RECOMANDARI – CE TREBUIE RESPECTATE INAINTE SI DUPA OPERATIA DE INSERARE A IMPLANULUI DENTAR

 

ROLUL ANTIBIOTICULUI IN OPERATIA DE INSERARE A IMPLANTULUI DENTAR

 

Profilaxia antibiotica este  recomandarea pricipala inainte si dupa implant dentar si  in procedurile de grefare osoasa si reprezinta un factor cheie in obtinerea unui succes operationalRiscul de a se face infectii este  foarte mare in  absenta protectiei antibiotice. Se incepe administrarea antibioticelor inainte de interventie. Preventia infectiilor este obligatorie in tratamentul postoperator.

In cazul interventiilor in zona sinusurilor este nevoie de combinarea unui antibiotic eficient cu un decongestionant nazal  (ex. Bixtonim) pentru a se evita aparitia sinuzitei. Decongestionantul nazal trebuie sa fie sub forma de picaturi, nu spray nazal si se foloseste conform indicatiilor inainte si dupa implant dentar. Trebuie evitata orice actiune care produce presiune  la nivelul sinusurilor, este necesar sa nu se sufle nasul, sa nu se stranute cu gura inchisa si sa nu se foloseasca paiul la bautul lichidelor.

Inainte de interventie va recomandam sa clatiti gura cu o apa de gura dezinfectanta cu clorhexidina pentru a diminua numarul de microorganisme intraorale. Clatirile repeate cu aceasta solutie dupa interventie timp de 2-3 saptamani  reprezinta un factor cheie in vindecarea corectaIgiena bucala corecta inainte si dupa implant dentar este determinanta.

 • Cu O Zi Inainte De Implant Dentar

  CU O ZI INAINTE DE IMPLANTUL DENTAR

  –   clatiti gura cu apa de gura cu clorhexidina de mai multe ori ( de 5 ori cate 2 minute).

  –   in seara anterioara operaţiei,  la ora 21  luaţi o pastila de Augmentin de 1000 mg.

  –   pentru operatiile din zona maxilarului superior in care se poate interesa regiunea sinusurilor maxilare trebuie sa folositi picaturi de nas (Rinofug,  Bixtonim etc )–  cate 2 picaturi pentru fiecare nara si inainte si dupa implant dentar. Evitaţi medicamentele gen spray deoarece veti continua tratamentul cu picaturi de nas si dupa operatie, cand trebuie evitata crearea de presiune in zona.

 • In Ziua Operatiei, Inainte De Implant Dentar

  IN ZIUA OPERATIEI, INAINTE DE IMPLANT DENTAR

  –         la ora 9 luati a doua pastila de Augmentin 1000 mg.

  –         e bine să aveti o tinută vestimentara lejera, mancati ceva usor.

  –   cand ajungeti la cabinet la ora programata mai luati o pastila de Augmentin 1000 mg (a treia)  şi o pastila de antiinflamator nesteroidian gen nurofen forte 400 mg.

  –         clatiti energic gura cu apa de gura cu clorhexidina si mai folositi inca o dată picaturi de nas-  cate 2 picaturi pentru fiecare nara (rinofug, bitxonim etc).

 • Dupa Interventia De Implant Dentar, In Aceeasi Zi

  DUPA INTERVENTIA DE IMPLANT DENTAR, IN ACEEASI ZI

  –         Cand simtiti ca trece anestezia luati un medicament analgezic (ex. Algocalmin)

  –         Dupa 4 ore luati un antiinflamator (Nurofen Forte)

  –         Dupa alte 4 ore se repeta Algocalminul, dupa alte 4 ore Nurofenul si tot asa alternand medicamentele din 4 in 4 ore timp de 3 zile.

  –         Imediat dupa operatie este bine sa puneti comprese reci sau gheata timp de 3 zile pentru a se reduce sau elimina complet edemul postoperator. Daca neglijati aplicarea de comprese reci se poate sa aveti surpriza unei umflaturi masive mai ales in ziua a treia. In general edemul dispare dupa 5- 7 zile de la operatie.

  –             Aplicati geluri antiseptice (Elugel) si cicatrizante (Gengigel) direct pe rana, alternativ de 4- 5 ori pe zi fara sa masati.

  –             Nu va spalati pe dinti si nu clatiti gura dupa interventia  chirurgicala.

  –      La 2 ore dupa operatie puteti incepe sa mancati alimente moi si sa beti apa/suc /ceai la temperatura camerei. Este contraindicat sa beti  suc sau apa acidulata imediat dupa operatie!

  –             In operatiile care intereseaza sinusurile trebuie sa puneti picaturi descongestionante in urmatoarea saptamana si sa evitati orice menevra ce modifica presiunea in caile respiratori superioare.

  –         Nu suflati nasul, doar tamponati-l.

  –         Stranutati cu gura deschisa.

  –         Nu faceti efort fizic sau sport.

  –         Nu stati cu capul aplecat.

  –         Dormiti cu capul mai sus decat de obicei.

  –         Nu beti alcool sau bauturi acidulate.

  –        Fumatul este interzis! Daca nu puteti sa renuntati total la fumat incercati sa va abtineti cat mai  mult timp pentru o vindecare rapida a tesuturilor.

 • In Seara Operatiei De Implant Dentar

  IN SEARA OPERATIEI DE IMPLANT DENTAR

  La ora 21 luati inca o pastila de antibiotic (Augmentin 1g) si una de Metronidazol daca v-a fost recomandata.

 • In Zilele Urmatoare Operatiei De Implant Dentar

  IN ZILELE URMATOARE OPERATIEI DE IMPLANT DENTAR

  –         Luati medicamentele asa cum v-au fost recomandate.

  –         Aplicati gelurile.

  –         Clatiti usor gura cu apa de gura cu clorhexidina.

la inceput
 

Inainte Si Dupa Implant Dentar | Bucuresti sector 2