Interviu Tonica TV: Beneficiile implantului dentar

Extractie dentara

Tonica TV: Domnule doctor stim ca sunteti specialist in implantologie inca din anul 2000 si de aceea vrem sa va punem niste intrebari de interes general legate de implantul dentar

Ce este un implant dentar si cand apelam la aceasta procedura?

Dr. Claudiu Lupascu: Despre implantologie putem spune ca este o ramura care a revolutionat medicina dentara. Desi primele implanturi dentare moderne au fost inserate acum mai bine de 50 de ani doar ultimile doua decenii au adus implantologiei predictibilitate.

Un implant dentar este un surub din titan introdus direct in osul maxilar. El inlocuieste radacina unui dinte pierdut. Datorita suprafetei speciale a implantului dentar, celulele osoase realizeaza o legatura intre ele şi implant, fenomenul numindu-se osteointegrare. Implantul dentar devine astfel fundatia viitoarelor lucrari protetice (dintii artificiali).

Tonica TV: Care este cea mai buna perioada sa recurgem la un implant dentar?

Dr. Claudiu Lupascu: Este indicat sa se recurga la aceasta procedura cat mai repede dupa o extractie dentara, deoarece in primele 6 luni de la extractie jumatate din volumul osos se pierde prin resorbtie. Reconstructia osoasa este posibila dar inmulteste interventiile chirurgicale si creste costurile.

Tonica TV: Care sunt avantajele, per total, ale implantului dentar?

Dr. Claudiu Lupascu: Implantul dentar a devenit, in ultimul deceniu in special, tratamentul de electie in cazul edentatiilor, adica in cazul lipsei unor dinti. Se poate reface aceasta lipsa fara a slefui, deci a leza dintii invecinati. Din punct de vedere al rezistentei in timp, acesta este principalul avantaj, pentru ca statistic s-a demonstrat ca lucrarile care se realizeaza pe implanturi sunt mai rezistente decat cele realizate in mod traditional. De asemenea, daca ele sunt ingrijite corespunzator, pot sa tina chiar o viata. Dintii reconstituiti prin implanturi dentare se simt si arata la fel ca dintii naturali. Daca prin implanturi dentare se evita folosirea unor proteze mobile sau mobilizabile (proteza din paharul bunicii) diferenta de confort fizic si psihic zilnic este atat de mare incat saltul in calitatea vietii este evident.

Tonica TV: Persoanele care sufera de diabet, de osteoporoza sau de boli cardiace grave se pot supune unui implant dentar?

Dr. Claudiu Lupascu: Bolile cronice grave pot contitui o contraindicatie a implantului dentar doar in cazul in care sunt decompensate, adica in perioadele de criza a bolii. In rest, cu abordare specifica pentru fiecare boala in parte, se poate realiza implantul dentar.

Tonica TV: Se impun anumite conditii de igiena dupa finalizarea acestei proceduri?

Dr. Claudiu Lupascu: Da, este obligatoriu sa existe igiena corecta si realizata periodic in cabinetul stomatologic. Daca intretinem parodontiul, tesutul de sustinere al implanturilor, atunci avem parte de implanturi care ne tin toata viata. Daca nu, putem pierde implanturile si dupa un an de folosire.

Urmareste interviul pe canalul nostru youtube.

Dr. Claudiu Lupascu medic specialist in Implantologie, Parodontologie, Stomatologie Generala, Radiodiagnostic Dentar,
Data articol: 3 iunie 2015
4,9
+840 de recenzii reale în Google pentru Clinica LLL Dental

Pacienții noștri au evaluat pozitiv experiențele pe care le-au avut la clinica noastră. Le poți verifica direct în Google.

Profită de avantajele LLL:
  • medici buni – de 3 generații, creăm zâmbete sănătoase
  • garanție pentru fiecare lucrare
  • inovație – cele mai noi tehnologii și proceduri
  • totul într-un loc – laborator dentar propriu și radiologie dentară/CT
Calea Mosilor, Nr. 296, Bloc 46, Scara C, Parter, Bucuresti, Sector 2

Formular de Programare

This field is for validation purposes and should be left unchanged.

programează-te