Implant dentar
Implantul dentar modern este un dispozitiv medical in forma de surub ce inlocuieste radacina unui dinte care a fost pierdut.
Rolul implanturilor dentare este acela de a sustine lucrari dentare (coroane, punti sau proteze speciale pe implanturi) care inlocuiesc un dinte sau un grup de dinti pierduti.
de 3 generatii, cream zambete sanatoase
cele mai noi tehnologii si proceduri
garantie pentru fiecare lucrare
De ce sa alegi un implant dentar?
Toata lumea medicala informata la zi, considera astazi ca tratamentul prin implanturi dentare este varianta cea mai buna de tratament in cazul pierderii dintilor. Asta inseamna ca, acolo unde este posibil, implantul dentar va fi preferat metodelor traditionale de refacere a zonelor edentate.
Prin implanturi dentare se evita folosirea unor proteze mobile sau mobilizabile (proteza din paharul bunicii) ; diferenta de confort fizic si psihic zilnic pentru pacient este atat de mare incat cresterea calitatii vietii este substantiala.
Beneficiile unui implant dentar
-
1
Implanturile dentare se simt si arata la fel ca dintii naturali sanatosi, va permit sa mancati alimentele preferate cu incredere si fara durere.
-
2
Implanturile dentare va redau zambetul si sanatatea orala. Stima fata de propria persoana si modul in care sunteti privit de ceilalti oameni este profund dependent de calitatea sanatatii orale datorita fizionomiei si aspectului imbunatatit.
-
3
Implanturile dentare sunt foarte durabile si rezista multi ani, iar cu o ingrijire corecta implanturile dentare dureaza o viata.
-
4
Confort sporit. Pentru ca se integreaza si devin o parte din dumneavoastra, implanturile dentare elimina disconfortul lucrarilor mobile care nu v-ar lasa deloc sa le uitati!
-
5
Implanturile dentare sunt si avantajoase financiar datorita timpului indelungat de folosire si a raportului satisfactie / pret foarte bun.
-
6
Implanturile dentare nu se cariaza! Va ajuta sa mentineti o igiena sporita.
-
7
Vorbirea este imbunatatita in cazul tratamentelor cu implanturi dentare. Edentatiile dar si protezele dentare mobile pot cauza articularea incorecta a cuvintelor. Lucrarile ancorate pe implanturi dentare va permit sa vorbiti fara teama de a va zbura dintii in farfurie la restaurant.
Insertia unui implant dentar este dureroasa?
Este normal să aveţi multe întrebări despre durerea legată de inserarea implantului dentar. Cu ajutorul anesteziilor performante se poate realiza orice tip de intervenţie chirurgicală, în absenţa durerii şi cu un confort sporit, necesar în aceste situaţii. Suplimentar sedarea calmează şi relaxează pacientul, eliminând cea mai mare parte din oboseală legată de operaţie. Durerea postoperatorie apare rar, în mai puţin de 3 % din cazuri, ca urmare a instalării unor complicaţii. Tratamentul preventiv al durerii postoperatorii trebuie să înceapă imediat ce trece anestezia. Respectarea indicaţiilor date de noi, înainte şi după, face că inserarea de implanturi dentare să fie un procedeu lipsit de durere!
In ce consta procedura pentru implantul dentar?
Consultatia
In alegerea implantului dentar, noi tinem cont de starea generala si de factorii locali. In afara evaluarii clinice a cazului concret mai trebuie facute radiografii digitale retroalveolare, radiografii panoramice, tomografii dentare computerizate 3D pentru a evidentia structurile anatomice importante si raporturile dintre acestea si viitorul implant dentar.
Forma, dimensiunile si densitatea osului unde se doreste implantarea si planificarea pozitiei ideale a viitorului implant dentar nu se poate aprecia corect decat cu ajutorul tomografiilor maxilare! Demararea unor tratamente implantologice fara computer tomograf este o loterie in care cel ce pierde este pacientul.
In clinica noastra avem la dispozitie un intreg laborator de radiologie digitala ce cuprinde inclusiv un computer tomograf digital de mare fidelitate. Planificarea exacta a pasilor ce trebuie facuti este foarte importanta si ne scuteste de surprize neplacute, maximizand rata succesului.
Realizarea planului de tratament
Pacientii sunt informati despre diagnosticul lor, necesitatea operatiei, variantele si costurile tratamentelor, riscurile si eventualele complicatii ce pot aparea. Avem o comunicare deschisa, clara si pacientii bine informati in legatura cu starea lor de sanatate.
