Implant dentar all on 4 sau all on 6: Proteza fixa

Nu este niciodată prea târziu să faci ceva pentru zâmbetul tău, să te simți din nou confortabil, mulțumit cu propria înfățișare. Azi, domeniul stomatologiei vine întâmpinarea pacienților de orice vârstă cu soluții inovatoare, implanturi și proteze fixe foarte bine tolerate de organismul uman. Două dintre cele mai cunoscute astfel de opțiuni de restaurare dentară sunt implanturile dentare all on 4 și all on 6. Când se recomandă, cum se diferențiază de implanturile clasice, dar și când sunt acestea recomandate pacienților? Găsești răspunsul în rândurile următoare.

Ce este all on 4 si all on 6?

Ce este all on 4 si all on 6?

În acest articol vorbim despre proteză fixă cu 4 sau 6 implanturi – o metodă de protezare recomandată pacienților cu pierderi totale sau parțiale ale dinților, care se confruntă în același timp și cu resorbția osoasă. Practic, această tehnică presupune inserarea a 4 sau 6 implanturi dentare pe o singură arcadă, evitându-se operația de sinus lift sau operația de adiție de os.

4,9
+840 de recenzii reale în Google pentru Clinica LLL Dental

Pacienții noștri au evaluat pozitiv experiențele pe care le-au avut la clinica noastră. Le poți verifica direct în Google.

Profită de avantajele LLL:
 • medici buni – de 3 generații, creăm zâmbete sănătoase
 • garanție pentru fiecare lucrare
 • inovație – cele mai noi tehnologii și proceduri
 • totul într-un loc – laborator dentar propriu și radiologie dentară/CT
 • program extins – luni-vineri, 08-21:30
Calea Mosilor, Nr. 296, Bloc 46, Scara C, Parter, Bucuresti, Sector 2

Formular de Programare

This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Implantul dentar all on 4

Pacienții care au nevoie de implant dentar sunt informați și de posibilitatea de a opta pentru tehnica all on 4. În acest caz, se inserează 4 implanturi dentare la nivelul întregii arcade. De regulă, 2 dintre acestea se inserează în locul incisivilor, iar celelalte două în zona molarilor, la un unghi foarte bine calculat, în așa fel încât să ofere stabilitate și rezistență. De cele mai multe ori, implantul dentar all on 4 este recomandat pentru arcada inferioară.

Implantul dentar all on 6

Așa cum reiese și din denumire, implantul all on 6 presupune inserarea a 6 implanturi: 2 dintre acestea în zona incisivilor, 2 în zona molarilor pe partea stângă și 2 în zona molarilor pe partea dreaptă. Întreaga procedură este asemănătoare cu cea menționată mai sus. De cele mai multe ori, implantul dentar all on 6 este recomandat pentru arcada superioară, acolo unde osul are nevoie de o stabilitate mult mai mare.

Cu alte cuvinte, pentru pacienții care au nevoie de o refacere completă a danturii, va fi nevoie de doar 10 implanturi pentru a realiza o dantură fixă, estetică și complet funcțională. Tehnica este abordată și în cazul celor care își doresc un implant dentar rapid. După o singură vizită la stomatologie, pacienții pot pleca acasă cu o dantură provizorie perfect sănătoasă și, în mod evident, fermecătoare.

Etapele prin care se realizează tehnicile all on 4 și all on 6

Firește că etapele implantului dentar încep cu o primă consultație. În cadrul vizitei la clinică, se analizează cavitatea bucală și se verifică analizele de sânge. Tot la prima întâlnire se realizează tomografia, radiografia dentară și alte investigații (set de fotografii diagnostice). În baza rezultatelor obținute, se va realiza un plan de tratament croit pe nevoile tale specifice și se va decide dacă se va opta pentru un implant all on 4 sau pentru un implant all on 6. După toate acestea, urmează alte etape:

 • Inserarea implanturilor, printr-o intervenție chirurgicală, realizată sub efectul anesteziei. Trebuie menționat și faptul că, în această etapă, au loc și extracțiile, dacă este cazul bineînțeles;
 • Realizarea lucrărilor protetice provizorii, care vor fi purtate pe tot parcursul perioadei de osteointegrare;
 • Realizarea lucrărilor protetice permanente va avea loc la 3-6 luni, după ce implanturile au fost integrate în os.

