Ce sunt implanturile subperiostale: Avantaje

Stomatologia modernă se adresează tuturor pacienților, indiferent complexitatea cazului. Azi există o soluție de tratament pentru oricine, ceea ce înseamnă că adulții de toate vârstele au la dispoziție numeroase opțiuni de restaurare dentară. Printre acestea se numără și implanturile subperiostale. Vrei să zâmbești din nou cu încredere? Află, din rândurile următoare, ce presupune restaurarea cu implanturi subperiostale și care sunt avantajele oferite.

Implanturile subperiostale în stomatologia modernă

Există mai multe tipuri de implanturi dentare: de la cel clasic sub forma unui șurub, care se inserează în osul maxilar sau mandibular, până la implantul subperiostal – un schelet, realizat cu ajutorul tehnicilor moderne, care acoperă în totalitate osul maxilar sau osul mandibular, după caz. Acesta se plasează sub mucoasa gingivală, fixându-se direct pe suprafața osoasă. Astfel, presiunea exercitată în timpul masticației va fi distribuită pe o suprafață mult mai mare, reducându-se cu mult impactul asupra structurii osoase. În același timp, oferă stabilitate pentru lucrarea protetică.

Indicații pentru implanturile subperiostale

Există anumite condiții medicale sau situații speciale care impun recomandarea implanturilor subperiostale. Ne referim aici la:

 • Pacienții care se confruntă cu resorbție osoasă severă și nu sunt eligibili pentru un implant dentar convențional;
 • Pacienții care nu pot beneficia de augmentare osoasă;
 • Pacienții care au trecut printr-o intervenție de augmentare osoasă, dar aceasta nu a avut succes;
 • Pacienții care suferă de parodontoză.
Implanturi subperiostale

Restaurarea dentară cu implanturi subperiostale

Odată ce știi cui se adresează implanturile subperiostale, poți înțelege mult mai bine ce presupune această procedură: 

 • Etapa 1: Pentru început, se scanează zona edentată, iar în baza imaginilor obținute se poate realiza un model 3D al osului. Acest model trebuie să urmărească întocmai particularitățile pacientului, în vederea stabilirii grosimii și poziționării tuturor componentelor implantului dentar;
 • Etapa 2: În baza modelului  tridimensional, realizat în prima etapă, se va confecționa un schelet din titan, unul care să acopere întreaga suprafață osoasă. Acesta se introduce subgingival, cu ajutorul unor sisteme de prindere speciale. Toate acestea sunt personalizate conform structurii maxilarului sau mandibulei. Mucoasa gingivală se suturează și urmează procesul de vindecare;
 • Etapa 3: Pacientul va purta o lucrare provizorie care îi va oferi posibilitatea de mânca și de a zâmbi cu încredere până în etapa protetică – atunci când va fi gata lucrarea definitvă.

Avantajele implanturilor subperiostale

Înainte de a trece în revistă avantajele implanturilor subperiostale, trebuie menționat și faptul că decizia finală va fi luată doar de către echipa medicală. Programează o întâlnire cu specialiștii, vezi ce sunt implanturile subperiostale, dar și care sunt celelalte opțiuni de tratament și fă o alegere bine documentată! E important să înțelegi că fiecare caz este unic, deci fiecare pacient are propriile nevoi. Dacă pentru tine, implantul subperiostal este o alegere ideală, pentru alt pacient, e posibil ca implantul zigomatic să reprezinte soluția salvatoare, iar exemplele pot continua cu celelalte tipuri de implanturi dentare. Revenim la avantaje și îți oferim 5 motive pentru care ar trebui să faci un prim pas către zâmbetul mult dorit:

 • Implanturile subperiostale sunt personalizate, deci nu trebuie ajustate;
 • Întreaga procedură se realizează cu ajutorul tehnologiilor de ultimă generație;
 • Nu necesită proceduri complexe de augmentare osoasă;
 • Implanturile subperioastale sunt 100% compatibile cu organismul uman;
 • Pacienții se pot bucura de o lucrare stabilă și complet funcțională pe termen lung.

Costul implanturilor subperiostale

Implantul subperiostal se realizează în mod personalizat pentru fiecare pacient. Vorbim astfel despre o procedură mult mai complexă, ceea ce înseamnă că prețul final se stabilește în urma consultației, atunci când echipa medicală va identifica nevoile tale particulare.

Îngrijirea implanturilor subperiostale

E foarte ușor să ai grijă de implanturile dentare, indiferent de categoria din care fac parte. Dacă până acum ai omis să-ți creezi o rutină pentru igiena orală, ar fi cazul să pui periajul dentar pe lista cu priorități. Implanturile nu se pot caria, însă pot fi afectate de placa bacteriană. Spală-te pe dinți de două ori pe zi și folosește apă de gură, ață dentară și duș bucal pentru a elimina resturile de alimente prinse între spațiile interdentare. În completare, este ideal să ajungi la un control stomatologic de două ori pe an sau mai des, în cazul în care ți s-a făcut această recomandare.

Concluzionând, implanturile subperiostale pot reprezenta o soluție viabilă și eficientă pentru pacienții cu atrofie osoasă severă, contribuind semnificativ la îmbunătățirea calității vieții.

Data articol: 21 februarie 2024
4,9
+840 de recenzii reale în Google pentru Clinica LLL Dental

Pacienții noștri au evaluat pozitiv experiențele pe care le-au avut la clinica noastră. Le poți verifica direct în Google.

Profită de avantajele LLL:
 • medici buni – de 3 generații, creăm zâmbete sănătoase
 • garanție pentru fiecare lucrare
 • inovație – cele mai noi tehnologii și proceduri
 • totul într-un loc – laborator dentar propriu și radiologie dentară/CT
Calea Mosilor, Nr. 296, Bloc 46, Scara C, Parter, Bucuresti, Sector 2

Formular de Programare

This field is for validation purposes and should be left unchanged.

programează-te