Clinica nu are program intre 21 decembrie - 7 ianuarie 2025

Implant dentar

Implantul dentar este un mic dispozitiv medical care se plasează în locul dintelui pierdut. Acesta este realizat din materiale biocompatibile (materiale pe care organismul le asimilează ușor) și se integrează în osul mandibular sau în osul maxilar, înlocuind rădăcina naturală. La final, este acoperit cu o lucrare protetică, comportându-se ca un dinte natural.

implant dentar

Ce este implantul dentar?

Implantul dentar modern este un element în formă de șurub, inserat direct în os. Materialul cu cel mai mare succes din care sunt produse implanturile dentare moderne este titanul. Implantul dentar protejează dinții vecini, oferă confort sporit și îmbunătățește masticația. Nu lăsa timpul să treacă! Programează o consultație și vom alege împreună cel mai bun implant dentar, unul care să se potrivească nevoilor tale.

De ce să alegi un implant dentar?

De ce să alegi un implant dentar?

Toată lumea medicală consideră astazi că tratamentul prin implanturi dentare este varianta cea mai bună de tratament în cazul pierderii dinților [1]. Asta înseamnă că, acolo unde este posibil, implantul dentar va fi preferat metodelor tradiționale de refacere a zonelor edentate.

Prin implanturi dentare se evită folosirea unor proteze mobile sau mobilizabile (proteza din paharul bunicii); diferența de confort fizic și psihic zilnic pentru pacient este atât de mare încât creșterea calității vieții este substanțială.  

Beneficiile unui implant dentar

  • 1

    Implanturile dentare se simt și arată la fel ca dinții naturali sănătoși, va permit să mâncați alimentele preferate cu încredere și fără durere.

  • 2

    Implanturile dentare vă redau zâmbetul și sănătatea orală. Stima față de propria persoană și modul în care sunteți privit de ceilalți oameni este profund dependent de calitatea sănătății orale datorită fizionomiei și aspectului îmbunătățit.

  • 3

    Implanturile dentare sunt extrem de rezistente și pot dura mulți ani, cu rate de succes documentate ce depășesc 30 de ani chiar și la pacienți cu afecțiuni parodontale [2]. Cu o îngrijire corectă, acestea pot rezista întreaga viață.

  • 4

    Confort sporit. Pentru că se integrează și devin o parte din dumneavoastră, implanturile dentare elimină disconfortul lucrărilor mobile care nu v-ar lăsa deloc sa le uitați!

  • 5

    Implanturile dentare sunt și avantajoase financiar datorită timpului îndelungat de folosire și a raportului satisfacție/preț foarte bun.

  • 6

    Implanturile dentare nu se cariaza! Vă ajută să mențineți o igienă sporită.

  • 7

    Vorbirea este îmbunătățită în cazul tratamentelor cu implanturi dentare. Edentațiile dar și protezele dentare mobile pot cauza articularea incorectă a cuvintelor. Lucrările ancorate pe implanturi dentare vă permit să vorbiți fără teama de a vă zbura dinții în farfurie la restaurant.

Prețul implantului dentar – Care sunt costurile?

Costul pentru implantul dentar se calculează, în mod personalizat, în funcție de nevoile specifice ale pacientului. La LLL DENTAL, un implant dentar (sistem complet) costă 3750 RON, dar există și oferte speciale, cum ar fi cele pentru cele de tip ALL on 4/6:

  • Sistem de implanturi premium ALL on 4 și lucrare fixă provizorie – 15000 RON
  • Sistem de implanturi premium ALL on 6 și lucrare fixă provizorie – 19000 RON

Consultă lista noastră de prețuri pentru a-ți face o imagine cât mai clară cu privire la cheltuielile pe care urmează să le faci și nu uita că sănătatea nu ar trebui să fie negociabilă!

Care este costul implanturilor dentare pentru toată gura?

