Os Artificial – Regenerarea Osoasa Ghidata

In urma extractiilor se declanseaza procesul de resorbtie osoasa, in primul an se pierde cam 25% din volumul initial al osului in care era dintele, apoi  procesul este mai lent dar continuu. Dar daca dorim sa inseram un implant dentar in acea zona va deveni obligatorie augmentarea (aditia) de os artificial.

aditie osoasa

Augmentarea osoasa este necesara deoarece stabilitatea unui implantul dentar cere o anumita inaltime si grosime a osului in care va fi inserat.

OS ARTIFICIAL- CARAMIDA AUGMENTARII

Augmentarea se poate face in aceeasi sedinta cu implantarea, daca situatia o permite.Se poate face in absenta unor infectii locale pentru remedierea unor defecte mici. Etapizat se  poate face mai intai aditia de os artificial, se asteapta cateva luni integrarea apoi implantul poate fi inserat.
Augmentarea osoasa este o procedura complexa dar are rezultate bune, predictibile.  La fel ca la orice interventie chirurgicala dentara, se foloseste anestezie localaDupa operatie pacientul trebuie sa ia tratamentul  compus din antibiotic, antiinflamator si calmant, iar pentru vindecarea rapidaa gingiei se folosesc geluri dezinfectante si cicatrizante.

GREFA DE OS ARTIFICIAL

Pentru augmentare este nevoie de o grefa osoasa. Se foloseste os propriu pacientului (autogen) si/sau os artificial. Grefele de os artificial folosite de noi sunt Bio-OSS  MAXgraft si Cerabone. Sunt de origine bovina  tratate pentru a nu fi respinse de catre organism prin eliminarea oricaror substante organice. Ele raman doar o matrice anorganica de saruri minerale specifice osului. Sunt lipsite de celule proprii. De aceea este imposibila contaminarea sau respingerea. Constituie o baza excelenta matricea regenerarii pe care organismul o foloseste pentru a crea os nou intr-o zona unde acesta era lipsa. Celulele osoase proprii pacientului incep sa populeze grefa de os artificial transformand-o in os nou, rezistent. Osul artificial este colonizat intr-un ritm de aproximativ 1 mm pe luna. Osul nou format are nevoie de inca doua luni pentru mineralizare completa.

clinic@llldental.ro

Calea Mosilor, Nr. 296, Bloc 46, Scara C, Parter, Bucuresti, Sector 2, 020898

formular de programare
contact
formular de programare