Cât costă implantul dentar pentru toată gură

implant dentar pentru toata gura

Nu este plăcut să-ți pierzi toți dinții sau marea majoritate a acestora. Pe lângă faptul că zâmbetul tău nu va arăta deloc estetic, te poți confrunta cu diferite probleme de sănătate. Din fericite, odată ce apelezi la ajutor de specialitate, vei putea obține din nou o dantură frumoasă și sănătoasă. Implantul dentar este cea mai bună opțiune în acest sens, oferindu-ți numeroase beneficii, precum: îmbunătățirea aspectului estetic și stimei de sine, menținerea unui stil de viață sănătos, îmbunătățirea masticației și vorbirii. În acest articol, vei descoperi cât costă să-ți faci toată dantura, dar și care sunt opțiunile pe care le ai la dispoziție.

Care sunt cele mai bune opțiuni pentru a-ți reface toată dantura

Înainte de a discuta despre prețuri, este important să știi ce opțiuni ai pentru a-ți reface toată dantura. Vorbim aici despre implantul all-on 4/6, 8-10 implanturi pe arcada și proteza dentară:

Implantul all-on 4/6 sau 8-10 implanturi pe arcada

Acest tip de implant dentar este recomandat persoanelor care și-au pierdut toți dinții sau majoritatea dinților de pe arcadă, acei pacienți care se confruntă și cu o resorbție osoasă pronunțată. Astfel, toți dinții de pe arcadă vor fi refăcuți cu doar 4 sau 6 implanturi. De obicei, se recomandă 4 implanturi pe maxilarul inferior și 6 implanturi pe maxilarul superior, dar este important de menționat și faptul că, în urma consultației, vom alege împreună tipul de implant dentar care se potrivește nevoilor tale.

Există mai multe opțiuni de luat în calcul, cum ar fi, de exemplu, varianta cu 8 – 10 implanturi, o variantă pe care noi o recomandăm, acolo unde este necesară, mai ales după reconstrucția osoasă. Concret, varianta clasică, cu 8 – 10 implanturi, este recomandata pacienților care au nevoie de reconstrucție osoasa, oferind mai multa stabilitate, în timp ce crește considerabil durata de viata a lucrării. Ambele opțiuni sunt disponibile în cadrul clinicii noastre și o vom alege împreună pe aceea care te va ajuta cel mai mult.

Proteza dentară

Mulți pacienți optează și pentru proteze dentare. Acestea sunt lucrări protetice care înlocuiesc dinții pierduți, în situația în care, din diferite motive, pacienții nu pot recurge la ajutorul implanturilor dentare. Există mai multe tipuri de proteze, precum: proteze parțiale, proteze totale, proteze fixe și proteze mobile. Avantajul acestora este reprezentat de rapiditatea în execuție și de costul redus. Pe de altă parte, acestea nu oferă același confort despre care putem vorbi în cazul implanturilor, dar sunt o opțiune excelentă pentru unii pacienți.

Avantajele implantului dentar pentru toată gura

Implantul dentar pentru toată gura îți oferă numeroase avantaje, precum:

 • Îmbunătățirea funcției masticatorii – Poți mânca lejer, fără restricții alimentare;
 • Stimularea maxilarului – Implanturile dentare contribuie la menținerea sănătății maxilarului, stabilizând întreaga structură facială;
 • Confort – Fiind fixate în osul maxilar, implanturile sunt mult mai stabile, comparativ cu alte opțiuni disponibile;
 • Longevitate – Fiind fabricate din materiale calitative, implanturile dentare au o durată de viață îndelungată;
 • Estetică – Implanturile sunt acoperite cu coroane dentare. Acestea vor contribui la restabilirea zâmbetului frumos, îmbunătățind estetica feței.
implant dentar all-on 4-6

Cat costa implantul dentar pentru toată gura

Dacă te întrebi cat costa un implant dentar pentru toată gura, află că prețul acestuia diferă în funcție de tipul de implant dentar, dar și de tipul coroanelor dentare. Concret, prețul este stabilit în funcție de materialul folosit pentru fabricarea acestora. Apoi, trebuie menționat și faptul că unii pacienți au nevoie și de alte proceduri, înainte de inserarea implanturilor (de exemplu: adiție de os sau sinus lifting). Toate acestea pot crește prețul final.

