Cât costă fațetele dentare: Preț, oferte și garanție
Tocmai ai cunoscut o persoană nouă. Poate e cineva din cercul de prieteni, un coleg, un nou partener sau colaborator. Mai presus de prima discuție, ceea ce ai reținut despre această persoană este zâmbetul alb, perfect aliniat, ca de revistă. Să știi că nu e o întâmplare. Zâmbetul poate crea o primă impresie foarte bună. Zâmbetul rămâne întipărit în mintea celor din jur și, crezi sau nu, poate spune foarte multe.
Tocmai din motive estetice, tot mai mulți pacienți optează astăzi pentru fațete dentare. Se aplică ușor și, cu o îngrijire riguroasă, pot avea o durată de viață de peste 15 ani. Curios să afli cât costă fațetele dentare, ce opțiuni ai și cum poți plăti pentru zâmbetul perfect? Află toate detaliile din acest articol.
Ce sunt fațetele dentare?
Înainte de a afla cât costă fațetele dentare trebuie să clarificăm ce sunt acestea. Fațetele dentare sunt lucrări protetice realizate în mod personalizat pentru fiecare pacient. Acestea arata ca niște foițe subțiri care acoperă partea vizibilă a dinților. Rolul acestora este de a oferi un zâmbet mai alb, uniform și strălucitor.
În general, ar trebui să te interesezi cât costă să îți pui fațete dacă vrei să corectezi imperfecțiunile dentare (formă, culoare, volum), ai dinți sănătoși (fără carii, infecții sau alte problemă) și ești dispus să investești într-un plan de tratament cu efecte pe termen lung. De asemenea, trebuie să menționăm 3 aspecte importante:
- Nu toți pacienții sunt eligibili pentru fațete dentare;
- Există mai multe tipuri de fațete, deci diferite prețuri pentru fațete dentare;
- Procedura de aplicare implică și șlefuirea minimă a dinților.
Factori care influențează prețul fațetelor dentare
Așa cum se înțelege, prețul fațetelor pentru toți dinții diferă în funcție de material și, la modul general, de mai mulți factori. Cauți fațete dentare cu preț corect? Iată care sunt factorii care determină costul final:
Materialul din care sunt realizate fațetele dentare
Există fațete dentare din compozit (folosite pentru a crea o lucrare de probă) și fațete dentare realizate din materiale rezistente și deosebit de estetice. Cele mai apreciate sunt fațetele ceramice și cele realizate din zirconiu. În mod evident, prețul acestora este mult mai mare comparativ cu cele realizate din compozit. Diferența de preț este dată de estetică, durabilitate și integrarea cu dinții naturali rămași pe arcadă. Ca o mică paranteză, poți opta fie pentru fațetarea tuturor dinților de pe arcade, fie pentru fațetarea celor cu probleme.
Medicul care se ocupă de cazul tău clinic
Probabil că ai observat și tu diferențele de preț între clinici sau între clinici și cabinetele dentare de la colțurile blocurilor. Să știi că diferența este dată, în mare măsura, de experiența medicului. Un specialist în domeniu va percepe costuri mai mari, iar aici rezultatele vorbesc de la sine. Ai nevoie de un medic care înțelege perfect nevoile tale, care știe ce să-ți recomande și care îți oferă posibilitatea de a te bucura de un zâmbet 100% estetic și funcțional. Dacă visezi la un zâmbet fără cusur, ar trebui să apelezi doar la un specialist, la un medic cu experiență.
Laboratorul de tehnică dentară
Sigur că nu poți alege tu laboratorul care să se ocupe de fațetele tale dentare, dar odată ce optezi pentru un medic cu experiență, cu siguranța vei beneficia de cele mai moderne tehnici și aparaturi. În completare, atunci când există vreo eroare de laborator, medicul cu experiență va sesiza imediat și va cere ajustări, fără să te pună într-o situație inconfortabilă.
Tehnica de aplicare
Contează și tehnica de aplicare. În practică există 2 posibilități: fațete dentare cu preparație (deci cu o minimă șlefuire a dintelui natural) și fațete dentare fără preparație sau NO PREP. A doua variantă este mai costisitoare. Vorbim aici despre o mai mare complexitate și precizie.
