Implantul Zigomatic: Recomandări, avantaje si riscuri

implantul zigomatic

Datorită numeroaselor studii și cercetări realizate în domeniul stomatologiei, în ziua de azi, orice problemă își poate găsi rezolvarea și orice pacient poate zâmbi din nou cu plăcere și încredere, așa cum o făcea cu mult timp înainte. Astfel, implantul dentar a devenit tot mai popular în rândul celor care caută o soluție rezistentă, estetică și eficientă pentru refacerea danturii.

Atunci când se realizează o extracție dentară, pacientului i se recomandă implantul dentar. Este important ca dintele să fie înlocuit într-un timp cât mai scurt. În caz contrar, osul începe treptat să se atrofieze. Există și posibilitatea ca pacientul să fie supus unor intervenții chirurgicale speciale, pentru a se reface structura osoasă. Cu toate acestea, unii pacienți suferă de atrofie severă în zona maxilarului, iar în acest caz se recomandă implantul zigomatic. Află, din rândurile următoare, ce înseamnă mai exact acest tip de implant, care sunt beneficiile aduse pacienților, dar și care sunt riscurile asociate.

Ce sunt implanturile zigomatice și când sunt recomandate?

Implanturile zigomatice sunt implanturi dentare mult mai lungi față de cele clasice, având o înălțime ce variază între 35 și 55 mm. Acestea se inserează în osul maxilar, străbat sinusurile, iar vârful se fixează în osul zigomatic (osul pometelui). Iată și când sunt recomandate implanturile zigomatice:

  • Resorbție osoasă severă, atunci când pacienții nu pot beneficia de implanturile dentare clasice, fără a reface masa osoasă;
  • Atunci când pacienții sunt edentați total sau atunci când pacienții mai au doar câțiva dinți pe arcadă, iar aceștia nu mai pot fi salvați;
  • Atunci când pacienții poartă proteze clasice incomode și instabile;
  • Atunci când pacienții au sinusuri maxilare coborâte și se dorește evitarea intervenției de sinus lift.

În funcție de complexitatea cazului și de nivelul resorbției osoase, implanturile zigomatice pot fi inserate individual sau în combinație cu implanturile clasice. Astfel, există două opțiuni:

  • 2 implanturi zigomatice combinate cu alte implanturi convenționale: Se recomandă atunci când pacienții suferă de atrofie severă de os în partea posterioară și atrofie moderata în partea anterioară. Astfel, se pot insera implanturi convenționale în osul maxilar anterior și implanturi zigomatice în zona maxilarului posterior.
  • 4 implanturi zigomatice: Se recomandă atunci când pacienții suferă de atrofie severă în ambele zone ale maxilarului – posterior și anterior. Astfel, se inserează câte două implanturi zigomatice în fiecare zonă.

Reține totuși că fără o evaluare de specialitate nu poți ști dacă acest tip de implant dentar ți se potrivește. De exemplu, implanturile subperiostale pot reprezenta o alternativă serioasă în acest caz. În plus, s-ar putea ca la prima consultație să ți se recomande implantul dentar all on 4 sau all on 6. Ceea ce încercăm să subliniem și ne dorim ca tu să înțelegi este faptul că fiecare caz este unic, dar există câte o soluție pentru fiecare pacient, fie că vorbim despre o problemă minoră sau despre una complexă.

implant zigomatic

Avantajele implantului zigomatic

În ceea ce privește avantajele implanturilor zigomatice, îți reamintim de faptul că aceste implanturi le oferă pacienților posibilitatea de a se bucura de o lucrare fixă, chiar și în cazul în care aceștia suferă de atrofie osoasă severă. Alte avantaje sunt:

  • Rapiditate
  • Confort sporit, comparativ cu protezele dentare mobile
  • Dinți ficși, fără alte intervenții.

Riscuri asociate implantului zigomatic

Pentru că vorbim despre o procedură complexă, riscurile implanturilor zigomatice țin de eventualele infecții postoperatorii și posibilele complicații, precum: migrarea sau eșecul implantului. Toate acestea vor fi excluse în momentul în care se va evalua starea generală de sănătatea a pacientului, realizându-se radiografiile și toate analizele specifice perioadei de pregătire.

Costul implantului zigomatic

Spuneam mai sus că această intervenție este una destul de complexă, ceea ce înseamnă că și costul este unul semnificativ, dar rezultatul final va fi unul pe măsura așteptărilor. Totuși, este important de menționat că fiecare pacient prezintă propriile particularități. Astfel că, în urma consultației de specialitate, vei ști care este costul implantului dentar pentru toată gura, dar și care sunt opțiunile de tratament care se potrivesc cel mai bine cazului tău clinic.

implantul zigomatic

Recomandările specialiștilor

Dacă și tu vrei să beneficiezi de un implant zigomatic cu preț accesibil, cel mai bun sfat pe care îl poți primi în acest sens este să programezi o primă consultație. Deoarece inserarea implanturilor zigomatice presupune un efort considerabil, doar un specialist cu o vastă experiență în stomatologie și estetică dentară îți poate oferi cele mai bune alternative pentru zâmbetul tău.

La prima consultație se examinează amănunțit starea generală de sănătate a pacientului, precum și istoricul medical. Din acest motiv, contează foarte mult să nu omiți detaliile importante referitoare la problemele cu care te-ai confruntat de-a lungul timpului și, bineînțeles, să fii sincer și direct în ceea ce privește dorințele și așteptările tale.

La final, îți reamintim cât de important este să ai grijă de zâmbetul tău, să respecți programările regulate la stomatologie și să ceri ajutor de specialitate de fiecare dată când simți că ai nevoie.

Data articol: 3 ianuarie 2024
4,9
+840 de recenzii reale în Google pentru Clinica LLL Dental

Pacienții noștri au evaluat pozitiv experiențele pe care le-au avut la clinica noastră. Le poți verifica direct în Google.

Profită de avantajele LLL:
  • medici buni – de 3 generații, creăm zâmbete sănătoase
  • garanție pentru fiecare lucrare
  • inovație – cele mai noi tehnologii și proceduri
  • totul într-un loc – laborator dentar propriu și radiologie dentară/CT
Calea Mosilor, Nr. 296, Bloc 46, Scara C, Parter, Bucuresti, Sector 2

Formular de Programare

This field is for validation purposes and should be left unchanged.

programează-te