Riscuri Implant Dentar

Alergiile pot avea manifestari usoare dar si extreme, ce pot pune in pericol chiar viata in lipsa unui tratament de urgenta adecvat.  De aceea este foarte important sa ne semnalati orice alergie cunoscuta. In cazul in care nu ati mai folosit anestezicul ce urmeaza sa-l utilizam este indicat un test IDR.

dinti albi, zambet

RISCURI GENERALE LEGATE DE ANESTEZIE SI OPERATIE

  • RISCURI IMPLANT DENTAR- BOLI CARDIO- VASCULARE (in cazul utilizarii anestezicilor cu adrenalina)

Pacientilor cu risc cardio vascular le administram anestezice fara vasoconstrictor adecvate gradului de risc.Folosim in mod curent cinci tipuri de anestezice locale din care cu siguranta putem gasi unul potrivit dumneavoastra.

  • RISCURI IMPLANT DENTAR- HEMORAGIILE

Hemoragiile  pot aparea in special la pacientii cu tulburari de coagulare, cu tratamente anticoagulante etc. Pot fi usoare sau insemnate dar toate pot fi controlate cu tratamente adecvate. Cel mai adesea apar atunci cand indicatiile postoperatorii nu sunt urmate cu atentie.
Hemoragia poate fi prevenita prin aplicarea de comprese sterile imbibate cu ser fizilogic steril peste sutura si mentinerea lor aproximativ o ora, iar peste obraz sau maxilar se mentin comprese reci. Trebuie evitate substantele vasoactive cum sunt cafeaua si alcoolul. Pacientul trebuie atentionat sa protejeze firele de sutura si zona pentru a nu se produce o prematura departare a marginilor inciziei.

  • RISCURI IMPLANT DENTAR- INFECTII

Toate interventiile sunt efectuate in conditii de sterilizare absoluta a aparaturii, instrumentarului, campurilor operatorii etc. si sub protectie antibiotica, dar nu trebuie uitata septicitatea mediului bucalIgienizarea cavitatii bucale prin detartraj, clatiri repetate cu solutii antiseptice (apa de gura) si aplicarea de geluri antiseptice (Elugel) si cicatrizante (Gengigel), este obligatorie inainte si dupa operatii.

RISCURI SPECIFICE IN URMA OPERATIEI IMPLANTULUI DENTAR

  • RESPINGEREA IMPLANTURILOR SI A GREFELOR OSOASE

Cauzele respingerii implanturilor  pot fi necunoscute si imposibil de precizat preoperator.
Rata de succes in clinica noastra depaseste 99 %  (!) in cazul integrarii primare, care este strict legata de factori locali si de compatibilitatea organismului receptor.

  • LEZAREA FORMATIUNILOR ANATOMICE INVECINATE

In timpul forarii neoalveolei si inserarii implantului dintii vecini pot fi afectati in cazul atingerii radacinii sau a pachetului vasculo-nervos (poate necesita devitalizare-scoaterea nervului).
Osul alveolar  poate suferi fisuri sau fracturi care sunt vindecabile.
Se poate interesa si sinusul maxilar.
Acestea sunt complicatii nedorite dar, fara gravitate in evolutia tratamentului si fara rasunet asupra reusitei lui.

  • PENTRU OPERATIILE MAXILARULUI INFERIOR LEZAREA NERVUL ALVEOLAR INFERIOR

In  cazul  lezarii acestuia pot sa apara furnicaturi, anestezia permanenta aunor zone ale  buzei,  barbiei,  limbii sau  obrazului. Nu li se poate determina durata,  in cazuri extreme putand fi  ireversibile.

NECESITATEA RADIOGRAFIILOR SI TOMGRAFIILOR IN INTERVENTIA DE IMPLANT DENTAR

Riscul de lezare a formatiunilor anatomice invecinate poate fi minimizat  prin  masuratori   cat mai   exacte  ale osului disponibil si prin radiografiile facute intraoperator. Planificarea amanuntita a operatiilor cu ajutorul tomografiilor computerizate ct realizate obligatoriu inaintea operatiilor chiar la noi in clinica si studierea dimensiunilor si calitatii osului permit operatii sigure si eficientizeaza timpul operator.

RISCURI IMPLANT DENTAR- PERIOADA POSTOPERATORIE

Dupa operatii ne putem astepta in mod normal la edem si echimoze. Acestea nu reprezinta riscuri sau complicatii pentru implantul dentar si in general nu necesita tratamente speciale in afara medicatiei recomandate. Altele sunt cauzele care pot intarzia vindecarea sau duc la  esecul interventiei.

RISCURI IMPLANT DENTAR- DE CE FUMATUL ESTE INTERZIS

Exista si factori care pot favoriza anumite complicatii. Fumatul, care influenteaza negativ circulatia sangelui, oxigenarea tesuturilor, ingreuneaza vindecarea, poate complica pastrarea implanturilor sau grefelor si produce depuneri de nicotina si gudron pe formatiuni sensibile  intraorale, crescand riscurile operatiei de inserare a implantului dentar.

RISCURI IMPLANT DENTAR- DUREREA

Controlul Durerii dupa interventia chirurgicala, pentru a asigura controlul durerii se recomanda o combinatie de antialergice si antiinflamatoare imediat dupa interventie.

clinic@llldental.ro

Calea Mosilor, Nr. 296, Bloc 46, Scara C, Parter, Bucuresti, Sector 2, 020898

formular de programare
contact
formular de programare

Prinde ofertele lunii martie!

Beneficiezi de reduceri semnificative pe tot parcursul lunii martie 2023. Vezi ofertele

Contacteaza-ne