Un implant dentar – Bucuresti sector 2

SFATURI SI INDICATII INAINTE SI DUPA OPERATIA DE INSERARE A IMPLANTURILOR DENTARE

prospetime

INDICATII INAINTE DE UN IMPLANT DENTAR:

 •  Va recomandam sa clatiti gura cu o apa de gura cu clorhexidina pentru a diminua numarul de microorganisme intraorale.
 • In seara anterioara operatiei, la ora 21, luati o pastila de Augmentin de 1000 mg. Continuati sa luati antibioticul la 12 ore timp de 5-7 zile.
 • Pentru operatiile din zona maxilarului superior  care pot interesa regiunea sinusurilor maxilare trebuie sa folositi picaturi de nas (rinofug, bixtonim etc.)- cate 2 picaturi pentru fiecare nara.
 • Decongestionantul nazal trebuie sa fie sub forma de picaturi, nu spray nazal, pentru ca veti continua tratamentul cu picaturi de nas si dupa operatie, deoarece trebuie evitata crearea de presiune la nivelul zonei respective.
 • Imbracati-va lejer.
 • Trebuie sa mancati alimente usor de digerat cu minim 1h inainte de interventia chirurgicala.
 • Cand ajungeti la cabinet la ora programata mai luati o pastila de Augmentin 1000 mg (a treia) si o pastila de antiinflamator nesteroidian gen Nurofen Forte 400 mg.

INDICATII DUPA UN IMPLANT DENTAR

Continuati terapia antibiotica urmand strict indicatiile!

Când simtiti ca trece anestezia incepeti sa luati alternativ din 4 in 4 ore un Algocalmin apoi dupa alte 4 ore un Nurofen Forte, alternand analgezicul si antiinflamatorul din 4 in 4 ore timp de 3 zile.

Imediat după operatie aplicati comprese reci (gheata) pe fata in zona operatiei 15 minute, cu pauza 15 minute dupa fiecare aplicare, timp de 3 zile. Acestea vor reduce dimensiunile  edemului postoperator care este normal. Umflatura poate fi spectaculoasa mai ales daca neglijati compresele reci. Este posibil ca dimensiunile maxime sa fie  atinse în cea de a treia zi de la operatie, dupa care incepe sa scada. La 5-7 zile de la operatie dispare complet.

Aplicati geluri antiseptice (Elugel) si cicatrizante (Gengigel) alternativ de 4-5 ori pe zi pe rana, fara sa masati.
Nu clatiti si nu va spalati pe dinti in ziua operatiei. Incepeti clatirea prescrisa (apa de gura cu clorhexidina) dupa primele 24 de ore si clatiti USOR dupa mese si intre mese cel putin o saptamana.

La 2 ore de la operatie aruncati compresele care s-au pus peste plaga.

In primele 24 de ore mancati alimente moi. Evitati sa mancati sau sa beti lichide sau alimente foarte reci sau fierbinti.

Nu fumati, nu consumati bauturi alcoolice in primele 24 de ore. Aceste actiuni pot intarzia vindecarea dupa un implant dentar.

IN OPERATIILE CU IMPLICARE SINUSALA

trebuie sa puneti picaturi descongestionante pentru nas in urmatoarea saptamana si sa evitati cresterea presiunii in caile respiratorii superioare:

 • Nu suflati nasul, doar tamponati-l.
 • Nu retineti aerul atunci cand stranutati.
 • Nu faceti efort fizic.
 • Nu stati cu capul aplecat.
 • Dormiti cu capul mai sus decat de obicei.
 • Nu beti alcool sau bauturi acidulate.

-Dupa un implant dentar Fumatul este total contraindicat! Daca nu va puteti lasa de fumat, incercati sa va abtineti o perioada cat mai lunga. Vindecarea va fi mai uşoara.

clinic@llldental.ro

Calea Mosilor, Nr. 296, Bloc 46, Scara C, Parter, Bucuresti, Sector 2, 020898

formular de programare
contact
formular de programare