Cele mai bune fațete dentare: Alege corect

cele mai bune fatete dentare

Te-ai întrebat vreodată care sunt cele mai bune fațete dentare? Aceste foițe subțiri de material au rolul de a îmbunătăți aspectul estetic al dinților, aplicându-se pe partea frontală a acestora. Așa se pot corecta rapid diferite probleme, precum decolorarea, volumul, forma sau spațierile.

Cum există mai multe tipuri de fațete dentare, poate părea destul de complicat să alegi ceea ce ți se potrivește. Din fericire, încă de la prima consultație, poți primi cele mai bune sfaturi și recomandări, în așa fel încât zâmbetul tău să strălucească la propriu. Descoperă, în rândurile următoare, cum poți face alegerea corectă.

Tipuri de fațete dentare

Ai nevoie de fațete dentare? Înseamnă că trebuie să alegem între ceramică sau zirconiu – cele mai apreciate materiale în estetica dentară.

Fațete dentare din ceramică Emax

Mulți pacienți optează pentru fațete Emax. Acestea sunt realizate din ceramică presată și se aplică pe suprafața frontală dinților pentru a le îmbunătăți aspectul, dar și funcționalitatea. Datorită translucidității, acestea sunt fațetele dentare potrivite pentru dinții frontali. Iată și care sunt celelalte avantaje ale fațetelor Emax:

 • Aspect natural și estetic;
 • Rezistență la pete și alte colorații;
 • Rapiditate în execuție;
 • Păstrarea integrității dinților (necesită o șlefuire minimă);
 • Potrivirea exacta a culorii.

Fațete dentare din zirconiu

Alți pacienți preferă fațete dentare din zirconiu. Acestea sunt recunoscute pentru gradul ridicat de rezistență, fiind recomandate mai ales pentru zonele cu forțe masticatorii mult mai mari, deci pentru părțile laterale de pe arcadă, dar și pentru dinții frontali. Printre avantajele fațetelor din zirconiu, putem aminti următoarele:

 • Rezistență remarcabilă;
 • Rapiditate în execuție;
 • Procedură minim invazivă;
 • Se pot acoperi chiar și dinții puternic colorați.

Mai concret, fațetele din zirconiu sunt recomandate pentru rezistență și estetică, iar fațetele Emax sunt recomandate pentru estetica deosebită. Zirconiul este un material estetic, iar ceramica rezistă cu brio trecerii timpului. Alegerea corectă se va face în cabinet, atunci când se va realiza o analiză detaliată pentru ambele arcade. Nu trebuie să-ți faci griji! Pentru o alegere corectă, se ține cont și de preferințele pacientului.

fatete dentare emax

Procesul de aplicare al fațetelor dentare

Alegerea fațetelor dentare ține și de procesul de aplicare. De regulă, pentru a obține rezultatele mult dorite, se îndepărtează o porțiune din smalțul dentar. Grație noilor tehnologii, procedura devine tot mai conservatoare. Pentru o potrivire exactă se îndepărtează o cantitate foarte mică de smalț, păstrându-se tot mai mult din structura naturală a dinților. Se discută despre acest aspect încă de la prima consultație, atunci când fiecare pacient primește un plan etapizat de tratament.

Aspectul fațetelor dentare

Aspectul dinților influențează mult imaginea pe care o afișăm în societate. Astfel, se recomandă ca fațetele dentare să se potrivească bine cu fizionomia pacientului. În acest sens, se va alege cu grijă forma, lungimea și culoarea. De exemplu, fațetele dentare translucide oferă o naturalețe aparte, însă acest aspect poate fi interpretat diferit de orice pacient. Alegerea culorii este, de asemenea, importantă, însă ceramica și zirconiul oferă o paletă largă de opțiuni aici.

Prețul fațetelor dentare

Într-o lume ideală, costul pentru produsele și serviciile disponibile pe piață nu ar trebui să reprezinte o problemă pentru nimeni, însă realitatea este diferită. E important să știi care va fi costul final pentru a-ți calcula bugetul. Astfel, vei fi informat cu privire la etapele planului de tratament și toate implicațiile necesare încă de la prima consultație. Pe lângă prețul fațetelor, în unele cazuri, pacienții sunt nevoiți să achite și alte intervenții sau proceduri, precum îndepărtarea cariilor dentare.

Reține că pentru un zâmbet estetic, e necesar să se fațeteze cel puțin 4 – 6 dinți pe fiecare arcadă. Ne referim aici la un minim de 8 – 12 fațete. Alegerea culorii este esențială aici. Aceasta trebuie să se potrivească bine cu ceilalți dinți de pe arcadă.

fatete dentare

Cum alegi fațetele dentare potrivite?

În cele din urmă, decizia finală se va lua în cabinet, atunci când se va alege materialul potrivit, numărul fațetelor, dimensiunea, forma și culoarea acestora. Nu trebuie să fie o decizie grea, ci una bine documentată. De aceea, te invităm să te lași pe mâna specialiștilor în zâmbete!

Deși fațetele dentare corectează destul de multe probleme de ordin estetic, e important de menționat că, în unele cazuri, se poate recomanda o altă opțiuni pentru restaurările dentare. În situația în care pacientul are deja o coroană dentară, aceasta nu se poate înlocui cu o fațetă, ci doar cu o altă coroană, în cazul în care aceasta s-a deteriorat. De altfel, există și situația în care pacienții au nevoie, mai întâi de toate, de o aliniere corectă a dinților.

Așadar, cele mai bune fațete dentare sunt cele realizate din ceramică și zirconiu. În urma unui consult de specialitate, poți afla dacă ai nevoie de fațete dentare, dar și care este cea mai potrivită opțiune pentru tine. Atât fațetele Emax, cât și cele din zirconiu oferă numeroase avantaje, fiind recomandate de specialiștii din întreaga lume. Oricare ar fi decizia finală, zâmbetul tău va arăta mai bine ca niciodată.

Data articol: 5 februarie 2024
4,9
+840 de recenzii reale în Google pentru Clinica LLL Dental

Pacienții noștri au evaluat pozitiv experiențele pe care le-au avut la clinica noastră. Le poți verifica direct în Google.

Profită de avantajele LLL:
 • medici buni – de 3 generații, creăm zâmbete sănătoase
 • garanție pentru fiecare lucrare
 • inovație – cele mai noi tehnologii și proceduri
 • totul într-un loc – laborator dentar propriu și radiologie dentară/CT
 • program extins – luni-vineri, 08-21:30
Calea Mosilor, Nr. 296, Bloc 46, Scara C, Parter, Bucuresti, Sector 2

Formular de Programare

This field is for validation purposes and should be left unchanged.

programează-te