Cat costa un implant dentar si cum se stabileste pretul?

La ora actuala, implantul dentar este considerat cea mai buna varianta de tratament in cazul pierderii unui dinte. Unul dintre putinele sale dezavantaje este pretul sau. Intr-adevar, acesta poate parea mai ridicat cand il comparam cu cel al altor tratamente stomatologice. Daca se cunosc insa toti factorii care pot influenta costul final al unui tratament cu implanturi dentare si importanta fiecaruia dintre acestia, este usor de inteles ca pretul este unul pe deplin justificat si chiar relativ mic daca privim implantul dentar ca o investitie pe termen lung.

Preturi implant dentar la LLL Dental

MANOPERAPRET
Extractie atraumatica in vederea implantului350 RON
Implant dentar (sistemul complet)3750 RON
Latire creasta alveolara bone spliting piezo3000 RON
Regenerare osoasa ghidata cu os artificial3750 RON
Augmentare tesut osos4000 RON
Augmentare tesut gingival4000 RON
Membrana resorbabila colagen- include fixarea2000 RON
Mentinator de spatiu – include fixarea2500 RON
Os artificial 0,5g1000 RON
Os artificial 2g3000 RON
Sinus Lifting extern unicameral4500 RON
Sinus Lifting extern bicameral5500 RON
Sinus lifting hidro-intralift2500 RON
4,9
+840 de recenzii reale în Google pentru Clinica LLL Dental

Pacienții noștri au evaluat pozitiv experiențele pe care le-au avut la clinica noastră. Le poți verifica direct în Google.

Profită de avantajele LLL:
 • medici buni – de 3 generații, creăm zâmbete sănătoase
 • garanție pentru fiecare lucrare
 • inovație – cele mai noi tehnologii și proceduri
 • totul într-un loc – laborator dentar propriu și radiologie dentară/CT
Calea Mosilor, Nr. 296, Bloc 46, Scara C, Parter, Bucuresti, Sector 2

Formular de Programare

This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Ce este implantul dentar?

Un implant dentar este un dispozitiv cu o forma asemanatoare unui surub, realizat de obicei din titan, care se insereaza la nivelul osului maxilar sau mandibular pentru a inlocui radacina unui dinte pierdut si a sustine lucrarea dentara ce il va inlocui.[1]

Rata foarte ridicata de succes (de peste 97%), faptul ca nu afecteaza dintii ce marginesc spatiul edentat si reducerea riscului de aparitie a cariilor si a altor probleme dentare reprezinta doar cateva dintre beneficiile sale.[4]

Exista diverse tipuri de implanturi dentare, ele putand fi clasificate, de exemplu, in functie de modul de fixare, dupa forma, dimensiuni, materialele din care sunt realizate ori modul de atasare a coroanelor dentare.[5] 

Mai multe informatii despre implantul dentar poti gasi insa aici

Din ce este compus implantul dentar?

In general, un implant dentar este format din 3 elemente principale: 

 • Implantul propriu-zis – practic, este vorba de acel surub care se introduce in os si inlocuieste radacina; dimensiunile unui implant dentar pot varia de la 6 mm la 24 mm; 
 • Bontul protetic – este o piesa care se amplaseaza peste implantul dentar, dupa incheierea procesului de osteointegrare (fuziunea osului cu suprafata implantului) si face legatura dintre acesta si lucrarea protetica. 
 • Coroana dentara – este partea vizibila a implantului, pe care se fixeaza prin cimentare sau insurubare.[2]

Cum se stabileste pretul implantului dentar

Calitatea unui implant dentar este data de calitatea materialului din care este facut (puritatea titanului), designul acestuia si caracteristicile microscopice ale suprafetei lui. Cat costa un implant dentar reflecta calitatea implantului si a pieselor conexe, dar si complexitatea interventiilor chirurgicale care duc la refacerea patului osos receptor si ulterior la osteointegrare.

Doar materialele de calitate nu garanteaza reusita, ingredientul secret (stiut de toata lumea) este medicul experimentat. Pe de alta parte, fara tehnologie performanta si materiale de calitate impecabila, niciun medic, indiferent de cat de bun este, nu poate obtine rezultate bune in mod predictibil in implantologie, mai ales in domeniul cel mai sensibil, acela al reconstructiei osoase.

Factori care influențează prețul pentru implantul dentar

Materialele folosite

De cele mai multe ori, implantul dentar este realizat din titan, un material folosit de zeci de ani in implantologie cu foarte mare succes. Pentru fabricarea implanturilor dentare a inceput sa se mai utilizeze insa si zirconiul. 

Fiecare material are anumite proprietati (care pot influenta, printre altele, cat dureaza un implant dentar), are avantajele si dezavantaje sale. Daca ne referim exclusiv la costul tratamentului, pretul unui implant dentar din zirconiu va fi tot timpul mai ridicat.[3] 

Sa nu uitam insa ca atunci cand vorbim despre implanturi dentare trebuie sa tinem cont si de coroana dentara, care, la randul sau, poate fi realizata din diverse materiale, cu preturi diferite. 

