Importanta utilizarii microscopului in lucrarile dentare

microscop endodontie

In clinica LLL Dental, am fost intotdeauna de parere ca tehnologia performanta nu face neaparat medicii mai buni sau mai priceputi, dar, in mainile celor care o stapanesc, poate face minuni. De aceea, la noi in clinica, de la receptie si pana in laboratorul de tehnica dentara, veti fi inconjurati de echipamente si dispozitive performante, care ne sunt de folos in elaborarea unui diagnostic corect si in obtinerea celor mai bune tratamente. Acestea, impreuna cu experienta si profesionalismul echipei medicale ne permit realizarea unor tratamente dentare de calitate.

Microscopul a inceput sa fie folosit in medicina inca din secolul al XIX-lea, dar in ultimile decenii s-a specializat, adaptandu-se nevoilor specifice anumitor ramuri ale medicinei si permitand obtinerea unor rezultate mult mai bune in acele zone. Microscopul dentar ne ofera o vizibilitate net superioara asupra detaliilor, datorita maririi si iluminarii, rezultatul fiind ca ceea ce vedem mai bine tratam mai bine.

Principala utilizare a microscopului in stomatologie este in zona endodontica, fiind deja recunoscut la nivel mondial faptul ca tratamentul endodontic sub microscop a dus la maximizarea pe termen lung a beneficiilor pacientilor. Astfel, cresterea preciziei tratamentului endodontic cu ajutorul microscopului permite salvarea unor dinti care acum cativa ani ar fi trebuit extrasi.

O alta aplicatie foarte importanta a microscopului este in protetica dentara, cu ajutorul lui medicul putand efectua preparatii minime si de finete la nivelul dintelui in vederea efectuarii unui tratament protetic corect (aplicare de fatete dentare sau coroane). Folosindu-se microscopul dentar, se poate face slefuirea dintelui suport al lucrarii protetice (bontul) intr-o maniera minim invaziva, cu un grad maxim de acuratete si permitand realizarea unor margini nete ale preparatiei, care sa nu conduca la afectarea parodontiului sau gingiei. Totodata, se poate face, la nevoie, chiuretaj subgingival cu o mare precizie si, foarte important, se poate verifica adaptarea marginala a lucrarilor la nivelul dintelui. Prin toate aceste manopere facute la un nivel inalt de precizie, pacientul beneficiaza de lucrari protetice corect adaptate pe dinte, acest lucru traducandu-se in prelungirea duratei de viata a dintelui pe arcada.

Cu alte cuvinte, utilizarea microscopului in lucrarile protetice ajuta la cresterea calitatii si a esteticii rezultatului final.

Dr. Claudiu Lupascu medic specialist in Implantologie, Parodontologie, Stomatologie Generala, Radiodiagnostic Dentar,
Data articol: 17 iunie 2015
4,9
+840 de recenzii reale în Google pentru Clinica LLL Dental

Pacienții noștri au evaluat pozitiv experiențele pe care le-au avut la clinica noastră. Le poți verifica direct în Google.

Profită de avantajele LLL:
  • medici buni – de 3 generații, creăm zâmbete sănătoase
  • garanție pentru fiecare lucrare
  • inovație – cele mai noi tehnologii și proceduri
  • totul într-un loc – laborator dentar propriu și radiologie dentară/CT
Calea Mosilor, Nr. 296, Bloc 46, Scara C, Parter, Bucuresti, Sector 2

Formular de Programare

This field is for validation purposes and should be left unchanged.

programează-te