Sterilizarea in siguranta la noi in clinica

instrumentar stomatologic

Cati dintre dumneavoastra nu s-au gandit macar o data la riscul de a contacta vreo boala din cabinetul stomatologic? Teama fata de pericolul invizibil pe care il reprezinta agentii virali si microbieni periculosi precum virusii hepatitelor B, C, virusul HIV, bacilul Koch (al tuberculozei), treponema pallidum (agentul care transmite sifilisul) este fireasca si din pacate frecventa. Exista reguli impuse de autoritatile in domeniu cu privire la sterilizare, reguli care trebuie respectate in toate cabinetele si clinicile stomatologice. Dincolo de asta, ce face fiecare clinica in parte si cum aplica regulile impuse este “bucataria” fiecaruia, iar noi ne dorim sa va povestim ce facem noi pentru siguranta dumneavostra.

In primul rand, sa eliminam intrebarea care sta pe buzele tuturor. Noi nu folosim si nici nu am folosit Hexifar. Bun, acum ca am lamurit acest prim si important aspect, haideti sa vedem ce s-ar fi intamplat daca am fi folosit. Am fi fost in pericol?

Raspunsul este NU! Nu am fi fost in pericol, deoarece la LLL Dental sterilizarea este dubla (chimica si termica) pentru a putea astfel elimina orice greseala ipotetica. Noi efectuam controlul sterilizarii pentru fiecare cutie cu instrumente in parte, cu markeri termici (care isi schimba culoarea numai daca s-a atins temperatura corecta). De asemenea, folosim markeri biologici (recipienti inchisi cu agenti biologici vii). Dupa sterilizare, acestia se insamanteaza pe medii speciale de dezvoltare specifica si se testeaza astfel rezultatul sterilizarii, chiar pe microbii si virusii periculosi pentru un cabinet dentar. Fiecare sterilizare are toate datele inregistrate automat de aparatele de sterilizare si contrasemnate de responsabilul acelei sarje de sterilizare. Pastram arhiva de acum 15 ani legata de cele 3-4 procese de sterilizare zilnice!

Mai mult, la noi in cabinet toata aparatura de sterilizare exista in dublu exemplar (cel putin), astfel ca eventualele probleme tehnice nu ne pun in situatia sa improvizam.

Aceasta rigoare in abordarea sterilizarii, detaliata mai sus, ne face un cabinet dentar sigur! Daca mai aveti insa orice urma de dubiu, va rugam sa nu ezitati sa ne solicitati o vizita in sala de sterilizare, unde veti primi o descriere si mai detaliata a procesului.

In speranta ca v-am linistit si ca ati alungat orice ingrijorare legata de acest subiect si vizita dumneavostra in cabinetul LLL Dental, va dorim sa aveti parte de zambete nenumarate din partea celor dragi!

Dr. Claudiu Lupascu medic specialist in Implantologie, Parodontologie, Stomatologie Generala, Radiodiagnostic Dentar,
Data articol: 10 mai 2016
4,9
+840 de recenzii reale în Google pentru Clinica LLL Dental

Pacienții noștri au evaluat pozitiv experiențele pe care le-au avut la clinica noastră. Le poți verifica direct în Google.

Profită de avantajele LLL:
  • medici buni – de 3 generații, creăm zâmbete sănătoase
  • garanție pentru fiecare lucrare
  • inovație – cele mai noi tehnologii și proceduri
  • totul într-un loc – laborator dentar propriu și radiologie dentară/CT
  • program extins – luni-vineri, 08-21:30
Calea Mosilor, Nr. 296, Bloc 46, Scara C, Parter, Bucuresti, Sector 2

Formular de Programare

This field is for validation purposes and should be left unchanged.

programează-te