Implant dentar rapid – Dinți ficși în 24 ore

Pierderea dinților îți poate afecta masticația, dicția, dar și stima de sine. În plus, starea generală a cavității bucale poate suferi modificări, dinții vecini fiind suprasolicitați. Astfel, implantul dentar reprezintă cea mai bună alternativă prin care îți poți recupera zâmbetul cu care erai obișnuit în trecut.

Dacă ar fi să luăm în calcul și faptul că în societatea modernă, stilul de viață îți impune standarde ridicate în ceea ce privește partea estetică, atunci ar trebui să nu mai stai pe gânduri și să apelezi la ajutor de specialitate. Interesant este și faptul că, datorită evoluției în domeniul stomatologiei, astăzi îți poți recupera zâmbetul într-o singură zi. Află din rândurile următoare, ce presupune dantura fixa in 24 de ore.
4,9
+840 de recenzii reale în Google pentru Clinica LLL Dental

Pacienții noștri au evaluat pozitiv experiențele pe care le-au avut la clinica noastră. Le poți verifica direct în Google.

Profită de avantajele LLL:
 • medici buni – de 3 generații, creăm zâmbete sănătoase
 • garanție pentru fiecare lucrare
 • inovație – cele mai noi tehnologii și proceduri
 • totul într-un loc – laborator dentar propriu și radiologie dentară/CT
 • program extins – luni-vineri, 08-21:30
Calea Mosilor, Nr. 296, Bloc 46, Scara C, Parter, Bucuresti, Sector 2

Formular de Programare

This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Ce este implantul dentar rapid?

Un implant dentar este un dispozitiv medical, realizat din materiale compatibile cu organismul uman, care odată integrat în os, va fi capabil să înlocuiască rădăcina naturală a dintelui pierdut. Dacă în urmă cu câțiva ani, era necesar să faci mai multe vizite la stomatologie, astăzi există posibilitatea de a obține dinți ficși în 24 de ore. Probabil ai observat și tu că unele clinici specializate, produc și implanturi cu încărcare imediată. Concret, într-o singură zi se vor realiza mai multe etape, precum: extracții (dacă este cazul), înșurubarea implantului în os și aplicarea coroanei dentare.  

De reținut este și faptul că implantul dentar în 24 de ore poate fi destul de inconfortabil pentru pacient, implicând mai multe acțiuni, dar și ore de lucru. Concret, dacă optezi pentru această alternativă de restaurare dentară, vei petrece destul de mult timp pe scaun. În plus, va trebui să iei în calcul și faptul că, spre final, se vor monta coroane dentare pe fiecare implant în parte, ceea ce va atrage de la sine mai mult timp petrecut în clinică. Astfel, ar fi ideal ca intervenția să fie realizată în 72 de ore.

Cine poate beneficia de acest tip de implant?

Cine poate beneficia de acest tip de implant?

Dacă vrei să afli cine poate opta pentru un implant dentar rapid, trebuie să știi că, în general, această tehnică este abordată de pacienții care nu au suficient timp la dispoziție pentru a face mai multe vizite la stomatologie. Desigur că poți opta pentru un implant dentar într-o zi dacă porți deja o proteză, dar aceasta a devenit incomodă și dacă ai pierdut unul sau mai mulți dinți de pe arcadă. Ia în calcul și implantul dentar pentru toată gura, în situația în care ți-ai pierdut toți dinții.

Etapele implantului dentar rapid

În ceea ce privește etapele implantului rapid, îți reamintim că vei petrece destul de mult timp pe scaun și, în situația în care nu optezi pentru varianta de 72 de ore, te poți bucura de noii dinți într-o singură zi, însă vorbim despre mai multe proceduri, care se realizează într-o singură ședință:

 • 1

  Etapa 1

  Vom stabili înainte ziua în care va avea loc consultația, etapă în care vom analiza rezultatul analizelor și radiografiei dentare;

 • 2

  Etapa 2

  Cea mai complexă etapă începe cu anestezia locală. Apoi, se realizează extracțiile (dacă este necesar) și montarea implanturilor, urmate de bonturile protetice. Timpul în care se realizează această procedură poate varia în funcție de numărul de implanturi de care ai nevoie, dar și de realizarea altor proceduri, precum: adiție osoasă sau extracții;

 • 3

  Etapa 3

  Urmează scanarea intraorală și realizarea protezelor provizorii;

 • 4

  Etapa 4

  Se montează coroanele dentare și se ajustează bonturile protetice, în așa fel încât să te simți cât mai confortabil și să pleci acasă cu zâmbetul pe buze;

 • 5

  Etapa 5

  După aproximativ 3 luni, vei reveni în cabinet pentru aplicarea coroanelor permanente. În tot acest timp, implanturile ar trebui să se integreze în os și să fie acceptate de organismul tău.

