EXISTA DURERE DUPA IMPLANTUL DENTAR?

 

Este normal sa aveti destule intrebari despre  durerea legata de  inserarea implantului  dentar.
Cu ajutorul anesteziilor performante  se poate realiza orice tip de interventie chirurgicala in absenta durerii si cu un confort sporit, necesar in aceste situatii. Suplimentar  inhalosedarea sporeste calmul si relaxeaza pacientul,eliminand cea mai mare parte din disconfortul legat de operatie.

 

INDICATII SI TRATAMENT PENTRU DUREREA IN IMPLANTUL DENTAR

 

Daca urmati indicatiile date de noi inainte si dupa interventia de implant dentar veti vedea ca nu veti avea probleme legate de durere. Este bine sa respectati tratamentul si orele de administrare a medicamentelor daca doriti sa va recuperati rapid si sa nu aveti complicatii dupa operatie. Combinatia prescrisa antibiotic impreuna cu antiinflamator si analgezic duce la eliminarea oricarei dureri. Nu asteptati sa apara durerea ca sa va dati seama daca puteti s-o suportati! Tratamentul durerii postoperatorii trebuie sa inceapa in lipsa durerii. Atunci cand simtiti ca se dezmorteste zona anesteziata trebuie luat primul calmant. Dupa operatia de implant dentar durerea se instaleaza imediat  atunci cand pacientul refuza medicatia. Dupa ce apare  durerea va ceda  mai greu la tratament.

 

INFLAMATIA POATE DECLANSA DUREREA 

 

Sunt foarte folositoare gheata sau compresele reci aplicate pe obraz in dreptul operatiei. Trebuie reinnoite periodic pentru a se pastra local permanent o temperatura scazuta. In acest fel se reduce inflamatia si se scade probabilitatea de aparitie a durerii.

Plagile gingivale beneficiaza si ele de tratament. Veti avea un gel cicatrizant (Gengigel) si unul dezinfectant (Elugel) si va trebui sa le folositi mai multe zile, chiar si dupa inchiderea plagii. Gelurile se aplica cu degetul curat, direct pe plaga si nu se maseaza. Si acestea trebuie aplicate alternativ la intervale regulate de timp.

 

EVITATI EFORTUL

 

Este indicat evitati efortul de orice fel, practicarea sportului, ridicarea greutatilor, pentru ca si ele pot duce la complicatii locale si deci la durere.

 

 CE SA FACI DACA APARE DUREREA LEGATA DE OPERATIA DE IMPLANT DENTAR

 

Daca apar manifestari neplacute sau vi se pare ca ceva nu este in regula dupa operatia de inserare a implanturilor dentare trebuie sa ne anuntati imediat. In acest sens aveti la dispozitie un numar de telefon la care va raspunde cineva competent la orice ora!
In concluzie, durerea dupa operatia de implant dentar, poate sa apara daca nu urmati indicatiile pe care vi le dam. Vestea buna este ca in 95% din cazurile in care indicatiile sunt urmate strict, operatiile de inserare a implanturilor dentare nu sunt dureroase.

 
la inceput
 

Durere Implant Dentar | Bucuresti  Sector 2 Calea Mosilor 296 020898