Lucrări provizorii
Prețul este influențat și de lucrările provizorii. E mult mai confortabil să porți fațete dentare provizorii. Așa te poți întoarce la rutina obișnuită, așteptând fără rușine și presiune socială lucrarea definitivă.
Complexitatea cazului
Există și situații în care realizarea și aplicarea fațetelor dentare este un proces mult mai complex, iar aici ne referim la diferite tratamente și proceduri care se realizează înainte de aplicarea propriu-zisă a acestora. Complexitatea cazului poate adăuga câteva sute de lei la costul final. Partea bună este că echipa medicală te va informa despre toate acestea încă de la început, atunci când ajungi pentru prima dată pe scaunul din cabinet.
Tipuri de fațete dentare și prețurile asociate
Analizăm acum tipurile de fațete dentare și prețurile acestora pentru a-ți fi mult mai ușor să iei o decizie corectă. Vei afla, din rândurile următoare, care este legătura dintre material și prețul fațetelor dentare.
Fațete dentare din compozit
Mulți pacienți caută fațete din compozit cu preț accesibil. Ce-i drept, dacă optezi pentru fațete din compozit nu va trebui să scoți prea mulți bani din buzunar. Compozitul este un material asemănător plasticului. Din păcate, durabilitatea este relativ redusă, deci nu se poate compara cu celelalte opțiuni disponibile în cabinet. Acesta este principalul motiv pentru care majoritatea clinicilor folosesc compozitul doar ca material de tranziție. Estetica este mulțumitoare pentru o perioadă, dar accentuăm ideea de a purta fațete din compozit ca soluție provizorie.
Fațete dentare din ceramică Emax
Imediat ce înțeleg cât de important este materialul și tehnica de aplicare, pacienții se interesează de posibilitatea de a purta fațete Emax. Cauți fațete Emax cu preț avantajos? Află că, per total, costul este cu mult mai ridicat comparativ cu alte opțiuni disponibile. De ce? Pentru că ceramica este o variantă estetică, fie că vorbim despre fațete sau coroane. Culoarea este mult mai accentuată, imită bine dinții naturali și oferă o rezistență deosebită în timp. La LLL Dental, o fațetă din ceramică te costă 2000 RON.
Fațete dentare din zirconiu
Alții caută fațete dentare zirconiu cu preț bun. Și aici există o discuție interesantă. Zirconiul este cunoscut pentru proprietățile deosebite și pentru rezultatele spectaculoase pe care le-a înregistrat în ultimii ani atât în stomatologie, cât și în medicina generală. Stabilitatea, confortul și rezistența deosebită sunt principalele avantaje pe care le pot enumera pacienții care poartă deja fațete din zirconiu. Costul pentru o singură fațetă este de 2000 RON.
Costul total pentru fațete dentare pe toată gura
Este destul de dificil să poți estima corect un preț total, fără să ajungi la o consultație de specialitate. În linii mari, se înmulțește costul pentru o singură fațetă cu numărul dinților care au nevoie de o îmbunătățire. Totuși, există și costuri extra de care doar echipa medicală te poate informa. Așa cum spuneam mai sus, este posibil să ai nevoie de diferite tratamente înainte de aplicarea plombelor. Plus că se fac radiografii. Cel mai important este să alegi o clinică bună, care mizează pe transparență. Chiar ar fi dificil să ți se comunice un preț la început și să te trezești, la final de tratament, că mai ai câteva sute sau mii de lei de scos din buzunar.
Opțiuni de plată și oferte speciale
Pentru că bugetul este cea mai sensibilă parte atunci când vine vorba de obținerea zâmbetului perfect, acum există și posibilitatea de a opta pentru fațete dentare în rate. E simplu. Beneficiezi de un plan de tratament personalizat și plătești eșalonat – de la 2 la 12 rate. Trebuie doar să obții un card de la UniCredit. Nu va dura mult. Deci visul de a zâmbi fără restricții se poate îndeplini mai devreme decât ți-ai putea imagina. În plus, clinicile cu renume, cele care prioritizează relația medic-pacient gândesc mereu oferte pentru fațete dentare. Consultă ofertele dentare „HIGH ESTHETICS SMILE” și alege opțiunea care ți se potrivește! Poți beneficia de 8, 10, 16 sau 20 de fațete dentare cu preț redus.