Este important de reținut că implantul dentar are rolul de a înlocui rădăcina naturală a dintelui pierdut, fără a avea și rol estetic. Practic, vorbim despre un șurub integrat în os. Astfel, pentru funcționalitate și estetică plăcută, vei avea nevoie de o coroana dentara pe implant, iar aici ai la dispoziție mai mute opțiuni, precum: corone dentare din zirconiu, coroane metalo-ceramice sau coroane integral ceramice.

Diferența dintre implantul dentar rapid si cel clasic

Daca facem o comparație între procedura clasică și cea rapidă, este clar că tehnica dinților ficși în 24 de ore îți oferă posibilitatea de a te bucura de o dantură completă și sănătoasă într-un timp scurt. În plus, vei putea mânca normal și vei avea o dicție mai bună.

Avantajele implantului dentar rapid

Avantajele implantului dentar rapid

În ceea ce privește avantajele implantului dentar rapid, această tehnică oferă o serie de avantaje demne de luat în calcul, precum:

 • Rapiditate, prin reducerea numărului de vizite în cabinet;
 • Estetică îmbunătățită în doar 24 de ore;
 • Masticație îmbunătățită într-o singură zi.

Soluții pentru mai multe implanturi dentare (all-on-4/6)

Vorbind în continuare despre metodele rapide prin care se înlocuiesc dinții pierduți, trebuie să cunoști câteva aspecte interesante despre sistemul All-on-4/6, un sistem conceput pentru pacienții care și-au pierdut total sau parțial dinții și care se confruntă, în același timp, cu resorbția osoasă. Prin această tehnică se poate reconstrui întreaga arcadă dentară cu dar 4 sau 6 implanturi dentare, pe care se aplică ulterior coroanele.

În general, se recomandă 6 implanturi pe osul maxilar superior și 4 implanturi pe osul maxilar inferior. Fixarea coroanelor provizorii poate avea loc la doar 24 de ore de la intervenție, însă este de preferat ca această etapă să se realizeze la o diferență de 2-3 zile pentru a favoriza  procesul de vindecare.

Prețul implantului dentar rapid

În ceea ce privește costul implantului dentar, acesta este de 3.750 RON și include atât implantul propriu-zis, cât și capa de vindecare și bontul protetic. Dacă te interesează un implant dentar rapid cu preț total, atunci trebuie să iei în calcul și costurile pentru coroana dentară. Aici ai la dispoziție mai multe variante, despre care vom discuta în cadrul consultației. Iată două exemple concrete:

 • Coroană IPS e.max® Ceram pe suport de zirconiu pe implant: 2000 RON;
 • Coroană din porțelan GC pe suport metalic din Crom – Cobalt pe implant: 1600 RON.

Recuperarea și îngrijirea după implantul dentar rapid

Etapa de recuperare și îngrijire după implantul dentar rapid este esențială pentru succesul vindecării. În acest sens, este recomandat să urmezi recomandările noastre în ceea ce privește igiena orală, dieta sau eventuale medicamente prescrise. În primele zile, dinții și gingiile se vor spăla cu deosebită atenție, în așa fel încât să se evite eventualele leziuni sau iritații. De altfel, pentru o vindecare rapidă și completă, este recomandat ca în primele zile să eviți alimentele tari sau crocante. Este important de menționat și faptul că odată ce respecți programările pentru controalele regulate, te vei bucura de noii tăi dinți cât mai mult timp. În plus, dacă ai întrebări sau curiozități legate de procesul de recuperare, dar și de îngrijirea implanturilor, este indicat să vorbim despre toate încă de la prima consultație.

Concluzionând, implantul dentar rapid poate fi o soluție eficientă pentru zâmbetul tău, însă decizia finală o vom lua împreună. Dacă și tu îți dorești dinți ficși în 24 de ore, atunci te așteptăm la noi in clinică. Programează o consultație!

programează-te