Costul implantului dentar pentru toată gura se calculează în funcție de tipul de implant folosit, dar și în funcție de materialul din care vor fi realizate coroanele dentare. La costul final se pot adăuga și cheltuielile cu procedurile suplimentare, cum ar fi: augmentarea osoasă, extracțiile, sinus lifting etc. Încă de la prima întâlnire cu echipa medicală, fiecare pacient primește un plan personalizat de tratament, dar și o imagine completă a cheltuielilor.

Implanturile dentare all on 4 si all on 6

Implanturile dentare all on 4 si all on 6

Pentru unii pacienți, implanturile dentare all on 4 sau all on 6 pot reprezenta cea mai bună opțiune de restaurare dentară. Se plasează 4 sau 6 implanturi pe o singură arcadă, evitându-se astfel procedurile suplimentare de augmentare osoasă sau sinus lifting. Candidatul ideal și-a pierdut toți dinții de pe o arcadă, poartă proteză mobilă sau suferă de resorbție osoasă severă. Deși este o metodă care îți oferă avantajul de a te bucura rapid de un zâmbet complet, frumos și sănătos, vom decide împreună dacă și ție ți se potrivește implantul dentar all on 4 sau all on 6.

Durerea după sau în timpul intervenției de implant dentar

Durerea după sau în timpul intervenției de implant dentar

Este normal să aveţi multe întrebări despre durerea legată de inserarea implantului dentar. Cu ajutorul anesteziilor performante se poate realiza orice tip de intervenţie chirurgicală, în absenţa durerii şi cu un confort sporit, necesar în aceste situaţii. Suplimentar sedarea calmează şi relaxează pacientul, eliminând cea mai mare parte din oboseală legată de operaţie. Durerea postoperatorie apare rar, în mai puţin de 3 % din cazuri, ca urmare a instalării unor complicaţii [3]. Tratamentul preventiv al durerii postoperatorii trebuie să înceapă imediat ce trece anestezia. Respectarea indicaţiilor date de noi, înainte şi după, face că inserarea de implanturi dentare să fie un procedeu lipsit de durere!

În ce constă procedura de implant dentar: Află etapele

Consultația

În alegerea implantului dentar, noi ținem cont de starea generală și de factorii locali. În afara evaluării clinice a cazului concret mai trebuie făcute radiografii digitale retroalveolareradiografii panoramicetomografii dentare computerizate 3D pentru a evidenția structurile anatomice importante și raporturile dintre acestea și viitorul implant dentar.

Forma, dimensiunile și densitatea osului unde se dorește implantarea și planificarea poziției ideale a viitorului implant dentar nu se poate aprecia corect decât cu ajutorul tomografiilor maxilare [4]! Demararea unor tratamente implantologice fără computer tomograf este o loterie în care cel ce pierde este pacientul.
În clinica noastră din Bucuresti avem la dispoziție un întreg laborator de radiologie digitală ce cuprinde inclusiv un computer tomograf digital de mare fidelitate. Planificarea exactă a pașilor ce trebuie făcuți este foarte importantă și ne scutește de surprize neplăcute, maximizând rata succesului.

Realizarea planului de tratament

Pacienții sunt informați despre diagnosticul lor, necesitatea operației, variantele și costurile tratamentelor, riscurile și eventualele complicații ce pot apărea. Avem o comunicare deschisă, clară și pacienții bine informați în legătură cu starea lor de sănătate.

Intervenția de inserare a implanturilor dentare în os

Cea mai performantă tehnologie existentă la momentul actual în lume pentru intervențiile chirurgicale este folosită în cadrul clinicii, pentru a asigura pacientului rezultate maximale, fără durere, fără traume și cu recuperare rapidă.

Intervenția de inserare a implanturilor dentare în os se face cu ajutorul anesteziei locale. Puteți opta și pentru anestezie generală, dar aceasta este indicata numai în cazuri medicale speciale. După instalarea anesteziei, se efectuează o incizie la nivelul gingiei pentru facilitarea accesului la nivel osos. Ulterior, se forează în os un lacaș cu ajutorul unor freze speciale care nu permit încălzirea osului în timpul intervenției. Fiziodispenserul NSK este un aparat de frezat în os care asigură un flux continuu de ser fiziologic răcit, putere reglabilă constantă indiferent de rezistența întâmpinată și controlul turațiilor.