Garanția și durabilitatea fațetelor dentare
Un zâmbet perfect este o investiție pe termen lung, iar fațetele dentare, realizate din materiale calitative în clinici care se respectă, pot dura mulți ani. Totuși, durabilitatea acestora depinde într-o mare măsură și de rutina de îngrijire. Fațetele dentare se îngrijesc ca dinții naturali – periaj de două ori pe zi, ață dentară și apă de gură. În plus, ar trebui să știi că lipsa controalelor regulate te poate readuce în punctul de pornire. Îți vine sau nu să crezi, dinții naturali se pot caria. Deși fațetele dentare nu pot fi afectate de această problemă, dinții naturali da. Cu alte cuvinte, este deosebit de important să ajungi periodic la stomatologie pentru consult, igienizare și mici tratamente (dacă este cazul).
Ca o completare, trebuie să știi că vei primi garanție pentru fațetele dentare, dar trebuie să menționăm câteva aspecte aici:
- În cazul în care apar probleme, îți poți recuperai banii cheltuiți în primul an;
- Poți beneficia de garanție doar dacă respecți controalele regulate, indicațiile medicilor și o igienă regulată;
- Garanția nu este valabilă în cazul accidentelor de orice fel.
Așadar, fațetele dentare îți oferă posibilitatea de a zâmbi din nou fără a te simți stânjenit. Aceste foițe subțiri, realizate de regulă din ceramică sau zirconiu, au devenit populare mai ales în ultima perioadă, când societatea a învățat cât de mult contează aspectul estetic. Ce trebuie să reții la final de articol? Că doar un medic îți poate recomanda fațete dentare, că prețul acestora poate fi diferit de la o clinică la alta și că ai posibilitatea de a achita costul total în rate.
Întrebări frecvente
Există dezavantaje în cazul fațetelor dentare?
Nu putem spune că există dezavantaje, dar putem aminti faptul că prețul este unul semnificativ pentru unii pacienți. Totuși, rezultatele sunt pe măsura sumei pe care o scoți din buzunar. Mai putem adăuga și necesitatea de a șlefui o mică porțiune din smalțul dentar pentru a face loc fațetelor.
Fațetele dentare sunt o alternativă la coroanele dentare?
În unele cazuri, da. În unele cazuri, nu. Fațetele sunt recomandate pentru probleme estetice, de la minore până la moderate. Coroanele se utilizează pentru dinții puternic deteriorați.
Aplicarea fațetelor dentare este dureroasă?
Nu. Procedura nu este dureroasă pentru că se realizează sub anestezie locală. Vei beneficia de tot confortul de care ai nevoie.
Există restricții alimentare după aplicarea fațetelor dentare?
Dacă vorbim despre fațetele din compozit, se recomandă evitarea alimentelor/băuturilor puternic colorate. Zirconiul și ceramica nu se pătează. Totuși, există o recomandare universal valabilă: evitarea mușcării obiectelor dure sau desfacerii ambalajelor cu dinții. Fațetele dentare se pot fisura.
Costul unei reparații este mai mic decât aplicarea inițială?
Fațetele dentare nu se repară; ele se înlocuiesc complet atunci când sunt deteriorate. Astfel, costul înlocuirii este similar cu cel al aplicării inițiale. Pentru a evita aceste costuri suplimentare, recomandăm protejarea fațetelor de eventuale traumatisme. La noi poți opta si pentru garanție extinsă de 2, 3, 4 sau 5 ani.
Planul de întreținere pentru fațetele dentare are costuri suplimentare?
In clinica LLLDental controlul este gratuit daca nu se depășesc 6 luni de la ultimul control. Acest plan conține: control și igienizare profesională. Tot în cadrul consultației, se pot remarca mici probleme care necesită tratament de specialitate.