Lucrari dentare

Dintii lipsa va pot afecta activitatile de zi cu zi si increderea in propria persoana. Din fericire, exista mai multe solutii pentru inlocuirea dintilor pierduti, iar una dintre acestea este reprezentata de proteza dentara.

tanara zambeste in timp ce isi priveste dintii la stomatolog

de 3 generatii, cream zambete sanatoase

cele mai noi tehnologii si proceduri

garantie pentru fiecare lucrare

vezi toate beneficiile
vedere din față a conceptului de proteză dentară completă

Ce este o proteza dentara?

Proteza dentara este o lucrare protetica menita sa inlocuiasca dintii pierduti. Exista mai multe tipuri de proteze, inclusiv:

 

 • Proteze partiale (se folosesc cand lipsesc doar cativa dinti); 
 • Proteze totale (lipsesc toti dintii);
 • Proteze fixe; 
 • Proteze mobile.

Cand sunt recomandate protezele dentare?

In general, in protetica dentara, protezele dentare sunt recomandate acelor pacienti care, din diverse motive, nu pot apela la implanturi dentare. Cu ajutorul acestora:

 • Se reface functia masticatorie – Masticatia cu ajutorul protezelor dentare nu este ideala din punct de vedere al confortului, dar reprezinta un compromis viabil atunci cand nu poate fi evitat prin realizarea unor lucrari fixe sprijinite pe dintii restanti sau pe implanturi dentare. 
 • Se imbunatateste aspectul estetic – Trasaturile se lasa si se  modifica infatisarea daca se sta mult timp fara lucrari dupa extractii. Obrajii si buzele recapata fizionomia prin protezare. Pacientul va putea sa rada si sa zambeasca firesc atunci cand vrea, stiind ca are dinti frumosi. Trebuie sa mentineti proteza curata, iar gingia trebuie si ea igienizata zilnic, cu o periuta mai moale si pasta de dinti. 
 • Se imbunatateste fonatia – Vorbirea este influentata negativ de existenta edentatiilor extinse. Dupa protezare este necesar un timp de readaptare a vorbirii. Vointa si exercitiul sunt indispensabile.

Ce tipuri de lucrari protetice sunt posibile la LLL Dental?

coroane dentare pe fond negru

Lucrarile protetice disponibile la LLL Dental sunt urmatoarele: 

 • Coroane dentare
 • Punti dentare (dinti din portelan) 
 • Fatete dentare, incrustatii si coroane integral ceramice
 • Proteze dentare mobile sau mobilizabile.

Coroane dentare

Coroanele dentare sunt dinti de portelan facuti pentru a inveli si proteja mecanic un dinte natural (de obicei devital) sau un implant. Coroana de portelan pe structura metalica este cel mai des folosita.

Punti dentare

Prin unirea mai multor dinti de portelan se creaza punti deasupra defectului generat de lipsa unuia sau a mai multor dinti intre stalpii limitanti ai bresei edentate.

 

Coroanele si puntile metalo-ceramice sunt cele mai des folosite. Imbina rezistenta metalului cu estetica ceramicii. Sunt indicate in special la nivelul molarilor si premolarilor care sunt mai solicitati in timpul masticatiei. Dintii sunt restaurati prin imbracarea cu coroane metalo-ceramice. Dintii decolorati, tociti, scurti sau rupti, pigmentati sau pozitionati incorect pe arcada pot fi restaurati prin lucrari de portelan pe suport metalic. Preturile coroanelor dentare de portelan pe suport metalic sunt mai accesibile, iar rezistenta si aspectul lor sunt foarte bune. 


Zirconiul este folosit ca infrastructura subtire si rezistenta care ne permite sa aplicam un strat suplimentar de ceramica, printr-o tehnica speciala de stratificare, obtinand rezultate estetice deosebite. Culoarea si transluciditatea (opalescenta) zirconiului il recomanda pentru lucrarile din zona frontala.

Fatetele, incrustatiile si coroanele integral ceramice

Fatetele si coroanele integral ceramice sunt lucrari ce au ca principal scop estetica zambetului. Sunt lucrari cu rezistenta mai scazuta decat cele metalo-ceramice sau pe suport de zirconiu, dar au naturalete maxima, folosite adesea in estetica dentara pentru a obtine un zambet frumos. 

Incrustatiile dentare din portelan sunt o varianta mai rezistenta a obturatiilor clasice (plombelor) facuta in laboratorul dentar. Sunt folosite in momentul in care mai multe suprafete dentare sunt afectate si pot reface unul sau doi pereti ai unui dinte, unul lateral interdentar si unul ocluzal, refacand punctele de contact ale dintilor si protejand papila interdentara de presiunile masticatorii.

Protezele dentare

Protezele dentare au o baza din acrilat sau mixta (cu structura metalica pentru rezistenta) in care sunt montati dintii din portelan sau acrilat. Proteza mobila nu mai are niciun element de sprijin sau ancorare. Ea se sprijina direct pe gingie si osul maxilar.