Implantul dentar este inserat în lăcașul creat pentru el și incizia se suturează.

Descoperă implantul dentar rapid

Descoperă implantul dentar rapid

Dacă stilul tău te viață seamănă mai mult cu o cursă contra-cronometru, poți lua oricând în calcul și opțiunea unui implant dentar rapid – alternativa ideală pentru pacienții care, din diferite motive, nu pot face mai multe vizite la clinică.

Poți opta pentru un implant dentar în București, bucurându-te de un zâmbet ca de revistă în doar 24 de ore. În plus, printre principalele avantaje ale acestui tip de implant dentar se numără și masticația îmbunătățită într-o singură zi.

Tipurile de implant dentar – Care este cel mai bun?

Cel mai bun implant este cel care se potrivește întocmai nevoilor tale. Doar un specialist îți poate recomanda soluția ideală pentru o bună sănătate orală. Pe lângă implanturile clasice care se plasează în os, recomandate adesea pacienților, există și alte tipuri de implanturi dentare:

  • Implanturi subperiostale – Recomandate celor cu pierderi osoase masive, evitându-se intervenția de augmentare osoasă;
  • Implanturi dentare zigomatice – Recomandate în situații speciale, aceste implanturi se ancorează în osul zigomatic;
  • Mini implanturi dentare – Se recomandă în situații speciale, de regulă, pentru a susține o proteză inferioară;
  • Implanturi dentare fast & fixed – Deși sunt preferate de cei care nu au timp de pierdut, există anumite condiții pe care pacienții trebuie să le îndeplinească în vederea obținerii zâmbetului perfect într-o singură zi.

Implant dentar din titan sau zirconiu

Titanul și zirconiul sunt două materiale folosite intens în stomatologie, ambele fiind cunoscute pentru proprietățile excelente pe care le dețin. Implantul din titan se folosește de ani buni, câștigându-și popularitatea datorită rezistenței remarcabile. În schimb, implantul din zirconiu a apărut mai recent și este cunoscut faptul că nu oferă aceeași rezistență. [5] . Luăm decizia finală în cabinet, în urma consultației.

Producători de implanturi dentare

Evoluția din domeniul stomatologiei nu ar fi fost posibilă fără ajutorul producătorilor de implanturi dentare. Aceștia au dezvoltat și perfecționat de-a lungul timpului o gamă diversificată de implanturi, fiecare având propriile specificații și avantaje. Implantul dentar american Keystone se numără printre cele mai recomandate opțiuni în rândul pacienților edentați, dar putem completa lista și cu Bredent, Megagen sau Straumann – alți producători cu renumiți în întreaga lume.

Elementele unui implant dentar complet

Un implant dentar complet este alcătuit din trei elemente principale: șurub, bont protetic și coroană dentară:

  • Șurubul → este acel element care se inserează în os, având rolul de a înlocui rădăcina naturală a dintelui. În general, șurubul este realizat din titan sau alte materiale prietenoase cu organismul uman;
  • Bontul →  este un conector între implant și coroana dentară. Acesta se atașează după ce procesul de osteointegrare s-a finalizat. Etapele implantului dentar includ și timpul în care se vindecă osul din jurul implantului;
  • Coroana dentară →  se aplică în etapa finală, oferind funcționalitate și aspect plăcut. Există mai multe opțiuni în ceea ce privește materialele folosite, dar și culorile potrivite zâmbetului tău. Din acest motiv, pentru decizia finală se va ține cont și de ceilalți dinți de pe arcadă.

