GÂNDURI DIN PANDEMIE

„Când crezi că ai găsit toate răspunsurile, vine viața și schimbă toate întrebările”, Bob Marley

Echipa clinicii LLL

Anul 2020 a adus schimbarea modului de viață, schimbarea abordărilor și a obiceiurilor zilnice și ceea ce părea inimaginabil în viziunea omului de rând s-a produs. Pentru majoritatea dintre noi cuvântul “pandemie” ținea de istorie, de lumi și vremuri îndepărtate sau de cărțile și filmele SF.

Si totuși, s-a produs. Primul caz de COVID-19 s-a înregistrat în România pe 26 februarie 2020. La jumătatea lunii martie numărul de cazuri trecuse deja de 100 iar pe 16 martie era declarată starea de urgență. A urmat starea de alertă începută în 17 mai și prelungită de mai multe ori până în prezent.

Stilul de viață ni s-a schimbat. Acum, mai mult ca niciodată, este vital să devenim conștienți de rolul pe care fiecare dintre noi îl avem în împiedicarea răspândirii noului coronavirus.

De la cele mai simple gesturi de grijă față de noi și față de cei care ne înconjoară, cum este purtarea măștii sau igiena corectă a mâinilor, până la măsuri de riguroase de dezinfectare și igienizare luate în unitățile sanitare dar și în fiecare loc de muncă sau gospodărie.

Efortul de a ne adapta noii realități ne epuizează iar incertitudinea și teama, fie ele nemărturisite uneori, ne mistuie. Și toți așteptăm cu nerăbdare ca medicina să își întindă mâna salvatoare.

Încercarea continuă de a ține pasul cu studiile științifice și cu descoperirile zilnice este copleșitoare pentru majoritatea dintre noi.

Trecem zilnic printr-un amalgam de stări, emoții și trăiri. Ne-am simțit apăsați de pustiul străzilor în perioadele de izolare și am experimentat revolta față de incapacitatea instituțiilor de a gestiona criza sanitară. Am fost uimiți de dezbinarea unei societăți în fața momentelor de răscruce și de vehemența cu care unii încă mai dezbat existența în realitate a virusului. Ne-am reinventat rutinele sociale și pe cele legate de muncă și educație, am înțeles mai bine necesitatea digitalizării tuturor domeniilor și am căzut, fără să vrem, în capcana cumpărăturilor fără măsură din farmacii sau supermarketuri.

Și dacă există o certitudine, în această perioadă marcată de instabilitate, aceea este că vom merge înainte. Omenirea va merge înainte și va continua să lupte cu toate armele pe care le are la îndemână. Așa cum a făcut-o și în alte momente cruciale ale istoriei. Dar în ce fel? Către ce ne vom îndrepta? Când vom putea vorbi la trecut despre acest moment de răscruce al existenței noastre? Care sunt șansele de reușită când premisele se schimbă de la zi la alta? Cum se va schimba lumea după ce pandemia va trece? Ce vom fi învățat din toată această experiență? Iată câteva întrebări care macină o lume întreagă astăzi.

Cercetători din întreaga lume și-au unit forțele și depun toate eforturile pentru a înțelege și combate acest virus a cărui agresivitate și contagiozitate sunt uriașe.

Dar ce putem face fiecare dintre noi pentru a împiedica răspândirea coronavirusului?

Puternic afectate de criza dar și nevoite să rămână în prima linie de luptă, cabinetele stomatologice au depus eforturi remarcabile pentru a-și putea desfășura activitatea în condiții de siguranță.

Noi, aici în clinică, am conștientizat rapid că, cel puțin pentru o perioadă de timp, va trebui să coexistăm cu noul virus și că siguranța în fața lui este prioritară și de aceea am dotat clinica cu tehnologii inovative menite să ne protejeze pe noi și pe pacienții noștri.

Ne-am înarmat cu răbdare și am acceptat că, dacă a ne practica profesia înseamnă să purtăm zilnic, ore în șir, două rânduri de măști, viziere, combinezoane impermeabile, halate, mănuși, botoși, bonete și alte tipuri de echipamente de protecție, atunci o vom face cu responsabilitate și dăruire indiferent cât de greu va fi.

Am ales să ne creștem echipa, recrutând colegi noi, pentru a face față mai bine noilor proceduri și protocoale implementate. Pentru ca da, viața ni s-a schimbat. Și nu în bine.

Am înțeles și mai bine, dacă mai erau dubii, rolul determinant pe care medicul stomatolog îl are în societate și am venit în întâmpinarea pacienților noștri cu informații și sfaturi care să îi ajute să facă față provocărilor actuale.

Am învățat să ne păstrăm simțul umorului chiar și din spatele măștilor și vizierelor și am îmbrățișat fiecare prilej de bucurie.

Pășind în clinică veți descoperi o serie de proceduri aplicate cu o rigurozitate desăvârșită și VĂ VEȚI SIMȚI ÎN SIGURANȚĂ. Și da, FUNCȚIONEAZĂ! Aplicând cu conștiinciozitate și meticulozitate fiecare protocol, Clinica LLL Dental și-a continuat cu succes activitatea în plină pandemie. Nu spunem că este ușor dar devotamentul față de profesie și față de pacienți sunt mai presus de greutățile vremurilor pe care le trăim.

Și da, împărtășim aceleași temeri și senzații de nesiguranța față de viitor, ca orice om al acestei planete. Aceeași ură față de dușmanul nevăzut care ne-a dat viețile peste cap.

Dar vom continua misiunea pe care ne-am asumat-o de mai bine de 25 de ani, cu aceeași dedicație și profesionalism! Nu este ușor dar știm că este singura cale!

Data articol: 16 ianuarie 2021
4,9
+840 de recenzii reale în Google pentru Clinica LLL Dental

Pacienții noștri au evaluat pozitiv experiențele pe care le-au avut la clinica noastră. Le poți verifica direct în Google.

Profită de avantajele LLL:
  • medici buni – de 3 generații, creăm zâmbete sănătoase
  • garanție pentru fiecare lucrare
  • inovație – cele mai noi tehnologii și proceduri
  • totul într-un loc – laborator dentar propriu și radiologie dentară/CT
  • program extins – luni-vineri, 08-21:30
Calea Mosilor, Nr. 296, Bloc 46, Scara C, Parter, Bucuresti, Sector 2

Formular de Programare

This field is for validation purposes and should be left unchanged.

programează-te