PARINTI INFORMATI – COPII SANATOSI, EVENIMENT SMART PARENTS

familie fericita

Un parinte informat inseamna un copil sanatos si bine dezvoltat emotional. Credem cu tarie in acest lucru si, tocmai de aceea, am raspuns cu placere invitatiei de a ne alatura primului eveniment SMART PARENTS.

La eveniment au participat 50 de parinti si reprezentanti ai presei, dornici sa invete si sa aplice tehnici noi cu ajutorul carora sa le ofere celor mici toate premisele pentru a dezvolta corect din punct de vedere fizic si emotional. Cei trei speakeri le-au oferit invitatilor multe informatii legate de aceste teme, atat prin prisma experientei profesionale, cat si personale: psihoterapeutul Raluca Matilda Borza, Eugen Popa- specialist in comunicarea cu bebelusii, prescolarii si scolarii si doamna doctor Manuela Lupascu- medic specialist in stomatologie generala si estetica dentara.

Daca Raluca Matilda Borza a vorbit despre cum trebuie sa procedam cu micutii atunci cand viata lor apar prietenii imaginari, iar Eugen Popa a prezentat programul Sleep Talk, care-i ajuta pe cei mici sa isi dezvolte inteligenta emotionala, doamna doctor Manuela Lupascu a povestit despre prima vizita a copiilor la medicul stomatolog, despre ce trebuie sa faca parintiii pentru a avea grija de sanatatea dentara a copiilor in primii sapte ani de viata si nu numai, despre igiena si importanta ei pentru un start reusit in viata si, cel mai important, despre puterea exemplului personal.

Mama a doi cophoto.php4pii minunati- Miruna(12 ani) si Andrei(10 ani)- doamna doctor Manuela Lupascu a discutat cu mare drag despre pedodontie(stomatologia pentru copii) si a prezentat celor prezenti o multime de “secrete”, adunate in multi ani de practica, cu ajutorul carora parintii si cei mici vor putea sa isi pastreze zambetul sanatos si minunat mult timp.

Doamna doctor Manuela Lupascu si-a inceput discursul subliniid ca puterea exemplului este cel mai important aspect in relatia cu cei mici, care sunt la aceste varste copii fidele ale noastre, dumneai intreband invitatii cum cred ca va reactiona un copilas la prima vizita la stomatolog, daca a auzit in casa numai lucruri de speriat despre stomatologi si despre vizitele la el? Sau daca copilul nu si-a vazut niciodata parintii mergand la un stomatolog, nu-i asa ca nu ar avea cum sa fie incantat de ceea ce urmeaza sa i se intample?!
Acestea fiind spuse, ca orice aspect al vietii, si in ceea ce priveste igiena dentara si vizitele la stomatolog, este de datoria noastra, ca si parinti, sa le dam un exemplu pozitiv si bun de urmat copiilor nostri. In ultima vreme, din ce in ce mai mult, parintii isi iau copiii in mall-uri, in supermarket-uri sau la alte evenimente.

10756398_767386853296401_1509409541_o Lucru imbucurator , caci astfel cei mici vor creste dezinvolti si sociabili. Atunci, de ce nu i-am lua pe cei mici cu noi si cand mergem la stomatolog? In felul acesta, cei mici vor vedea ca nu este un lucru de speriat, vor vedea ca si parintii fac asta, vor dori sa imite acest comportament, vor dori sa fie si ei mari. Doamna doctor Manuela Lupascu i-a indemnat pe invitati sa nu le dea copiilor  ocazia sa ii vada ca sufera din cauza problemelor stomatologice, i-a indemnat sa trateze aceste probleme preventiv, caci doar in felul acesta vor invata si cei mici sa faca la fel.

Alte subiecte de interes discutate de doamna doctor Manuela Lupascu au fost legate de:

 • Preventia, care este mai buna decat tratarea, asa incat recomandarea este sa acordati atentie sporita igienei orale a copiilor, precum si sa eliminati factorii de risc care pot produce carii pe dintii de lapte si, mai apoi, pe cei definitivi (de ex:dulciuri intre mese sau inainte de culcare).
 • Ca sa nu ajunga ca spalatul pe dinti sa devina o corvoada, cei mici trebuie incurajati de la varste foarte fragede sa accepte periuta si pasta de dinti. Mai ales ca sunt disponibile intr-o gama variata de culori si desene foarte atractive pentru ei.

oferte-site (5 of 8)

 • Dintii de lapte trebuie tratati chiar daca sunt inlocuiti de cei definitivi. Cariile neglijate ale dintilor de lapte pot influenta negativ dezvoltarea dintilor definitivi. Totodata, cariile complicate ale dintilor temporari pot avea repercusiuni in dezvoltarea generala a copilului prin alterarea functiei masticatorii. Si, nu in ultimul rand, cariile dintilor de lapte dau dureri si creaza disconfort copilului, ceea ce poate face imperioasa tratarea lor.
 • Prima vizita a copilului la stomatolog ar trebui facuta dupa aparitia primilor dinti de lapte, dar inaintea apiritiei oricarei afectiuni dentare. Daca copilul este relaxat si nu-l doare nimic, va intelege ca medicul stomatolog nu-i face rau si, treptat , va ajunge sa accepte tratamentele si controalele periodice. Aceasta prima experienta trebuie sa fie fireasca si placuta pentru cel mic si nu una traumatizanta.
 • Toate vizitele si interventiile stomatologice la copii trebuie sa fie cat mai scurte si, de preferinta, cand copilul este odihnit. Si daca medicii stomatologi la care mergeti nu sunt atenti la acest aspect, atunci ar trebui sa fiti dumneavostra.
 • Cele mai importante vizite sunt cele care incep cu aparitia molarului de 6 ani si a dintilor definitivi, care coexista cu dintii de lapte. Incepand cu varsta scolara copilul trebuie sa viziteze cabinetul stomatologic de doua ori pe an in vederea igienizarii, fluorizarii, sigilarii molarilor definitivi si in vederea consultului si tratamentului ortodontic care va asigura o dentitie definitiva sanatoasa si estetica.

In final, doamna doctor le-a recomandat cu caldura celor prezenti sa aiba grija preventiv de zambetul lor si al copiilor lor, caci este una dintre cele mai de pret invataturi pe care le pot transmite generatiei urmatoare!

Data articol: 14 noiembrie 2014
4,9
+840 de recenzii reale în Google pentru Clinica LLL Dental

Pacienții noștri au evaluat pozitiv experiențele pe care le-au avut la clinica noastră. Le poți verifica direct în Google.

Profită de avantajele LLL:
 • medici buni – de 3 generații, creăm zâmbete sănătoase
 • garanție pentru fiecare lucrare
 • inovație – cele mai noi tehnologii și proceduri
 • totul într-un loc – laborator dentar propriu și radiologie dentară/CT
 • program extins – luni-vineri, 08-21:30
Calea Mosilor, Nr. 296, Bloc 46, Scara C, Parter, Bucuresti, Sector 2

Formular de Programare

This field is for validation purposes and should be left unchanged.

programează-te