Recuperare si recomandări de îngrijire a implantului dentar

Atunci când relația medic-pacient se bazează pe comunicare și încredere, recuperarea după implantul dentar poate fi o perioadă ușor de suportat și gestionat. Este normal să simți durere, este normal ca zona să se inflameze și să ai o stare de disconfort pentru câteva zile, dar poți trece mai ușor peste această perioadă cu ajutorul analgezicelor recomandate. Tot pentru a controla durerea, poți aplica gheață sau comprese cu apă rece peste obrazul umflat. Încearcă să eviți efortul fizic în primele ore și ține cont de sfaturile primite în cabinet:

  • Hidratează-te corespunzător;
  • Odihnește-te;
  •  Nu lua medicamente fără prescripție medicală;
  • Folosește o periuță de dinți moale. 

Nu uita că implantul dentar se îngrijește cu același interes acordat dinților naturali. Asigură-te că te speli pe dinți de cel puțin două ori pe zi și că respecți controalele regulate la stomatologie!

Respingerea implantului dentar – Exista garanție?

Rata de succes pentru implantul dentar ajunge până la 98% [6], ceea cea înseamnă că este puțin probabil ca organismul să îl respingă. Atunci când se întâmplă, în cazuri extrem de rare, principalele motive pot fi: lipsa de experiență a medicului, încărcarea prematură a implantului, folosirea unui implant realizat din materiale de slabă calitate, alergie la materialul respectiv sau lipsa igienei orale. La clinica LLL Dental oferim garanție pentru implantul dentar. În cazul în care au fost îndeplinite cu succes toate condițiile necesare pentru începerea planului de tratament, dar organismul respinge implantul în primul an de la inserare, pacienții își pot recupera toți banii cheltuiți.

Durata de viață a unui implant dentar

Pacienții care respectă programările stabilite pentru controalele de rutină și, în completare, și-au creat o rutină de îngrijire serioasă se pot bucura de un zâmbet sănătos chiar și mai bine de 30 de ani. Din păcate, durata de viață a implantului dentar poate scădea considerabil dacă suferi de boli cronice decompensate sau dacă ai anumite obiceiuri vicioase care îți pun în pericol sănătatea (de exemplu, fumatul în exces).

Contraindicații implant dentar

Există și cazuri în care pacienții suferă de anumite afecțiuni contraindicate în implantologie. Astfel, contraindicațiile implantului dentar se împart în contraindicații absolute (afecțiuni severe) și contraindicații relative:

  • Din prima categorie fac parte afecțiunile severe ale sistemului cardiovascular, bolile severe ale sistemului imunitar, afecțiunile osoase avansate, insuficiența renală, tumorile maligne etc.
  • Din a doua categorie fac parte acele afecțiuni sau boli care pot fi ținute sub observație, precum: diabet, hepatită, boli endocrine etc.

Cu toate acestea, se pot găsi soluții personalizate de tratament pentru fiecare caz în parte. De aici și ideea că relația dintre medic și pacient trebuie să se bazeze pe comunicare și încredere.

Igiena după implantul dentar

Igiena după implantul dentar

O bună igienă orală va prelungi durata de viață a implantului dentar. Folosește o periuță de dinți moale, cu care să te speli ușor și clătește-ți gura cu o soluție antiseptică. E posibil să simți un disconfort la periaj în primele zile, de aceea întreaga rutină se va efectua cu blândețe. Evită dușul bucal și ața dentară în primele zile, dar nu le elimina din rutina permanent. În completare, pentru o bună sănătate orală, se recomandă vizitele regulate la stomatologie pentru detartraj și periaj profesional. „Pachetul de profilaxie IMPLANTO”, cel pe care îl recomandăm pacienților noștri, se va realiza la un interval diferit de timp, în funcție de nevoile specifice.

Alimentația după implantul dentar

Pentru o recuperare rapidă și sănătoasă, e important să incluzi în dieta zilnică alimente bogate în vitamine și substanțe hrănitoare. Peștele, legumele, fructele și cerealele nu ar trebui să-ți lipsească de pe masă o bună perioadă. În primele zile se consumă doar alimente lichide și semilichide. Lactatele pot fi introduse după 3 – 4 zile, dar se evită în continuare temperaturile extreme, băuturile carbogazoase, alimentele sărate sau picante, alcoolul, alimentele bogate în grăsimi sau alimentele acide. De asemenea, alimentele mult prea tari, crocante sau lipicioase sunt contraindicate după implantul dentar.