Interventia de inserare a implanturilor dentare in os
Cea mai performanta tehnologie existenta la momentul actual in lume pentru interventiile chirurgicale este folosita in cadrul clinicii, pentru a asigura pacientului rezultate maximale, fara durere, fara traume si cu recuperare rapida.
Interventia de inserare a implanturilor dentare in os se face cu ajutorul anesteziei locale. Puteti opta si pentru anestezie generala dar aceasta este indicata numai in cazuri medicale speciale. Dupa instalarea anesteziei, se efectueaza o incizie la nivelul gingiei pentru facilitarea accesului la nivel osos. Ulterior se foreaza in os un lacas cu ajutorul unor freze speciale care nu permit incalzirea osului in timpul interventiei. Fiziodispenserul NSK este un aparat de frezat in os care asigura un flux continuu de ser fiziologic racit, putere reglabila constanta indiferent de rezistenta intampinata si controlul turatiilor.
Implantul dentar este inserat in lacasul creat pentru el si incizia se sutureaza.
De ce sa iti faci implanturile dentare la LLL Dental
Ai tot ce ai putea avea nevoie pentru tratamentul cu implanturi dentare la LLL Dental
Pentru a eficientiza timpul pacientului si durata totala a tratamentului, in clinica LLL Dental sunt cumulate toate specializarile stomatologice. De asemenea, toate etapele de tratament si investigatiile clinice digitale sunt realizate exclusiv in clinica.
Echipa LLL Dental
Complexitatea si nivelul de exigenta necesar realizarii tratamentelor dentare in zilele noastre au determinat abordarea unei strategii in care medicii clinicii stomatologice LLL Dental aprofundeaza segmente diferite din stomatologiei. Focusul pe supraspecializari si nise de interes ne-a facut sa putem atinge performante ca echipa, ce nu ar fi fost posibile daca am fi fost separati!
Garantia LLL Dental
garantia dispozitivului medical implant dentar
garantia integrarii (succesului)
garantia lucrarilor construite pe implanturi dentare
Siguranta sterilizarii pe primul plan
La LLL Dental, sterilizarea este dubla (chimica si termica) pentru a putea astfel elimina orice greseala ipotetica.
De asemenea, efectuam controlul sterilizarii pentru fiecare lot de instrumente cu markeri termici si markeri biologici conform unui protocol extrem de strict.
Transparenta si predictibilitatea
Dupa prima vizita, in care medicul coordonator realizeaza consultatia de specialitate si investigatiile de radiologie digitala, pacientul va primi un plan de tratament complet.
In consecinta, daca apar costuri suplimentare legate de acest plan de tratament pe parcursul derularii lui acestea sunt suportate de noi, FARA SA MODIFICE INTELEGEREA FINANCIARA INITIALA CU PACIENTUL!
Grija pentru pacient
La LLL Dental suntem legati nu numai prin relatia medic-pacient ci si printr-o prietenie construita in timp, bazata pe incredere si respect. Prin desemnarea unui medic coordonator al fiecarui caz in parte, realizam o responsabilizare a integrarii tratamentelor diversilor specialisti in interesul pacientului
Investigatiile initiale sunt obligatorii in realizarea unui plan de tratament corect si complet. Si, nu in ultimul rand, echipa LLL Dental pastreaza o relatie deschisa cu pacientii, pentru a le oferi acestora siguranta si suportul de care au nevoie.
Laborator propriu
Laborator de tehnica dentara digitala in cadrul clinicii, pentru realizarea lucrarilor protetice pe implant, intr-o maniera rapida si cu estetica si functionalitate la nivel de excelenta.
Realizam la nivel de excelenta toata gama de lucrari protetice pe implant dentar: coroana dentara pe implant pe suport zirconiu, punte insurubata pe implanturi dentare, supra-structuri pe implanturi dentare, conceptele All on 4, All on Six sau dinti ficsi intr-o zi, cand cazul pacientului o permite
Cazuri clinice LLL Dental
Intrebari frecvente despre implantul dentar
-
Cand trebuie cu adevarat sa-ti faci un implant dentar?
R: De fiecare dată când pierzi un dinte, indiferent de motiv, cea mai bună soluţie pentru înlocuirea sa este implantul dentar. Marele avantaj al implantului dentar constă în posibilitatea refacerii integrităţii arcadelor dentare, fără să mai fie nevoie să apelăm la susţinerea şi tratarea dinţilor alăturaţi edentaţiei (locul respectiv rămas gol) pentru montarea unei punţi. Implantul dentar înlocuieşte rădăcina dintelui pierdut.
-
S-a schimbat în vreun fel tehnica unui implant dentar de-a lungul anilor?
