REGENERARE OSOASA GHIDATA

 

Regenerarea osoasa ghidata (augmentarea) osoasa reprezinta o suma de tehnici (microchirurgia dentara, piezochirurgia) ce au ca scop comun marirea in volum a osului maxilar. Necesita operatii  dentare meticuloase, precise. Operatiile de regenerare osoasa sau tisulara ghidata a zonelor edentate sunt dificile dar necesare in foarte multe cazuri.
Defectul volumetric al osului este reparat cu ajutorul osului autogen (propriu, al pacientului) combinat cu osul artificial sub protectia unor membrane (resorbabile sau nu) ce dirijeaza vindecarea.  Aceaste membrane sunt esentiale pentru a proteja osul nou format de invazia celulelor din tesuturile moi vecine.
Rata de succesimplanturilor dentare inserate in os regenerat este la acelasi nivel cu cea a implanturilor dentare inserate in os nativ neaugmentat.
Extractiile dentare sunt insotite de un anumit grad de resorbtie osoasa. Ele creaza defecte in creasta osoasa daca nu se realizeaza cu tehnici atraumatice care protejeaza  peretele alveolar.

 

INDICATIA REGENERARII OSOASE GHIDATE

 

Inainte de operatia de regenerare osoasa ghidata, este nevoie de un control clinic amanuntit, o radiografie panoramica si o tomografie dentara 3D si analize medicale de laborator.
La inspectia crestei edentate pe toata lungimea ei verificam datele despre inaltimea si latimea osului pe CT pentru a se estima cata regenerare osoasa ghidata se poate produce. Importanta tomografiilor maxilare in implantologie este covarsitoare in chirurgia regenerativa osoasa sau parodontala cu atat mai mult. De aceea clinica LLL Dental este dotata cu unul dintre cele mai performante aparate de tomografie computerizata din Romania.
De o mare importanta sunt si datele despre keratinizarea si grosimea gingiei vindecate dupa extractie.

 

BAZELE IN REGENERAREA OSOASA GHIDATA

 

Osul artificial si membrana de vindecare– reprezinta cheia intregului proces regenerativ. In alegerea grefei de os se considera ca osul autogen este cel mai eficient in osteoinductie deoarece contine celule osteogenice proprii pacientului dar nu este stabil in timp. Aditia de os artificial este o solutie, acesta fiind biocompatibil, osteoconductiv, similar in structura osului nativ, bioresorbabil. Osul artificial nu se transforma direct in os uman, ci constituie o matrice, o baza pe care o vor popula celulele osoase proliferative. Rezultatele cele mai bune le obtinem combinand osul artificial cu cel autogen. Acesta din urma este recoltat chiar de la locul interventiei.
Plasarea unei membrane resorbabile sau neresorbabile, dupa caz, izoleaza grefa de os si creste sansele de integrare a implanturilor inserate in acest os nou formatMembranele de colagen Bio-Gide si Jason Botiss sunt stabile, tolerate si resorbite perfect. Au fost utilizate de noi cu succes verificat.

 

RECOMANDARI DUPA OPERATIA DE REGENERARE OSOASA GHIDATA

 

Vindecarea trebuie sa se desfasoare sub protectie  antibiotica cu o ora inainte de interventie si apoi continuat tratamentul 7 zile, la fel recomandam administrarea de antiinflamator si antialgic pentru prevenirea durerilor si a edemului. Postoperator sunt de un mare folos apele de gura cu clorhexidina si gelurile cicatrizante si dezinfectante aplicate local. Clatitul se face fara putere doar trecand solutia prin gura timp de cateva secunde.

 

SISTEMUL SonicWeld®- O METODA REVOLUTIONARA DE RECONSTRUCTIE OSOASA IN IMPLANTOLOGIE

 
Exista multe modalitati prin care putem recastiga osul necesar pentru a putea insera un implant care sa fie cat mai stabil. Cea mai eficienta si blanda metoda o reprezinta sistemul SonicWeld Rx®.
 

 
Sistemul SonicWeld Rx® asigura o reconstructie printr-o metoda blanda care foloseste unde ultrasonice si un material ce se resoarbe dupa ce asigura un substrat stabil implantului dentar. Materialul resorbabil se numeste PDLLA si este un polimer al acidului lactic D si al acidului lactic L, substante care se regasesc in fluxul sangvin al corpului uman.

Citeste mai mult despre avantajele folosirii Sistemului SonicWeld Rx® pe blogul nostru.

 
la inceput
 

Regenerare Osoasa Ghidata | Bucuresti sector 2 Calea Mosilor 296