Fumatul după implantul dentar

Pentru pacienții fumători, recomandarea generală este de a reduce ușor tutunul cu câteva luni înainte. Așa se pot acomoda cu perioada de recuperare. Pentru o vindecare rapidă, dar și pentru a evita anumite riscuri asociate, se recomandă fumătorilor să renunțe la acest obicei în primele săptămâni din perioada de recuperare. Tutunul reduce nivelul de salivă, facilitând dezvoltarea bacteriilor la nivelul cavității bucale.

Cazuri implant dentar in Bucuresti la clinica LLL Dental

Before Caz clinic 1
Inainte
After Caz clinic 1
Dupa

Întrebări frecvente despre implantul dentar

  • Când trebuie cu adevărat să-ți faci un implant dentar?

    De fiecare dată când pierzi un dinte, indiferent de motiv, cea mai bună soluţie pentru înlocuirea sa este implantul dentar. Marele avantaj al implantului dentar constă în posibilitatea refacerii integrităţii arcadelor dentare, fără să mai fie nevoie să apelăm la susţinerea şi tratarea dinţilor alăturaţi edentaţiei (locul respectiv rămas gol) pentru montarea unei punţi. Implantul dentar înlocuieşte rădăcina dintelui pierdut.

  • S-a schimbat în vreun fel tehnica unui implant dentar de-a lungul anilor?

    Bineînţeles, s-a schimbat radical şi este în schimbare încă. Deşi istoria menţionează încercări de înlocuire a dinţilor pierduţi cu diferite materiale „cuie” de bambus, metale preţioase, fildeş, scoici sau chiar cu dinţii altor oameni încă de acum câteva mii de ani, implantologia este considerată o ramură medicală tânără. 

    Implanturile, aşa cum le ştim astăzi, îşi au originea la mijlocul secolului XX, când un chirurg suedez a descoperit că tijele de titan folosite în ortopedie erau foarte greu de îndepărtat dacă rămâneau o perioada în contact cu ţesuturile osoase. Acest fenomen denumit osteointegrare stă la baza întregii dezvoltări ulterioare a implantologiei [7].O imagine a schimbărilor rapide din teoria şi practica implantologiei dentare ne putem face gândindu-ne la intrarea în forţă în domeniu a biotehnologiilor ce implică folosirea de os artificial, manipularea vindecării (regenerarea) ţesutului osos cu ajutorul factorilor de creştere etc.. 

    Sunt lucruri astăzi cotidiene care acum 10 ani păreau SF.

  • Inserția unui implant dentar este dureroasă?

    Este normal să aveţi multe întrebări despre durerea legată de inserarea implantului dentar. Cu ajutorul anesteziilor performante se poate realiza orice tip de intervenţie chirurgicală, în absenţa durerii şi cu un confort sporit, necesar în aceste situaţii. Suplimentar sedarea calmează şi relaxează pacientul, eliminând cea mai mare parte din oboseală legată de operaţie. 

    Durerea postoperatorie apare rar, în mai puţin de 3% din cazuri, ca urmare a instalării unor complicaţii. Tratamentul preventiv al durerii postoperatorii trebuie să înceapă imediat ce trece anestezia. Respectarea indicaţiilor date de noi, înainte şi după, face că inserarea de implanturi dentare să fie un procedeu lipsit de durere!

  • Care este riscul/succesul unui implant dentar?

    Succesul imediat al unui implant dentar depinde de câţiva factori: starea de sănătate generală a pacientului, cantitatea şi calitatea ţesuturilor în care se va insera implantul, calitatea implantului, aptitudinile şi experienţa medicului care va face procedura şi igienă orală a pacientului. Astfel reuşita integrării imediate la un an de la înserare este la noi în clinică mai mare de 99%. Mai exact pierdem un implant la 500 de implanturi inserate. Şi acesta într-o etapă ulterioară este transformat în succes. Pe termen lung, însă, succesul unui implant depinde de modul în care pacientul îngrijeşte cavitatea bucală; igiena orală defectuoasă duce la acumularea de bacterii care vor provoca inflamaţii cronice care distrug osul. În lipsa unei corecţii energice se poate ajunge la pierderea implantului.

