Coroana metalo-ceramica

Cu toții ne dorim un zâmbet perfect, doar că odată cu înaintarea în vârstă apar și problemele dentare. Cariile mici, tartrul sau petele se pot rezolva rapid, însa dinții deteriorați de cariile profunde sau de alte probleme grave, pot fi înlocuiți sau tratați și, mai apoi, acoperiți cu ajutorul coroanelor dentare. O soluție eficientă, dar și mult mai prietenoasă cu buzunarul tău, comparativ cu alte variante existente pe piață, este reprezentată de coroanele metalo-ceramice.

Ce sunt coroanele metalo-ceramice?

Vorbind despre coroanele dentare este important să știi că ai la dispoziție numeroase alternative, printre care și coroana metalo-ceramică. Aceasta se folosește pentru a îmbrăca dinții afectați de cariile profunde, după ce aceștia au fost tratați și șlefuiți. Pentru a realiza acești dinți din metalo ceramică se folosește o structură din metal, pe care se adaugă un strat din ceramică. Cea din urmă are rolul de a se apropia cât mai mult de culoarea și forma naturală a dintelui. În general, structura metalică (suportul) este extrem subțire, iar stratul ceramic nu depășește mai mult de 2 mm, fiind și foarte rezistent în timpul masticației.

4,9
+840 de recenzii reale în Google pentru Clinica LLL Dental

Pacienții noștri au evaluat pozitiv experiențele pe care le-au avut la clinica noastră. Le poți verifica direct în Google.

Profită de avantajele LLL:
 • medici buni – de 3 generații, creăm zâmbete sănătoase
 • garanție pentru fiecare lucrare
 • inovație – cele mai noi tehnologii și proceduri
 • totul într-un loc – laborator dentar propriu și radiologie dentară/CT
 • program extins – luni-vineri, 08-21:30
Calea Mosilor, Nr. 296, Bloc 46, Scara C, Parter, Bucuresti, Sector 2

Formular de Programare

This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Când sunt recomandate coroanele metalo-ceramice?

Când sunt recomandate coroanele metalo-ceramice?

O coroană metalo-ceramică se folosește în diferite cazuri: de la a restabili funcționalitatea dinților, până la crearea punților dentare sau acoperirea unui implant dentar. Fiind realizată din materiale durabile, o lucrare metalo-ceramică își va dovedi eficiența chiar și în cazul pacienților care suferă de bruxism.

Coroane metalo-ceramice: avantaje și dezavantaje

Spre deosebire de coroanele eMax, realizate integral din material ceramic, coroanele metalo-ceramice conțin atât material metalic, cât și ceramic, ceea ce le aduce o serie de avantaje, dar și dezavantaje. Hai să le analizăm pe rând!

Avantajele coroanelor metalo-ceramice

Optează pentru o coroană metalo-ceramică cu avantaje, precum:

 • Rezistența: Datorită stratului metalic, coroanele metalo-ceramice oferă o rezistență îndelungată, spre deosebire de alte variante, precum coroanele integral ceramice;
 • Aspect estetic: Sigur că o astfel de opțiune va contribui și la aspectul estetic, dar aici trebuie să ai în vedere un mic amănunt: dacă în urmă cu câțiva ani, o opțiune ideală pentru restaurarea dintelui era coroană metalo-ceramică semifizionomică, astăzi ai posibilitatea de a alege o coroana metalo-ceramică total fizionomică, o lucrare protetică ce imită foarte bine culoarea și forma dintelui natural;
 • Raport calitate-preț: Aceste coroane dentare sunt accesibile. Pe de altă parte, există și alte opțiuni, precum coroanele dentare din zirconiu care, de asemenea, au un raport calitate-preț corect.  

