Care este cel mai bun implant dentar?

cel mai bun implant dentar

În general, adulții se confruntă cu pierderea dinților din cauza diferitelor traumatisme sau din cauza faptului că nu fac din igiena orală o rutină zilnică. Din păcate, o astfel de problemă îți poate influența negativ atât viața personală, cât și profesională, mai ales când ajungi destul de târziu în cabinetul stomatologic. De aceea, tot mai mulți pacienți își îndreaptă atenția asupra implantului dentar – o soluție modernă și eficientă care poate reda zâmbetului funcționalitate și aspect plăcut. Dar ce alegi atunci când ai la dispoziție o varietate de opțiuni? În rândurile următoare, vei descoperi cum alegi implantul dentar potrivit nevoilor tale specifice.

Ce este implantul dentar și când este recomandat?

Înainte de a discuta despre cele mai bune implanturi dentare trebuie menționat faptul că acestea reprezintă o opțiune ideală pentru a înlocui dinții lipsă ori dinții grav afectați, dinți care nu mai pot fi salvați. Practic, un implant dentar este un șurub, realizat din titan sau alte materiale biocompatibile, cum ar fi zirconiul, care înlocuiește rădăcina dintelui natural și devine suport pentru coroana dentară. Aceasta din urmă a rolul de a oferi zâmbetului un aspect estetic cât mai plăcut. De altfel, implantul dentar este folosit pentru a susține punțile dentare sau protezele complete.

Factori de luat în considerare pentru alegerea implantului dentar

În ceea ce privește opțiunea ideală pentru tine, trebuie să știi că cel mai bun implant dentar este acela care se potrivește nevoilor tale. De aceea, soluția optimă pentru zâmbetul tău se alege în funcție de problema cu care te confrunți, la recomandarea medicului. Pe de altă parte, vei observa faptul că, de cele mai multe ori, costul implantului dentar este diferit de la o persoană la alta. De ce? Pentru că implantul dentar nu înseamnă doar inserarea unui șurub în osul maxilar sau mandibular și acoperirea acestuia cu o coroană dentară estetică, ci implică o întreagă procedură, ce poate fi foarte diferită de la o persoană la alta. Iată care sunt principalii factori care influențează prețul final:

 • Refacerea volumului si calității țesuturilor dure (osul) si moi (gingia);
 • Tipul implantului dentar;
 • Mulți pacienți au nevoie și de extracții sau alte proceduri pentru a facilita inserarea implantului, dar și vindecarea;
 • Materialele folosite pentru lucrările protetice.
implant dentar

Tipuri de implanturi dentare

Datorită evoluției din domeniul stomatologiei, astăzi ai la dispoziție mai multe tipuri de implanturi dentare – soluții care vin în întâmpinarea pacienților cu tehnologii moderne și planuri de tratament personalizate. Iată care sunt acestea:

Implant dentar Keystone

Vorbind despre cele mai populare mărci de implanturi dentare, Keystone și-a câștigat popularitatea datorită implanturilor rezistente și durabile. Compania din Statele Unite ale Americii dezvoltă soluții moderne pentru restaurarea danturii încă din anul 1965. Astfel, implantul Keystone vine însoțit de numeroase avantaje, printre care:

 • Osteointegrare rapidă;
 • Reducerea pierderilor osoase;
 • Versatilitate;
 • Tehnologie digitală care reduce timpul petrecut în cabinet.

Datorită experienței și cercetărilor constante, Keystone oferă pacienților soluții numeroase, adaptate diferitelor situații clinice. Astfel, producătorul a dezvoltat mai multe tipuri de implanturi care se diferențiază prin formă, design și suprafață: Genesis, Molaris, Zeramex, Advanced Implant Keystone, Advanced+ Implant Keystone, Dynamic Implant Keystone, Paltop Diva, PAI Implant Keystone, Molaris.

Advanced+ Implant Keystone, de exemplu, este implantul pentru care s-au făcut numeroase cercetări și îmbunătățiri în ultimii 45 de ani. De altfel, Paltop Diva este recunoscut pentru eficiența în tratamentul de sinus lifting, iar Molaris este conceput pentru a asigura rezistență și stabilitate pentru implantarea imediată în zona molarilor.

Implant dentar Bredent

Pune pe lista cu cele mai bune alternative pentru zâmbetul tău și implantul Bredent, o soluție optimă pentru a înlocui unui sau mai mulți dinți lipsă ori pentru a susține protezele dentare. Bredent Group este o companie de origine germană, prezentă pe piață de mai bine de 40 de ani. Implanturile dezvoltate de Bredent sunt recunoscute pentru osteointegrarea rapidă, dar și pentru alte avantaje, precum:

 • Reducerea pierderilor osoase;
 • Stabilitate;
 • Număr redus de componente.