R: Bineînţeles, s-a schimbat radical şi este în schimbare încă. Deşi istoria menţionează încercări de înlocuire a dinţilor pierduţi cu diferite materiale „cuie” de bambus, metale preţioase, fildeş, scoici sau chiar cu dinţii altor oameni încă de acum câteva mii de ani, implantologia este considerată o ramură medicală tânără.
Implanturile, aşa cum le ştim astăzi, îşi au originea la mijlocul secolului XX, când un chirurg suedez a descoperit că tijele de titan folosite în ortopedie erau foarte greu de îndepărtat dacă rămâneau o perioada în contact cu ţesuturile osoase. Acest fenomen denumit osteointegrare stă la baza întregii dezvoltări ulterioare a implantologiei. O imagine a schimbărilor rapide din teoria şi practica implantologiei dentare ne putem face gândindu-ne la intrarea în forţă în domeniu a biotehnologiilor ce implică folosirea de os artificial, manipularea vindecării (regenerarea) ţesutului osos cu ajutorul factorilor de creştere etc..
Sunt lucruri astăzi cotidiene care acum 10 ani păreau SF.
-
Insertia unui implant dentar este dureroasa?
R: Este normal să aveţi multe întrebări despre durerea legată de inserarea implantului dentar. Cu ajutorul anesteziilor performanţe se poate realiza orice tip de intervenţie chirurgicală, în absenţa durerii şi cu un confort sporit, necesar în aceste situaţii. Suplimentar sedarea calmează şi relaxează pacientul, eliminând cea mai mare parte din oboseală legată de operaţie.
Durerea postoperatorie apare rar, în mai puţin de 3 % din cazuri, ca urmare a instalării unor complicaţii. Tratamentul preventiv al durerii postoperatorii trebuie să înceapă imediat ce trece anestezia. Respectarea indicaţiilor date de noi, înainte şi după, face că inserarea de implanturi dentare să fie un procedeu lipsit de durere!
-
Care este riscul/succesul unui implant dentar?
R: Succesul imediat al unui implant dentar depinde de câţiva factori: starea de sănătate generală a pacientului, cantitatea şi calitatea ţesuturilor în care se va insera implantul, calitatea implantului, aptitudinile şi experienţa medicului care va face procedura şi igienă orală a pacientului. Astfel reuşita integrării imediate la un an de la înserare este la noi în clinică mai mare de 99%. Mai exact pierdem un implant la 500 de implanturi inserate. Şi acesta într-o etapă ulterioară este transformat în succes. Pe termen lung, însă, succesul unui implant depinde de modul în care pacientul îngrijeşte cavitatea bucală; igiena orală defectuoasă duce la acumularea de bacterii care vor provoca inflamaţii cronice care distrug osul. În lipsa unei corecţii energice se poate ajunge la pierderea implantului.
-
Ce probleme pot aparea in timp?
R: Implanturile pot fi şi ele pierdute, după cum spuneam, dacă nu este respectată igiena orală cu rigurozitate. Bacteriile care se acumulează în zona ţesuturilor din jur pot provoca periimplantite care, în timp, dacă rămân netratate, pot duce chiar la pierderea implanturilor.
-
De la ce varsta poti opta pentru implantul dentar?
R: Acest tratament nu se poate face până ce dezvoltarea craniană nu este completă, iar asta se întâmplă, în cazul fetelor, la 16-18 ani, iar în cazul băieţilor, la 18-20 ani. Nu este de dorit să ajungi să ai nevoie de implanturi dentare la vârste atât de fragede! Dar, dacă există dinţi lipsă şi oasele craniene sunt mature atunci este indicat să se recurgă la implanturi dentare cât mai din timp, pentru evitarea resorbţiilor osoase şi evitarea celorlalte complicaţii posibile.
-
Persoanele care suferă de afecţiuni precum paradontoză, pot opta pentru un implant dentar?
R: Pacienţii care au pierdut dinţi din cauza parodontozei reprezintă mai mult de jumătate din pacienţii care apelează la implanturi dentare! Parodontoza nu reprezintă o contraindicaţie pentru implant dacă sunt îndeplinite mai multe condiţii. Printre acestea sunt:
– Îndepărtarea dinţilor cu pronostic defavorabil pe termen scurt şi mediu.
– Tratarea bolii parodontale, eliminarea pungilor parodontale din toată cavitatea bucală, nu pe segmente.
– Instaurarea unul program profilactic şi de monitorizare riguros.
Toate aceste tratamente se refac periodic. Nefiind o contraindicaţie, parodontoză este fără îndoială un factor de risc important, care combinat cu orice neglijenţă în igiena orală poate duce la pierderea dinţilor restanţi dar şi a implanturilor.