Experienta medicului

Dupa cum spuneam mai sus, acest factor joaca un rol foarte important in succesul tratamentului. Inserarea unui implant dentar este proces complex, ce presupune mai multe interventii si etape, pentru realizarea carora este necesar un inalt nivel de expertiza, dar si experienta castigata in urma tratarii a numeroase cazuri asemanatoare. 

Echipamentul folosit

Pe tot parcursul tratamentului, de la consultatia initiala, ce va include si efectuarea anumitor investigatii, si pana la etapa finala, de montare a coroanei dentare, se vor utiliza cele mai moderne echipamente disponibile. Un exemplu in acest sens este Piezotomul Implant Center 2. 

Acest lucru permite folosirea celor mai avansate tehnici, cu efect asupra duratei si succesului tratamentului, dar si a reducerii riscului aparitiei unor complicatii. De asemenea, cat dureaza recuperarea dupa implant dentar poate depinde si ea de aparatura folosita. In aceste conditii, este firesc ca atunci cand se stabileste pretul unui implant dentar sa se tina cont si de dotarile clinicii. 

Numarul dintilor care trebuie inlocuiti

Pretul tratamentului cu implanturi dentare se stabileste si in functie de cati dinti trebuie inlocuiti. In mod evident, daca vei cauta cat costa un implant dentar pentru toata gura si il vei compara cu pretul unui implant dentar pentru un singur dinte, primul va fi mai scump. 

Procedurile suplimentare necesare

In unele cazuri, pentru a putea insera cu succes implantul dentar, va fi necesar sa efectuam anumite proceduri. Pentru a oferi doar un exemplu, cand nu se poate face implant dentar pentru ca nu exista suficient tesut osos, este obligatorie aditia de os. Pretul acestor proceduri suplimentare se va reflecta in costul final al tratamentului.

Implantul dentar de calitate vs implantul dentar ieftin

Implantul dentar de calitate vs implantul dentar ieftin

Nu se poate calcula pretul unui implant dentar fara a se tine cont de toate aspectele mentionate mai sus. Din acest motiv, pretul unui implant dentar poate varia de la un cabinet la altul. Cantariti bine atunci cand comparati cat costa un implant dentar in ofertele diverselor cabinete. 

In implantologie solutii miraculoase nu exista! Daca pretul unui implant dentar este sensibil mai mic trebuie sa va intrebati de unde se face economia? De la calitatea implantului, a lucrarii, din manopera medicului sau diferenta provine din omisiunea unor componente sau etape ale tratamentului?

De ce sa alegi serviciile LLL Dental

Sunt multe clinici si cabinete stomatologice la care ati putea apela pentru un tratament cu implanturi dentare. Iata cateva motive pentru care ar trebui sa alegeti insa serviciile LLL Dental: 

 • Medici supraspecializati, cu o experienta considerabila; 
 • Aparatura si echipamente de ultima generatie; 
 • Posibilitatea de a se efectua toate etapele de tratament si investigatiile necesare in cadrul clinicii; 
 • Garantia LLL Dental (garantia dispozitivului medical implant dentar, garantia integrarii, garantia lucrarilor construite pe implanturi dentare); 
 • Laborator propriu de tehnica dentara digitala; 
 • Grija pentru pacient, pentru siguranta si confortul sau.

Cat costa un implant dentar la LLL Dental

La LLL Dental, exista variante de tratament scumpe si altele mai ieftine. Noi le prezentam pacientului in detaliu pentru a lua o decizie buna si pentru a  ajunge la o varianta potrivita din punct de vedere financiar, dar si medical. De la extractie pana la cimentarea definitiva a lucrarii pe implant sunt mai multe etape de tratament care au nevoie de timp de vindecare intre ele. O solutie frecvent folosita este plata in rate a valorii totale a planului de tratament.

Un alt aspect deosebit de important legat de cat costa un implant dentar este ca la noi costa… atat cat stabilim la inceputul tratamentului! Un fenomen suparator pentru pacienti consta in aparitia costurilor suplimentare pe parcursul tratamentului. In urma intocmirii unui plan bazat pe cat mai multe informatii relevante, surprizele sunt mai putin probabile. In consecinta, daca apar costuri suplimentare legate de acest plan de tratament pe parcursul derularii lui, acestea sunt suportate de noi.

Poti consulta aici tarifele practicate in clinica noastra stomatologica din Bucuresti. 

Pana la urma, cat costa un implant dentar? Pentru unii mult, pentru unii putin. Pentru toti pacientii nostri costa DOAR atat cat este nevoie pentru a avea un zambet frumos si sanatos! Va asteptam la cea mai buna clinica stomatologica din Bucuresti pentru o consultatie initiala si stabilirea planului de tratament. 

programează-te