Printre principalele tipuri de implanturi Bredent se numără: Bredent narrowSKY, Bredent blueSKY, Bredent classicSKY, Bredent copaSKY, Bredent whiteSKY, Bredent Mini Sky – fiecare fiind conceput pentru situații clinice diferite. De altfel, Bredent este un tip de implant recunoscut și pentru tehnica dinților ficși în 24 de ore. Prin tehnica Bredent SKY Fast and Fixed se inserează 4 implanturi la nivel mandibular și 6 implanturi la nivel maxilar.

Implant dentar Straumann

Mulți pacienți iau în calcul și implantul Straumann. Compania elvețiană este prezentă pe piață de mai bine de 60 de ani și este cunoscută pentru implanturile concepute atât pentru a înlocui unul sau mai mulți dinți lipsă, cât și pentru crearea protezelor fixe ori mobile și pentru susținerea punților dentare. Printre principalele avantaje oferite de implantul dentar Straumann se numără:

 • Mai multe tipuri de implanturi, realizate din materiale biocompatibile;
 • Vindecare rapidă datorită suprafeței SLAactive – un tratament care se aplică pe întreaga suprafață a implantului, cu scopul de a facilita osteointegrarea și de a micșora perioada de vindecare.

Pe lângă suprafața SLAactive, Straumann este un implant recunoscut și datorită materialului ROXOLID – un aliaj folosit pentru rezistență, mai ales în cazul pacienților care au nevoie de adiție osoasă.

Implant dentar Megagen

O altă opțiune pentru zâmbetul tău poate fi implantul Megagen. Compania din Coreea de Sud și-a câștigat popularitatea datorită tehnologiei Xpeed – o tehnologie care oferă durabilitate și sporește osteointegrarea. Printre principalele avantaje oferite de acest tip de implant, putem menționa și:

 • Inserare rapidă;
 • Design inovator: s-line;
 • Stabilitate.

În ceea ce privește tipurile de implanturi dentare dezvoltate de companie, cele mai cunoscute sunt Sistemul AnyRidg și Sistemul AnyOne. Primul este un implant îmbogățit cu ioni de calciu, o variantă optimă pentru a oferi stabilitate chiar și în cazul în care densitatea osoasă este una scăzută. AnyOne este o altă opțiune de top în ceea ce privește producătorul Megagen, oferind o gamă largă de dimensiuni.

Beneficiile implantului dentar

Pentru a face o alegere corectă trebuie să știi și care sunt caracteristicile importante ale implanturilor dentare. Vorbim aici despre numeroasele avantaje oferite de o dantură frumoasă și sănătoasă:

 • Procedura se realizează sub anestezie, ceea ce înseamnă că nu vei simți durere;
 • Procedura nu implică intervenții la dinții sănătoși;
 • Implantul redă funcția de masticație, îmbunătățește digestia, dar și vorbirea;
 • Implantul previne riscul deplasării dinților vecini (dinții sănătoși);
 • Implantul dentar îți redă zâmbetul mult dorit, noi tăi dinți fiind asemănători celor naturali.

Recomandări pentru alegerea unui implant dentar

În ceea ce privește alegerea tipului de implant dentar potrivit nevoilor tale, trebuie să îți reamintim că decizia finală se va lua doar în urma consultației de specialitate, la recomandarea medicului. Este important să fii informat și chiar se recomandă ca, odată ce ajungi în cabinet, să ceri cât mai multe lămuriri și să discuți atât despre preț, cât și despre avantaje, dezavantaje, durata tratamentului, perioada de recuperare și îngrijirea postoperatorie. În legătură cu prețul, ai observat deja că acesta poate fi diferit în funcție de tipul de implant ales, dar și în funcție de coroanele dentare potrivite și de alte etape și proceduri personalizate, în funcție de nevoile specifice fiecărui pacient.

cum alegi implantul dentar

Durata de viață a implantului dentar

Foarte mulți pacienți se întreabă și care este durata de viață a implantului dentar. Află că aceasta poate depăși chiar și 30 de ani, dar cu două condiții esențiale: să mergi regulat la control pentru a depista eventualele mici probleme și să-ți creezi o rutină care să conțină o igienă orală corespunzătoare.

Din păcate, această perioadă poate scădea daca ai boli cronice, in special decompensate, cum ar fi diabetul, dar si anumite obiceiuri vicioase, de exemplu fumatul.

Concluzionând, cel mai bun implant dentar este acela care se potrivește nevoilor tale. Programează o primă întâlnire cu specialiștii și bucură-te din nou de zâmbetul tău!

Data articol: 4 septembrie 2023
4,9
+840 de recenzii reale în Google pentru Clinica LLL Dental

Pacienții noștri au evaluat pozitiv experiențele pe care le-au avut la clinica noastră. Le poți verifica direct în Google.

Profită de avantajele LLL:
 • medici buni – de 3 generații, creăm zâmbete sănătoase
 • garanție pentru fiecare lucrare
 • inovație – cele mai noi tehnologii și proceduri
 • totul într-un loc – laborator dentar propriu și radiologie dentară/CT
Calea Mosilor, Nr. 296, Bloc 46, Scara C, Parter, Bucuresti, Sector 2

Formular de Programare

This field is for validation purposes and should be left unchanged.

programează-te