Avantajele tehnicilor all on 4 și all on 6

O lucrare fixă cu 4 sau 6 implanturi îți oferă, în primul rând avantajul de a te bucura de o viața activă din punct de vedere social, fără să-ți faci griji că îți cade proteza. În plus, putem menționa și numeroase alte avantaje, precum:

 • 1

  Estetică îmbunătățită: Pe lângă confort și restabilirea funcției de masticație, implantul dentar all on 4 sau all on 6 asigură și o estetică deosebită. Te poți bucura de un zâmbet complet, frumos și sănătos într-un timp cât mai scurt;

 • 2

  Elimină nevoia de adiție osoasă;

 • 3

  Se poate realiza și în cazul persoanelor care suferă de sinuzită sau se confruntă cu resorbție osoasă, fără să fie necesară operația de sinus lifting;

 • 4

  Implanturile dentare și protezele provizorii se pot realiza într-o singură zi;

 • 5

  Funcția de masticație este restabilită în totalitate, implanturile all on 4 și all on 6 fiind potrivite chiar și pentru pacienții complet edentați;

 • 6

  Costuri reduse;

 • 7

  Recuperare rapidă.

Cine poate apela la implanturile all on 4 sau all on 6?

Cine poate apela la implanturile all on 4 sau all on 6?

Această tehnică este recomandată pacienților care au o densitate osoasă ce nu permite alte metode de tratament, dar și pacienților care:

 • Poartă proteză dentară mobilă și își doresc un alt nivel de confort;
 • Și-au pierdut total dinții de pe o arcadă sau de pe ambele arcade;
 • Din diferite motive, sunt nevoiți să extragă majoritatea dinților de pe arcadă;
 • Suferă de atrofie osoasă severă.

Diferența dintre implanturile clasice și tehnica all on 4 & all on 6

Spre deosebire de opțiunile clasice de tratament, cele realizate prin tehnica all on 4 & all on 6 sunt mai puțin invazive. Pentru a realiza o dantură completă este necesar un număr mult mai redus de implanturi. În cazul de față există și alte diferențe, precum:

 • Mai puțin timp petrecut pe scaun la stomatologie;
 • Recuperare mai rapidă;
 • În majoritatea cazurilor nu este nevoie de adiție osoasă.

În plus, față de protezele mobile, tehnica all on 4 & all on 6 oferă confort sporit, stabilitate și durabilitate.

Recomandări pentru recuperarea după implantul all on 4 sau all on 6

În ceea ce privește recomandările pentru o recuperare ușoară, acestea nu diferă cu nimic față de implanturile clasice:

 • Controlează durerea cu ajutorul medicamentelor cu efect antiinflamator, așa cum ți s-a indicat în cabinet;
 • Evită activitățile fizice intense, dar asigură-te că faci câteva plimbări lejere în primele zile după operație;
 • Consumă doar alimente moi în prima săptămână și asigură-te că atât acestea, cât și lichidele nu sunt prea reci, dar nici prea calde;
 • Evită alimentele picante și sărate;
 • Păstrează o igienă orală adecvată, dar asigură-te că folosești o perie de dinți moale și că nu agresezi zona din jurul implanturilor;
 • Renunță la alcool, mai ales în perioada de administrare a medicamentelor cu efect antiinflamator.

Prețul implantului all on 4 sau all on 6

Prețul implanturilor dentare all on 4 sau all on 6 poate fi diferit de la un pacient la altul deoarece variază în funcție de mai multe aspecte, precum:

 • Complexitatea cazului;
 • Extracții și alte proceduri inițiale;
 • Materialele utilizate în etapa protetică;
 • Alte complicații.

În cadrul consultației inițiale, fiecare pacient primește un plan personalizat de tratament și, tot atunci, este informat cu privire la costul total. Rezultatul final constă într-un zâmbet perfect, cu dinți puternici și frumoși, gata să fie admirați în orice context social.

Întrebări frecvente

 • Este dureroasă intervenția?

  În timpul intervenției, pacientul poate simți doar vibrațiile sau o mică presiune în momentul inserării implanturilor. Durerea și disconfortul sunt eliminate încă din etapa de pregătire, atunci când se realizează anestezia locală.

 • Cum se îngrijește o proteză fixă pe implanturi?

  Proteza fixă pe implanturi se îngrijește la fel în cazul dinților naturali: periaj de două ori pe zi, duș bucal și clătire cu apă de gură. Desigur, rutina de îngrijire trebuie completată cu vizitele regulate la clinică. 

 • Cât durează perioada de recuperare?

  Dacă optezi pentru implantul dentar all on 4 sau all on 6, perioada de recuperare poate dura între 7 și 14 zile, dar procesul de osteointegrare se realizează într-un interval de 3 – 6 luni.

Dr. Claudiu Lupascu
Disclaimer: Cum alegeți corect un tip de implant

Vă propun să priviți alegerea tipului de implant ca pe o decizie 100% medicală. La LLL Dental, medicii fac o recomandare doar după ce au o imagine completă asupra problemei pe care o are pacientul. Sănătatea dumneavoastră nu este negociabilă. Medicul trebuie să vă propună doar soluții potrivite cazului dumneavoastră. Fără o opinie medicală adecvată situației în care vă aflați la momentul consultului, informațiile din această pagină au un rol strict orientativ.   (Dr. Claudiu Lupascu)

programează-te