Cum se calculează acest cost

Pentru a calcula un preț pentru dantura completă, trebuie să iei în calcul două variante. Prima, cea în care pacientul nu mai are niciun dinte pe arcadă, poate fi mult mai ușor de calculat. În schimb, pacienții care încă mai au dinți sănătoși sau dinți care pot fi salvați prin intermediul unor proceduri, planul de tratament va include și alte intervenții. Concret, unii pacienți au nevoie și de tratamente endodontice, de obturații de canal, de extracții sau alte intervenții. Ține cont și de faptul că doar în urma unei radiografii panoramice sau a unui CT dentar vom putea examina în detaliu problemele cu care te confrunți, identificând mai apoi, toate variantele potrivite pentru tine.

Ce implica implantul dentar pentru toată gura

Înainte de a afla care sunt etapele necesare realizării implantului dentar pentru toată gura, trebuie să-ți reamintim că vom alege împreună planul de tratament și opțiunile potrivite nevoilor tale. Iată ce implică implantul dentar pentru toată gura:

 • Consultația primară – etapă în care se fac radiografii și discutăm despre starea ta generală de sănătate;
 • Interpretarea rezultatelor, alegerea soluțiilor și planurilor de tratament;
 • Extracții, tratament și igienizare pentru dinții care încă mai pot fi salvați;
 • Inserarea implanturilor sub anestezie locală;
 • Aplicarea coroanelor provizorii;
 • Aplicarea coroanelor protetice.
implant dentar

Recuperarea și îngrijirea după implanturile dentare

În ceea ce privește recuperarea și îngrijirea după inserarea implanturilor dentare, trebuie să știi că poți relua rutina de igienă orală chiar din a doua zi, însă periajul se va face cu blândețe și deosebită atenție. La nevoie, îți putem prescrie și anumite medicamente cu efect antiinflamator. Atenție, medicamentele se administrează doar în baza recomandărilor de specialitate. De asemenea, este indicat ca în primele zile să consumi alimente moi și multe lichide.

Așadar, implanturile dentare reprezintă cea mai bună opțiune pentru a-ți recăpăta zâmbetul și încrederea de sine. Ai nevoie de ajutor de specialitate? Atunci, te așteptăm la o prima consultație. Programează chiar acum o întâlnire cu specialiștii noștri!

Întrebări frecvente

Care este vârsta recomandată pentru implantul dentar?

Este recomandat ca persoanele care optează pentru un implant dentar pentru toată gura să aibă peste 18 ani, vârsta la care arcadele dentare sunt definitiv formate.

Implantul dentar pentru toată gura creează durere și disconfort?

Anestezia va preveni apariția durerii pe timpul tratamentului. Pe de altă parte, câteva ore mai târziu, este posibil să apară un ușor disconfort, pe care, îl poți controla cu ajutorul medicamentelor prescrise.

Care este durata de viață a implantului dentar pentru toată gura?

Cu o îngrijire adecvată, te poți bucura de noii tăi dinți zeci de ani și chiar pentru toată viața.

Data articol: 8 august 2023
4,9
+840 de recenzii reale în Google pentru Clinica LLL Dental

Pacienții noștri au evaluat pozitiv experiențele pe care le-au avut la clinica noastră. Le poți verifica direct în Google.

Profită de avantajele LLL:
 • medici buni – de 3 generații, creăm zâmbete sănătoase
 • garanție pentru fiecare lucrare
 • inovație – cele mai noi tehnologii și proceduri
 • totul într-un loc – laborator dentar propriu și radiologie dentară/CT
 • program extins – luni-vineri, 08-21:30
Calea Mosilor, Nr. 296, Bloc 46, Scara C, Parter, Bucuresti, Sector 2

Formular de Programare

This field is for validation purposes and should be left unchanged.

programează-te