  • Ce probleme pot apărea in timp?

    Implanturile pot fi şi ele pierdute, după cum spuneam, dacă nu este respectată igiena orală cu rigurozitate. Bacteriile care se acumulează în zona ţesuturilor din jur pot provoca periimplantite care, în timp, dacă rămân netratate, pot duce chiar la pierderea implanturilor.

  • De la ce vârstă poți opta pentru implantul dentar?

    Acest tratament nu se poate face până ce dezvoltarea craniană nu este completă, iar asta se întâmplă, în cazul fetelor, la 16-18 ani, iar în cazul băieţilor, la 18-20 ani. Nu este de dorit să ajungi să ai nevoie de implanturi dentare la vârste atât de fragede! Dar, dacă există dinţi lipsă şi oasele craniene sunt mature atunci este indicat să se recurgă la implanturi dentare cât mai din timp, pentru evitarea resorbţiilor osoase şi evitarea celorlalte complicaţii posibile.

  • Persoanele care suferă de afecţiuni precum paradontoză, pot opta pentru un implant dentar?

    Pacienţii care au pierdut dinţi din cauza parodontozei reprezintă mai mult de jumătate din pacienţii care apelează la implanturi dentare! Parodontoza nu reprezintă o contraindicaţie pentru implant dacă sunt îndeplinite mai multe condiţii. Printre acestea sunt:
    – Îndepărtarea dinţilor cu pronostic defavorabil pe termen scurt şi mediu.
    – Tratarea bolii parodontale, eliminarea pungilor parodontale din toată cavitatea bucală, nu pe segmente. 
    –  Instaurarea unul program profilactic şi de monitorizare riguros.
      Toate aceste tratamente se refac periodic. Nefiind o contraindicaţie, parodontoză este fără îndoială un factor de risc important, care combinat cu orice neglijenţă în igiena orală poate duce la pierderea dinţilor restanţi, dar şi a implanturilor.

  • Care este candidatul potrivit pentru implantul dentar?

    Majoritatea oamenilor (adulți) pot beneficia de un plan complet de tratament. Sigur că acest parcurs poate fi mult mai ușor atunci când pacientul are gingii sănătoase și suficient os în zona implantului. Este important ca pacientul să nu sufere de anumite afecțiuni medicale care ar putea afecta procesul de vindecare. Cu toate acestea, putem găsi soluții chiar și pentru situațiile complexe.

  • Cât timp durează procesul de vindecare pentru un implant dentar?

    Vindecarea țesuturilor moi poate dura până la 21 de zile, dar este important să nu se facă vreo confuzie între această etapă și osteointegrarea, care poate dura până la 6 luni.

  • Care este procedura în cazul în care osul pacientului nu este suficient pentru implantul dentar?

    Pacienții care se confruntă cu pierderi osoase trec, mai întâi, prin etapa de augmentare osoasă. Prin această intervenție chirurgicală se refacere structura osoasă, facilitând inserarea implantului.

  • Pot beneficia fumătorii de implanturi dentare?

    Tutunul poate afecta procesul de vindecare, dar nu înseamnă că fumătorii nu pot beneficia de implanturi dentare. Totuși, este indicat să asculți de recomandările primite în cabinetului stomatologic. La prima consultație se va discuta inclusiv despre vicii și impactul acestora asupra sănătății orale.

  • La cât timp după extracție se poate pune implantul și coroana dentară?

    În anumite condiții, implantul dentar se poate insera imediat după extracție. Există și cazuri în care recomandăm amânarea inserării implantului până când țesuturile își revin complet. Infecțiile serioase și pierderile osoase sunt alți factori care ne pot ține pe loc preț de câteva luni, dar în linii mari, poți beneficia de un implant dentar la 2 – 4 luni de la extracție. Vei primi un răspuns concret în cabinet, în urma consultației de specialitate.