Proteza mobilizabila are suplimentar elemente de sprijin sau ancorare. Acestea pot fi lucrari care imbraca dintii ramasi pe arcada. Se pot folosi elemente speciale de imbinare intre lucrari si proteza (proteza scheletata).

O categorie aparte sunt protezele mobilizabile ce se sprijina pe implanturi (overdenture). Sunt viabile, dar solicitarea foarte mare a implanturilor dentare de sprijin (putine la numar) reduce din durata lor de folosire.

 

Pana la finalizarea lucrarii dentare definitive va recomandam sa purtati lucrari dentare provizorii. Apoi lucrarea dentara definitiva se va cimenta provizoriu pentru o perioada de proba, ce are rol important in acomodarea cu noile lucrari dentare. 

Odata ce s-a cimentat definitiv o lucrare de portelan, veti beneficia de toate avantajele ceramicii, adica estetica si rezistenta. Incercati totusi sa evitati socurile termice si mecanice, protejandu-va in acest fel atat lucrarile protetice, cat si dintii naturali. Dupa cimentarea definitiva veti fi chemat la cabinet pentru controale stomatologice periodice si pentru igienizarea lucrarii. Lucrarile protetice au o garantie de pana la doi ani, dar exista posibilitatea de a extinde contra cost garantia acestora.

Care sunt avantajele protezelor dentare?

 • 1

  Rapiditatea executiei

 • 2

  Costul redus

 • 3

  Rezultate estetice multumitoare

Nu sunt insa lipsite de dezavantaje
 • 1

  Confort redus din cauza mobilitatii.

 • 2

  Senzatie de corp strain.

 • 3

  Apasa direct pe gingii, iar cu timpul osul se resoarbe.

 • 4

  Impune anumite restrictii alimentare.

 • 5

  Necesita adezivi speciali care reprezinta un cost zilnic.

 • 6

  Nu sunt acceptate de toate persoanele care incearca sa le poarte.

 • 7

  Periodic trebuie rebazata, captusita sau refacuta complet deoarece intervine uzura materialului acrilic (plastic) si modificarea tesuturilor de sprijin (osul se atrofiaza).

Care sunt cele mai bune proteze dentare?

model proteza

Aceasta este o intrebare al carei raspuns poate varia de la un pacient la altul, in functie de nevoile si dorintele acestuia. Inainte de a opta pentru un anumit tip de proteza, vom analiza cu atentie cazul dumneavoastra si va vom ajuta sa luati decizia potrivita pentru a va recapata zambetul de altadata.

Care este pretul unei lucrari protetice?

Pretul unei lucrari protetice variaza de la un cabinet la altul si in functie de tipul sau si de materialele folosite. Daca vreti sa stiti care este pretul orientativ al unei punti dentare, al unei fatete dentare, al unei proteze sau al unei coroane la LLL Dental, veti gasi raspunsul aici

 

Costul tratamentului va va fi specificat de la inceput si va vom prezenta si facilitatile de plata pe care le vi le punem la dispozitie, inclusiv plata in rate.

De ce sa optezi pentru lucrari protetice de la clinica LLL Dental?

Noi credem că diferenta pe care o aducem vine din traditia noastra de familie si din experienta acumulata in cei peste 60 de ani de activitate a celor trei generatii de medici dentisti care ne reprezinta. 

Ne caracterizeaza profesionalismul, responsabilitatea, dragostea de frumos, pasiunea pentru nou, grija pentru detaliu, mandria lucrului bine facut si respectul fata de pacient, fata de confortul si siguranta acestuia. 

Clinica noastra stomatologica se mandreste cu faptul ca ofera o experienta completa pentru o gama larga de servicii stomatologice. Toate etapele de tratament sunt realizate exclusiv in incinta clinicii, de o echipa de 30 de oameni, bine antrenati in tainele stomatologiei. 

Dispunem de 6 cabinete stomatologice dotate si amenajate la nivel inalt, un cabinet de radiologie dentara echipat cu tomograf si aparate pentru radiografii digitale panoramice si retroalveolare! Acestora li se adauga si un laborator tehnica dentara in care realizam la nivel de excelenta toata gama de lucrari protetice pe implant dentar: coroana unidentara pe implant pe suport zirconiu, punte insurubata pe implanturi dentare, supra-structuri pe implanturi dentare, conceptele All on 4, All on Six sau dinti ficsi intr-o zi, cand cazul pacientului o permite. 


Contactati-ne pentru a va programa la o consultatie si a stabili o intalnire cu unul dintre specialistii nostri. Impreuna, puteti decide care este cea mai potrivita modalitate de a va readuce zambetul pe buze, fie ca aveti nevoie de o proteza dentara, de un detartraj sau de un alt tip de tratament dentar profesional.

Mai multe despre PROTETICA

clinic@llldental.ro

Calea Mosilor, Nr. 296, Bloc 46, Scara C, Parter, Bucuresti, Sector 2, 020898

formular de programare
contact
formular de programare