Dentist Copii – Sfaturi Pedodontie – Bucuresti Sector 2

Recomandam parintilor sa acorde atentie sporita igienei orale a copiilor si sa elimine factorii de risc care pot produce carii pe dintii de lapte si mai apoi pe cei definitivi.

periuta de dinti

Pe cat se poate sa se elimine dulciurile dintre mese sau inainte de culcare.


Incurajati copiii de la varste foarte fragede sa accepte periuta si pasta de dinti mai ales ca sunt disponibile intr-o gama variata de culori si desene atractive pentru ei. Periajul dentar trebuie facut de catre parinti cu o cantitate mica de pasta de dinti special creata pentru copii aplicata pe o priuta de dinti adaptata varstei copilului.


Dupa ce se ajunge la varsta la care copilul a invatat sa-si spele singur dintii fara sa  inghita pasta de dintiparintii trebuie sa supravegheze copilul si sa verifice daca periajul a fost facut corect. Daca parintele observa o noua carie sau afectiune bucala, atunci trebuie sa apeleze medicul pedodont (dentist copii)  pentru a se incepe tratamentul cat mai repede.
Dintii de lapte se pot caria la fel de usor ca cei definitivi dar, evolutia cariei la copil este mai rapida decat la adulti.
Si cariile dintilor de lapte dau dureri si creaza disconfort copilului, iar igiena dentara corecta previne aparitia lor.

DENTIST COPII – CARIA DENTARA LA SUGARI

O forma serioasa de carii la copii se regaseste in randul sugarilor, fiind numita si carie de biberon. Aceasta apare datorita expunerii prelungite a danturii copilasului la lichide cu un continut ridicat de zahar. Printre acestea fiind laptele, laptele praf, sucul de fructe si alte bauturi indulcite cum ar fi ceaiul.


Dupa fiecare masa, sterge dintii si gingiile bebelusului cu o compresa sterila umezita cu apa pentru a indeparta placa bacteriana.


Recomandam ca prima vizita la medicul dentist sa se faca inaintea aparitiei oricarei afectiuni dentare, ca sa permitem copilului sa se acomodeze cu mediul unui cabinet stomatologic. Daca copilul este relaxat si nu-l doare nimic va intelege ca medicul dentist nu-i face rau si treptat va ajunge la acceptarea tratamentelor si controalelor periodice.

clinic@llldental.ro

Calea Mosilor, Nr. 296, Bloc 46, Scara C, Parter, Bucuresti, Sector 2, 020898

formular de programare
contact
formular de programare

Prinde ofertele lunii martie!

Beneficiezi de reduceri semnificative pe tot parcursul lunii martie 2023. Vezi ofertele

Contacteaza-ne