A-PRF MEMBRANA MINUNE

A-PRF reprezinta metoda avansata de obtinere a membranelor de vindecare din plasma bogata in trombocite si folosirea lor in interventiile chirurgicale stomatologice.

membrana A-PRF

A-PRF este o tehnologie bazata pe activarea propriilor plachete sangvine (ale pacientului) pentru stimularea,  regenerarea  si accelerarea  vindecarii tesuturilor. Este o tehnologie ce permite folosirea resurselor proprii organismului cu rezultate excelente in multe patologii, efectiv regenerand tesuturile fara niciun fel de efecte secundare. Reduce substantial perioadele de refacere ale fracturilor, interventiilor chirurgicale pe oase , musculatura si tendoane.

 

A-PRF inseamna plasma sanguina  imbogatita, concentrata in trombocite. A-PRF contine numerosi factori de crestere si celule ce sustin si stimuleaza vindecarea osoasa si a tesuturilor  moi.

A-PRF  se obtine din sangele proaspat recoltat de la pacient prin  separarea si concentrarea doar a factorilor de vindecare din sange.Produsul obtinut este sub forma de membrane sau de dop in functie de necesitati.

 

Factorii de crestere din membranele A-PRF sunt eliberati treptat  iar actiunea lor duce la o vindecare rapida inca din primele zile dupa interventia chirurgicala (prima faza).

 

Stimuland angioneogeneza (formarea vaselor de sange noi) si implicit aportul de factori nutritionali si de vindecare in zona grefata A-PRF-ul contribuie decisiv si in faza de consolidare a rezultatelor obtinute initial.

 

Membranele A-PRF pot fi folosite in amestec cu materialul de grefa osoasa pentru a stimula fixarea celulelor pe biomateriale sau  pe suprafata de titan a implanturilor dentare .

 

Avantajul tehnicii A-PRF fata de alte tehnici de concentrare a factorilor de vindecare consta in faptul ca doar materialul propriu pacientului(sangele) este folosit in obtinerea biomaterialului, fara sa se adauge nici o  alta substanta.

 

La LLL Dental  folosim APRF-ul in operatiile de Sinus Lifting (ridicare de sinus intern sau extern), grefe de tesut osos, la extractiile atraumatice pentru prezervarea osului existent (prevenirea resorbtiei osoase secundare extractiilor), la  vindecarea plagilor si in operatiile parodontale.

 

I-PRF

Reprezinta varianta din care rezulta un concentrat fluid, bogat in trombocite si imbogatit cu leucocite ce contine multipli factori de crestere si numeroase alte celule, obtinut prin centrifugarea sangelui.

Concentratul I-PRF se foloseste in amestec cu materialele de reconstructie osoasa pentru a stimula agregarea celulelor nutritionale de materialul de grefa osoasa, pe suprafata membranelor de colagen si a implanturilor dentare si pentru formarea vaselor noi de sange care vor vasculariza si sustine regenerarea osoasa ghidata.

clinic@llldental.ro

Calea Mosilor, Nr. 296, Bloc 46, Scara C, Parter, Bucuresti, Sector 2, 020898

formular de programare
contact
formular de programare

Oferta

15% discount pentru planurile de tratament stabilite și achitate integral, în avans în perioada 08.07 - 31.08.2022

Contacteaza-ne