice caz, rezultatul final va fi fix cum ai visat: un zâmbet frumos, perfect simetric și, în mod evident, alb.

Data articol: 6 februarie 2024
4,9
+840 de recenzii reale în Google pentru Clinica LLL Dental

Pacienții noștri au evaluat pozitiv experiențele pe care le-au avut la clinica noastră. Le poți verifica direct în Google.

Profită de avantajele LLL:
 • medici buni – de 3 generații, creăm zâmbete sănătoase
 • garanție pentru fiecare lucrare
 • inovație – cele mai noi tehnologii și proceduri
 • totul într-un loc – laborator dentar propriu și radiologie dentară/CT
 • program extins – luni-vineri, 08-21:30
Calea Mosilor, Nr. 296, Bloc 46, Scara C, Parter, Bucuresti, Sector 2

Formular de Programare

This field is for validation purposes and should be left unchanged.

programează-te