Gingie inflamata – parodontoza sfaturi – Bucuresti sector 2

Una dintre problemele dentare frecvente, cauzate de lipsa igienei si a unor informatii clare asupra consecintelor acesteia, este gingivita. Gingivita este o modificare a culorii, texturii si a conturului gingiei, partial sau pe intreaga circumferinta a dintelui. Gingivita poate fi tratata si mai ales prevenita printr-o igiena dentara stricta. Tratamentul gingivitei consta in indepartarea placii bacteriene si/ sau a tartrului.

medic lll dental

Daca gingivita nu se trateaza corect, aceasta evolueaza spre o parodontita cronica profunda, finalizata cu pierderea dintilor. Totul sta in comportamentul individual al fiecaruia.
Tratamentele pentru parodontoza includ detartrajul clasic si cel subgingival, chiuretaj subgingival, aplicarea de substante antiseptice sau interventii chirurgicale.
Dupa terminarea  tratamentului pentru parodontoza nu mancati, nu fumati, nu beti nimic, nu scuipati si nu sugeti dintre dinti cheagurile de sange, astfel se reduce riscul sangerarii, iar vindecarea se va instala mai rapid.
Timp de 14 zile folositi apa de gura cu Clorhexidina (Corsodyl, Eludril) gel cicatrizant cu acid hialuronic (Gengigel) si gel cu Clorhexidina (Elugel, Parodium) de 2- 3 ori/zi pentru a scadea senzatia de gingie inflamata.
Recomandam folosirea atei dentare pentru curatarea spatiilor interdentare dar intr-un mod delicat, fara a traumatiza gingia.
Evitati in primele zile alcoolul sau produsele cu alcool, alimentatia solida, condimentata si fierbinte.
Pacientii cu diabetpeacemaker sau cu risc crescut de infectare vor urma un tratament cu antibiotic (Augmentin 1000 mg) pentru 5 zile.
Pentru o gingie inflamata igienizarea zilnica va fi efectuata conform indicatiilor  igienistului cu periute  soft pentru a nu leza suplimentar tesuturile.
In cazurile de gingie inflamata sau dureroasa in prima zi  puteti lua antiinflamatoare si/sau antialgice.
Veti fi chemat periodic la controale si re-igienizari pentru a pastra rezultatele chiuretajului. Interventiile din sfera parodontologiei sunt complexe, iar dumneavoastra trebuie sa sustineti rezultatele medicale cu o igiena corecta.

clinic@llldental.ro

Calea Mosilor, Nr. 296, Bloc 46, Scara C, Parter, Bucuresti, Sector 2, 020898

formular de programare
contact
formular de programare

Prinde ofertele lunii martie!

Beneficiezi de reduceri semnificative pe tot parcursul lunii martie 2023. Vezi ofertele

Contacteaza-ne