Albirea Dintilor

Un zambet frumos si sanatos este un atu social important, atat in viata personala, cat si in cea profesionala. Dintii albi si stralucitori sunt una dintre caracteristicile unui zambet perfect, insa ingalbenirea acestora este o problema cu care multe persoane se confrunta. Daca si dumneavoastra va numarati printre acestea, cosmetica dentara va ofera solutiile necesare. 

tratament albire dinti

Cosmetica dentara este parte a esteticii dentare si are ca scop imbunatatirea aspectului dintilor, prin albirea dentara si aplicarea de bijuterii dentare. Albirea dentara este o manopera prin care culoarea dintilor este modificata de la nuanta lor naturala la o nuanta mai deschisa.

Intr-adevar, pe piata exista diverse produse ce promit ca va vor ajuta sa obtineti acel zambet alb pe care vi-l doriti, dar niciuna dintre acestea nu poate egala eficienta unei albiri dentare profesionale. 

femeie fericita la clinica dentara

Ce este albirea dentara profesionala?

Albirea dentara profesionala se realizeaza in cabinetul stomatologic si este considerata cea mai buna metoda de albire deoarece se aplica agenti mai puternici, ceea ce inseamna ca se vor obtine rezultate mai bune si mai rapide, insa, in acelasi timp, restul gurii, inclusiv gingiile, este protejata de aceste materiale.[4]

Detalii
4,9
+840 de recenzii reale în Google pentru Clinica LLL Dental

Pacienții noștri au evaluat pozitiv experiențele pe care le-au avut la clinica noastră. Le poți verifica direct în Google.

Profită de avantajele LLL:
  • medici buni – de 3 generații, creăm zâmbete sănătoase
  • garanție pentru fiecare lucrare
  • inovație – cele mai noi tehnologii și proceduri
  • totul într-un loc – laborator dentar propriu și radiologie dentară/CT
  • program extins – luni-vineri, 08-21:30
Calea Mosilor, Nr. 296, Bloc 46, Scara C, Parter, Bucuresti, Sector 2

Formular de Programare

This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Albirea dintilor in cabinet

Albirea in cabinet consta in aplicarea unui gel cu o substanta activa pe suprafata dintelui, dupa ce s-a realizat izolarea gingiei si a partilor moi. Acest gel este apoi activat cu o lampa speciala. In acest timp, pacientul sta relaxat pe scaun, intr-o ambianta placuta. Rezultatele procedurii sunt spectaculoase; se pot obtine albiri in medie cu 2-4 nuante mai deschise.

Inainte de albirea dentara este necesar detartrajul si periajul profesional; acesta se face cu cel putin 24 h inainte. Dupa tratamentul de albire, se recomanda evitarea consumului de bauturi colorate, iar fumatul este interzis. Este posibila aparitia unei usoare sensibilitati dentare pentru 1-2 zile, dar aceasta poate fi combatuta prin aplicatii cu o solutie cu fluor.

Albirea dintilor acasa

Exista si varianta albirii dintilor acasa, destinata pacientilor care vor o albire graduala. Pentru albirea realizata acasa e necesara confectionarea unei gutiere care se aplica pe dinti, aceasta fiind realizata in laboratorul dentar. In gutiere se aplica gelul. Gutierele se poarta in fiecare zi, timp de cateva ore, pana la obtinerea rezultatului dorit. Se poate folosi si ca metoda de mentinere a rezultatului obtinut prin albirea dintilor in cabinet.

Indiferent de  metoda de albire aleasa, puteti spori efectul estetic si adauga stralucire si personalitate unui zambet cu bijuteriile dentare. Acestea se pot aplica numai pe niste dinti curatati si albiti inainte. Aplicarea bijuteriilor dentare pe dintii necosmetizati poate inrautati aspectul lor. Montarea bijuteriilor dentare pe suprafetele dintilor se face fara frezaj, astfel incat dintii raman intacti, fara a fi afectati de aceasta manopera. Bijuteriile dentare se aplica pe dinti cu adezivul folosit si in obturatiile din compozit.

Cum se stabileste pretul pentru albire dentara?

Ca si durata tratamentului, cat costa albirea dintilor depinde de procedura aleasa. De asemenea, cum fiecare pacient este diferit, in stabilirea pretului albirii dintilor se tine cont si de planul de tratament al fiecaruia dintre acestia. Aici puteti consulta lista cu preturi pentru albirea dintilor la clinica noastra din Bucuresti.

