Dr. Claudiu Lupascu – INTERVIU MEDIAFAX- partea I

igiena dentara in familie

Mediafax:  Care sunt obiceiurile romanilor in ceea ce priveste serviciile stomatologice (frecventa cu care le folosesc, de cate ori ar trebui sa mearga la control, etc)?

Dr. Claudiu Lupascu: Din pacate pacientii romani (dar nu numai) neglijeaza sanatatea dentara! 8 din 10 romani au probleme cu dintii si mai mult de jumatate dintre ei nu au mai trecut pe la stomatolog     de mai bine de un an. Pentru pacientii sanatosi  sunt recomandate doua controale anuale, cu scopul depistarii precoce a problemelor.

Un studiu  arata ca dintre toate tarile est- europene, Romania are cele mai mari probleme legate de educatia sanatatii dentare. Romanii merg cel mai rar la dentist, 58% dintre ei ajungand intr-un cabinet stomatologic mai putin de o data pe an, iar 30% dintre acestia doar atunci cand au o problema care le provoaca durere.

Un aspect pozitiv relevat de studiu este acela ca persoanele tinere, cu varste intre 18 si 34 de ani, au tendinta de a merge mai des la dentist, ceea ce este imbucurator.

Mediafax:  Care sunt cele mai utilizate servicii stomatologice de catre romani?

Dr. Claudiu Lupascu: Este constanta cresterea interesului pentru tratamentele de calitate, conservative si diminuarea considerabila a celor ce prefera extractiile inainte de a epuiza toate variantele de tratament.

De asemenea preocuparea estetica este evidenta si nu se mai manifesta doar la cochetele doamne si domnisoare. Nici pentru cei mai multi dintre batranii acestui oras nu mai reprezinta o solutie acceptabila dintii din metal.

Mentalitatile se schimba si in randul tineretului. De la copii si adolescentii care se jenau sa se observe ca sunt purtatori de aparate ortodontice am ajuns la o generatie care se mandreste cu ele! Avem si solicitari de aparate ortodontice pe care trebuie sa le facem sa fie cat mai vizibile.

Mediafax: Care este cel mai scump serviciu stomatologic ?

Dr. Claudiu Lupascu: Regenerarea tisulara ghidata (GTR) este partea cea mai costisitoare atat pentru pacienti dar si pentru noi medicii. Ea este necesara atunci  cand resorbtia tesuturilor impiedica inserarea in pozitiile ideale a implanturilor dentare. Reusim manipularea proceselor de vindecare a organismului astfel incat acesta sa refaca osul si gingia fixa (de calitate) acolo unde avem nevoie! De aceea cat costa un implant dentar reflecta calitatea implantului si a pieselor conexe dar si complexitatea interventiilor chirurgicale care duc la refacerea patului osos receptor si ulterior la  osteointegrare.

Mediafax: Cat de fidel este pacientul roman medicului sau stomatolog?

Dr. Claudiu Lupascu: Principala resursa a medicului este increderea pacientului! Acesta este un adevar valabil in intreaga istorie a medicinei. Gestionarea acestei resurse este si baza fidelizarii pacientilor. Noi ne mandrim ca avem pacienti ce vin la noi si de 20 de ani impreuna cu familiile lor. Recomandarile lor fac posibila dezvoltarea noastra si din punct de vedere al cresterii calitatii serviciilor cat si volumul acestora.

Mediafax: Beneficiati de turismul medical? Daca da, cat reprezinta si din ce tari provin clientii?

Dr. Claudiu Lupascu: 10-15 % din cifra de afaceri. Poate fi mult crescut. Majoritatea sunt din UE (Germania, Italia, Franta etc) dar si din SUA si Canada. Exista un mit cum ca “turistul medical” doreste sa vada tara gazda si vrea sa imbine utilul (tratamentul) cu placutul (turismul). Adevarul este ca el doreste o rezolvare mai putin scumpa a problemelor foarte serioase, dificile pe care le are! Pentru profilaxie si doua plombe nu face nimeni turism dentar!

De aceea se impune o abordare specifica a problemelor complexe ale acestui tip de pacient, in sensul in care trebuie alese solutiile care permit o rezolvare rapida, in cat mai putine etape, care sa duca la succes imediat. Este nevoie de o anumita experienta si de anumite parghii pe care e bine sa le ai la indemana. Una din acestea este laboratorul dentar intern pe care trebuie sa poti sa te sprijini, sa obtii lucrari de calitate uneori chiar la propriu “peste noapte”!

Sursa articol –> Mediafax

Dr. Claudiu Lupascu medic specialist in Implantologie, Parodontologie, Stomatologie Generala, Radiodiagnostic Dentar,
Data articol: 15 decembrie 2014
4,9
+840 de recenzii reale în Google pentru Clinica LLL Dental

Pacienții noștri au evaluat pozitiv experiențele pe care le-au avut la clinica noastră. Le poți verifica direct în Google.

Profită de avantajele LLL:
  • medici buni – de 3 generații, creăm zâmbete sănătoase
  • garanție pentru fiecare lucrare
  • inovație – cele mai noi tehnologii și proceduri
  • totul într-un loc – laborator dentar propriu și radiologie dentară/CT
  • program extins – luni-vineri, 08-21:30
Calea Mosilor, Nr. 296, Bloc 46, Scara C, Parter, Bucuresti, Sector 2

Formular de Programare

This field is for validation purposes and should be left unchanged.

programează-te