Pretul aparatului dentar: Afla cat costa

cat costa aparatul dentar in total

Ca sa-ti transformi  zambetul intr-unul de invidiat este posibil sa ai nevoie de aparate ortodontice (de indreptat dintii). Costurile tratamentului ortodontic sunt compuse din cat costa aparatul dentar, dar si din anumite costuri de care nu toti pacientii stiu!

Costuri in etapa de diagnostic

In stabilirea unui diagnostic corect e nevoie de o consultatie a medicului specialist ortodont pentru a determina care este situatia actuala, care este rezultatul pe care il dorim, dar si ce trebuie sa facem ca sa-l obtinem! Cost – 100 RON.

In plus pentru diagnostic precis este nevoie:

-de realizarea de modele de studiu. Cost – 50 RON. Acestea inregistreaza situatia initiala. Masuratorile necesare legate de deplasarile dentare  se pot efectua mai exact si mai usor pe modelele de studiu.

-de fotografii (cost – 50 RON)si radiografii diagnostice ( cost – 90 RON ).

-rar este nevoie de tomografie pentru masuratori complexe, stabilirea cantitatii si calitatii parodontiului. Cost – 850 RON.

Costuri in etapa de montare a aparatului dentar

Pentru realizarea planului de tratament, de cele mai multe ori (peste 80% ), este nevoie de aplicarea aparatelor dentare pe ambele arcade. Modificarea pozitiei dintilor  unei arcade determina  scimbarea ocluziei si, de aici, rezulta nevoia de adaptare si pe cealalta arcada.

Deci costul aparatului dentar este  dublu fata de cat costa aparatul dentar in listele de preturi unde este trecut pretul aparatului dentar pe o singura arcada.

Costuri in etapa controalelor lunare

Dupa montare, urmeaza o perioada indelungata de URMARIRE, CONTROL SI ADAPTARE (modificare) a aparatelor ortodontice. In general necesita un control lunar, cost – 120 RON pentru ambele arcade. Modificarile de pozitie ale dintilor trebuie sa se produca lent pentru a lasa timp parodontiului, tesuturilor din jurul dintilor, sa se adapteze, fara sa sufere. Asta inseamna ca tratamentul se intinde pe mai mult de un an. In medie dureaza un an si jumatate. Rezulta un cost aproximativ al controalelor de 2160 RON care se adauga la CAT COSTA APARATUL DENTAR.

Costul profilaxiei cariilor si parodontopatiilor

Pacientilor aflati in tratament ortodontic cu aparate dentare fixe le recomandam pachetul de profilaxie ORTO. Prezenta aparatelor ortodontice in  cavitatea bucala inseamna o igiena mult ingreunata ce poate duce la gingivite si la aparitia de zone de smalt demineralizate, ce pot deveni carii.
Pachetul Orto cuprinde detartrajul, curatarea dintilor cu airflow  si fluorizare efectuata la sfarsitul tratamentului profilactic. Fluorizarea confera o protectie notabila a smaltului impotriva atacurilor acide  ale placii bacteriene. Deci pe parcursul intregului tratament se adauga si costul profilaxiei cate 300 RON la fiecare 3 luni. In total 1800 RON, pentru un an si jumatate.

Cat costa aparatul dentar in total

In concluzie costul total depinde de particularitatea cazului in sine, dar si de modul in care vreti sa va ingrijiti pe parcursul tratamentului. Mi-ar fi placut sa va spun ca aceste costuri sunt optionale…dar nu e asa! Perioada in care o sa purtati aparatul dentar este delicata pentru dinti si parodontiu. Trebuie sa nu uitam esentialul ” Primum non nocere” . Alegeti informati!

Dr. Claudiu Lupascu medic specialist in Implantologie, Parodontologie, Stomatologie Generala, Radiodiagnostic Dentar,
Data articol: 31 octombrie 2016
4,9
+840 de recenzii reale în Google pentru Clinica LLL Dental

Pacienții noștri au evaluat pozitiv experiențele pe care le-au avut la clinica noastră. Le poți verifica direct în Google.

Profită de avantajele LLL:
  • medici buni – de 3 generații, creăm zâmbete sănătoase
  • garanție pentru fiecare lucrare
  • inovație – cele mai noi tehnologii și proceduri
  • totul într-un loc – laborator dentar propriu și radiologie dentară/CT
Calea Mosilor, Nr. 296, Bloc 46, Scara C, Parter, Bucuresti, Sector 2

Formular de Programare

This field is for validation purposes and should be left unchanged.

programează-te