Tipuri de albire dentara la LLL Dental

Tipuri de albire dentara la LLL Dental

Pacientii nostri pot opta pentru doua tipuri de albire dentara: cu laser sau cu lampa ZOOM. Ambele metode sunt foarte eficiente cand vine vorba de restabilirea culorii naturale a dintilor sau deschiderea nuantei acestora, dar fiecare are avantajele sale: 

Beneficiile albirii dentare cu laser: 

  • Cea mai eficienta si minim invaziva solutie disponibila; 
  • Timp de tratament mai scurt – timpul mediu de albire este de 20 de minute; 
  • Este suficienta  o singura sedinta;
  • Se poate deschide nuanta dintilor cu pana la 10 nuante;
  • Se evita excesul de caldura, ceea ce inseamna confort, siguranta si incredere sporita pentru pacient;
  • Se poate actiona asupra fiecarui dinte in parte.[5][1]

Beneficiile albirii dentare cu lampa Zoom: 

  • Efectele sunt vizibile imediat dupa terminarea procedurii – puteti avea dinti cu pana la 8 nuante mai albi; 
  • Rezultatele se mentin un timp indelungat;  
  • Sensibilitate minima;
  • Procedura este una simpla si nu provoaca disconfort pacientului;  
  • Elimina pete cauzate de alimente, bauturi, inaintarea in varsta sau anumite tipuri de medicamente;
  • Acționează asupra tuturor dinților în același timp.

Tehnologii folosite de LLL Dental

Atunci cand alegeti serviciile clinicii LLL Dental, de la receptie si pana in laboratorul de tehnica dentara, veti fi inconjurati de echipamente si dispozitive performante, care ne sunt de folos in elaborarea unui diagnostic corect si in obtinerea celor mai bune tratamente. Acest lucru este valabil inclusiv pentru tratamentele de albire dentara. In functie de tipul de albire profesionala pentru care optati, vom folosi: 

  • Laserul Biolase EPIC™ – unul dintre cele mai bune dispozitive medicale cu laser, dezvoltate special pentru cabinetele stomatologice;
  • Lampa extrabucala pentru albit dintii ZOOM .

Care sunt cauzele ingalbenirii dintilor?

Exista mai multe cauze ale ingalbenirii dintilor, inclusiv:

  • Consumul de alimente si bauturi care pateaza dintii (ex: cafeaua, ceaiul, vinul rosu, anumite fructe si legume etc.); 
  • Fumatul;  
  • Igiena orala precara; 
  • Anumite afectiuni si medicamente; 
  • Inaintarea in varsta.[2]
femeie fericita la clinica dentara

Albirea dentara profesionala vs. albirea dintilor acasa

Principala diferenta dintre albirea dentara profesionala si albirea dintilor acasa consta, in mod evident, in eficienta acestora. Cele mai bune si rapide rezultate se vor obtine in urma tratamentelor de albire dentara efectuate in cabinetul medicului stomatolog. De asemenea, utilizate incorect, produsele destinate albirii dintilor acasa pot avea efecte nedorite, de la sensibilitate dentara pana la iritarea gingiilor.  

Chiar si atunci cand optati pentru albirea dintilor acasa cu gutiere, este foarte important sa urmati intocmai instructiunile dentistului dumneavoastra si sa folositi gelul de albire exact asa cum v-a fost indicat. 

De regula, sistemele de albire a dintilor acasa sunt indicate mai degraba ca metoda de a mentine rezultatele albirii dentare profesionale si ar trebui folosite numai la recomandarea medicului stomatolog.[4]

Detalii

Intrebari frecvente

  • De la ce varsta se poate face albirea dentara?

    Tratamentele de albire dentara nu sunt recomandate copiilor si adolescentilor.

  • In ce situatie nu este indicata albirea dentara?

    Situatiile in care albirea dentara nu este indicata sunt putine. Acest tip de tratament nu este recomandat pacientilor alergici la substantele de albire, femeilor insarcinate sau care alapteaza ori persoanelor care sufera de hipersensibilitate dentara. Totodata, pacientii care au multe lucrari dentare trebuie sa stie ca tratamentele de albire a dintilor nu au efect asupra acestora.[3]

    Albirea dintilor este una dintre cele mai frecvente proceduri de estetica dentara solicitate de pacientii nostri. Daca si dumneavoastra va doriti un zambet mai alb si mai stralucitor, va asteptam la clinica noastra stomatologica din Bucuresti pentru o consultatie si pentru a stabili impreuna planul de tratament. 

Bibliografie:

[1] Asmussen, Natalie. “Natalie Asmussen.” Dentaly.org, 6 July 2022, www.dentaly.org/us/teeth-whitening/laser-teeth-whitening/. Accessed 22 Aug. 2022.

[2] “Tooth Discoloration.” WebMD, WebMD, 3 June 2003, www.webmd.com/oral-health/guide/tooth-discoloration. Accessed 22 Aug. 2022.

[3] Juliana da Costa. “The Tooth-Whitening Process: An Update.” ResearchGate, unknown, 2013, www.researchgate.net/publication/264119631_The_tooth-whitening_process_an_update. Accessed 22 Aug. 2022.

[4] “Teeth Whitening.” Theaacd, Teeth Whitening | How to Whiten Teeth | Cosmetic Dentistry, 2020, yoursmilebecomesyou.com/procedures/cosmetic-dentistry/teeth-whitening-usa. Accessed 22 Aug. 2022.

[5] “Zoom Teeth Whitening | How It Works and What It Costs.” Your Dentistry Guide, 2 Aug. 2018, www.yourdentistryguide.com/zoom-whitening/. Accessed 22 Aug. 2022.

programează-te