Dr. Claudiu Lupascu
Disclaimer: Cum alegeți corect un tip de implant

Vă propun să priviți alegerea tipului de implant ca pe o decizie 100% medicală. La LLL Dental, medicii fac o recomandare doar după ce au o imagine completă asupra problemei pe care o are pacientul. Sănătatea dumneavoastră nu este negociabilă. Medicul trebuie să vă propună doar soluții potrivite cazului dumneavoastră. Fără o opinie medicală adecvată situației în care vă aflați la momentul consultului, informațiile din această pagină au un rol strict orientativ.   (Dr. Claudiu Lupascu)

4,9
+1.000 de recenzii reale în Google pentru Clinica LLL Dental

Pacienții noștri au evaluat pozitiv experiențele pe care le-au avut la clinica noastră. Le poți verifica direct în Google.

Profită de avantajele LLL:
  • medici buni – de 3 generații, creăm zâmbete sănătoase
  • garanție pentru fiecare lucrare
  • inovație – cele mai noi tehnologii și proceduri
  • totul într-un loc – laborator dentar propriu și radiologie dentară/CT
  • program extins – luni-vineri, 08-21:30
Calea Mosilor, Nr. 296, Bloc 46, Scara C, Parter, Bucuresti, Sector 2

Formular de Programare

This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Surse
  1. Shajahan P.A, Raghavan, R., Sachin , J., & Ranjith , K. P. (2020, June 5). THE IMPACT OF VARIOUS FACTORS ON THE SURVIVAL OF DENTAL IMPLANTS – A REVIEW. International Journal of Advanced Research. https://www.journalijar.com/article/44252/
  2. Balshi, T., Wolfinger, G., Balshi, S., Nevins, M., & Kim, D. (2018). Thirty-Two–Year Success of Dental Implants in Periodontally Compromised Dentition. The International Journal of Periodontics & Restorative Dentistry, 38(6), 827–831. https://sci-hub.se/10.11607/prd.3709
  3. Cepeda, B., Romero, D., Palacio Berrio, A., Duarte, J., Betancur Sanchez, P., & Berrio, A. (2023). Issue 5 | 1 of 5 Oral Health Dental Sci, 2023 Prevalence Biological Complications in Patients with dental Implants for 10 years. Oral Health Dental Sci, 7(5), 1–5. https://www.scivisionpub.com/pdfs/prevalence-biological-complications-in-patients-with-dental-implants-for-10-years-3045.pdf
  4. Deeb, G., Antonos, L., Tack, S., Carrico, C., Laskin, D., & Deeb, J. G. (2017). Is Cone-Beam Computed Tomography Always Necessary for Dental Implant Placement? Journal of Oral and Maxillofacial Surgery, 75(2), 285–289. https://doi.org/10.1016/j.joms.2016.11.005
  5. A., H., C., R., Anilkumar, S., Raj, I., & M. Raghavan, S. (2023). COMPARISON OF MECHANICAL PROPERTIES OF THE IMPLANT MATERIALS- TITANIUM, ZIRCONIUM AND PEEK USING THREE DIMENSIONAL FINITE ELEMENT ANALYSIS. International Journal of Advanced Research, 11(02), 656–663. https://doi.org/10.21474/ijar01/16294
  6. Tang, C., Ma, J., Tong, X., Ding, C., & Li, L. (2007). A clinical evaluation of implant dentures over 10 years. Shanghai Kou Qiang Yi Xue = Shanghai Journal of Stomatology, 16(5), 470–474. https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/18004474/
  7. Goel, M., Sahoo, S., Saxena, S., & Gandhi, P. (2013). Biological aspects of dental implant; Current knowledge and perspectives in oral implantology. Dental Hypotheses, 4(3), 87. https://doi.org/10.4103/2155-8213.116336
programează-te