Dezavantajele coroanelor metalo-ceramice

În ceea ce privește coroana metalo-ceramică și dezavantajele acesteia, puteam enumera câteva aspecte esențiale:

 • În ceea ce privește estetica, coroanele metalo-ceramice pot părea mai puțin naturale, deoarece acestea nu au aceeași transluciditate pe care o au coroanele integral ceramice si din zirconiu. Pe de altă parte, vorbim despre o alternativă accesibilă, demnă de luat în calcul cu un raport calitate preț foarte bun;
 • Exista alergii la compușii aliajelor metalice, in special la nichel;
 • Chiar dacă porți coroane dentare, tot trebuie să ajungi regulat la control, la fel ca în cazul dinților naturali.

Care este media de viață a coroanelor metalo-ceramice?

În ceea ce privește media de viață a coroanelor metalo-ceramice, trebuie să știi că acestea pot rezista până la 30 de ani, dar există anumite condiții pe care trebuie să le respecți. Astfel, dacă îți dorești să te bucuri cât mai mult timp de noul aspect al zâmbetului tău, este esențial să asculți sfatul medicului. În general, este recomandat să mergi periodic la controlul stomatologic și să îți îngrijești dinții cu responsabilitate, folosind pasta de dinți, ața dentară și apa de gură.

Se pot repara coroanele metalo-ceramice?

Odată ce faci o astfel de alegere, cel mai probabil, te întrebi dacă există posibilitatea de a repara o posibilă ciobitură. Află că, în cazul ciobiturilor de orice fel, coroana nu poate fi reparată, ceea ce înseamnă că va trebui să o înlocuiești. Vestea bună este că, în general, coroanele realizate din aceste materiale sunt și foarte rezistente. În acest sens, riscul de a trece prin astfel de situații este unul destul de mic, mai ales dacă ai grijă de dinții tăi.

Prețul coroanelor metalo-ceramice

O altă veste excelentă este legată de tarife și planul de tratament. Poți opta și tu pentru o coroană metalo ceramică la preț avantajos, costurile fiind mult mai mici față de alte opțiuni existente pe piață. Pe de altă parte, trebuie să iei în calcul și faptul că suma finală include mai multe servicii, precum:

 

 • Consultație;
 • Plan de tratament – dacă este cazul;
 • Probă;
 • Aplicare și cimentare.

Intrebari frecvente

 • Cum se întrețin coroanele metalo-ceramice?

  Dacă îți dorești să prelungești durata de viață a coroanelor dentare, atunci va trebuie să te asiguri că ai o igienă orală corespunzătoare și că mergi regulat la control. Vizita în cabinetul stomatologic este esențială atât în cazul persoanelor care nu au trecut prin astfel de proceduri, cât și pentru persoanele care au coroane dentare. În ceea ce privește alimentația, medicul îți va recomanda să mănânci normal și să protejezi coroanele metalo-ceramice așa cum îți protejezi și dinții naturali.

 • Cât durează procedura de aplicare a coroanelor metalo-ceramice?

  Procedura de aplicare propriu-zisă durează destul de puțin, dar înainte de a ajunge la acest pas va avea loc o consultație, în cadrul căreia se stabilește un plan de tratament. Se trece apoi la etapa de șlefuire și scanare a dinților, urmată de cea în care se probează noile coroane. Mai târziu, acestea se vor fixa. Astfel, va fi necesar să faci mai multe vizite la stomatologie.

 • Este o intervenție dureroasă?

  Nu este o intervenție dureroasă, dar este posibil să simți anumite senzații neplăcute. Etapa de șlefuire, de exemplu, se poate realiza sub anestezie locală pentru a minimiza disconfortul creat.

 • Sunt coroanele metalo-ceramice potrivite pentru toți pacienții?

  Coroanele metalo-ceramice sunt potrivite pentru pacienții care vor să își îmbunătățească aspectul estetic al dinților, dar mai ales pentru cei care vor să-și rezolve problemele grave, provocate de carii profunde sau alți factori dăunători dinților naturali.

  Coroanele metalo-ceramice sunt apreciate datorită raportului calitate-preț, dar trebuie să știi că decizia finală se ia alături de medicul stomatolog. În urma consultației, vom decide împreună ce tip de coroană dentară ți se potrivește, oferindu-ți recomandări personalizate, bazate exclusiv pe nevoile tale. 

programează-te