DINTI FRUMOSI SI SANATOSI- EVENIMENT SMART PARENTS

igiena dentara in familie

DINTI FRUMOSI SI SANATOSI – EVENIMENT SMART PARENTS

Deja nu mai este niciun secret ca noua, la LLL Dental, ne plac copiii. Ii intampinam cu mare drag la noi in clinica, avem medici specializati in pedodontie (stomatologia copiilor) care ii trateaza cu o atitudine calda si blanda. Nu suntem doar gazde bune pentru cei mici in clinica noastra, ci si profitam de orice ocazie pentru a ne intalni cu ei in afara sediului nostru, la evenimente dragi noua.

Smartandhappychild.ro isi doreste sa fie o unealta educationala dedicata parintilor care isi doresc sa ofere copiilor un start cat mai bun in viata, dar si un parcurs lin pana cand acestia vor ajunge adultii de maine. Si pentru ca telul partenerilor nostri de la SHC este foarte aproape de sufletul nostru, am facut un obicei din a participa la evenimentele SMART PARENTS organizate de ei. In cadrul acestor evenimente, parinti dornici sa afle informatii utile care sa ii ajute sa fie parinti si mai buni decat sunt deja, discuta despre problemele intampinate in cresterea si dezvoltarea micutilor si cum pot fi rezolvate acestea. Cel mai recent eveniment la care am participat s-a desfasurat miercuri, 4 martie, la Institutul Cervantes si a avut ca tema “Impactul laudelor si incredea de sine la copii“.

In cadrul evenimentului, s-a discutat pe larg despre impactul pe care il are relatia cu propriul copil si felul in care este laudat, despre programul Sleeptalk, dar si despre stima de sine a copilului si despre tipurile de atasament cu Eugen Popa– specialist in comunicarea cu bebelusii, prescolarii si scolarii si Angela Nutu– coach, trainer si specialist in parenting. Un alt subiect intens discutat a fost legat de o situatie care creeaza mari dificultati parintilor: acomodarea copilului la un nou program de gradinita. Despre acest aspect le-a vorbit invitatilor doamna Despina Hoinaru, Managing Partner al Die Biene Maja Kindergarteen.

eveniment3 SMART PARENTS CU ADRIANA MOCANU

Dar, bineinteles, subiectul nostru preferat a fost legat de pedodontie. Colega noastra, Adriana Mocanu – igienist LLL Dental, le-a vorbit invitatilor despre importanta igienei orale la micuti, dar si despre cele mai frecvente probleme stomatologice pe care le intampinam la ei. Adriana le-a explicat parintilor ca dintii de lapte trebuie tratati chiar daca vor fi inlocuiti de cei definitivi, deoarece cariile neglijate ale dintilor de lapte pot influenta negativ dezvoltarea dintilor definitivi si pot avea repercusiuni in dezvoltarea generala a copilului prin alterarea functiei masticatorii. Totodata, li s-a subliniat acestora ca prima vizita a copilului la stomatolog ar trebui facuta dupa aparitia primilor dinti de lapte, dar inaintea aparitiei oricarei afectiuni dentare. Asta deoarece daca copilul este relaxat si nu-l doare nimic, va intelege ca medicul stomatolog nu-i face rau si, treptat, va ajunge sa accepte tratamentele si controalele periodice. Aceasta prima experienta trebuie sa fie fireasca si placuta pentru cel mic si nu una traumatizanta, cum ar fi daca prima vizita s-ar face atunci cand deja a aparut o problema dentara. In discursul Adrianei, un loc de cinste l-a avut preventia dentara, asa cum de altfel ii sta bine oricarui igienist pasionat de meseria lui. De la Adriana, parintii au aflat ca preventia este mai buna decat tratarea, recomandarea ei fiind sa acorde o atentie sporita igienei orale a copiilor, precum si sa elimine factorii de risc care pot produce carii pe dintii de lapte si, mai apoi, pe cei definitivi (de exemplu: dulciuri intre mese sau inainte de culcare).

eveniment1 sMART PARENTS ADRIANA MOCANU

In ceea ce priveste cele mai frecvente probleme stomatologice pe care le intampinam la copilasi, pe primul loc este caria dentara, care s-a transformat intr-un flagel al vietii moderne, fiind principalul factor responsabil de durerea dintilor la orice varsta, nu doar in copilarie. De exemplu, le-a marturisit Adriana parintilor, o forma serioasa de carii la copii se regaseste in randul sugarilor, fiind numita si carie de biberon. Aceasta apare din cauza expunerii prelungite a danturii copilasului la lichide cu un continut ridicat de zahar. Printre acestea fiind laptele, laptele praf, sucul de fructe si alte bauturi indulcite, cum ar fi ceaiul.

In final, Adriana le-a recomandat cu caldura celor prezenti sa aiba grija preventiv de zambetul lor si al copiilor lor, caci este una dintre cele mai de pret invataturi pe care le pot transmite generatiei urmatoare! Si, nu in ultimul rand, i-a invitat la clinica noastra… preventiv 🙂

Data articol: 11 martie 2015
4,9
+840 de recenzii reale în Google pentru Clinica LLL Dental

Pacienții noștri au evaluat pozitiv experiențele pe care le-au avut la clinica noastră. Le poți verifica direct în Google.

Profită de avantajele LLL:
  • medici buni – de 3 generații, creăm zâmbete sănătoase
  • garanție pentru fiecare lucrare
  • inovație – cele mai noi tehnologii și proceduri
  • totul într-un loc – laborator dentar propriu și radiologie dentară/CT
  • program extins – luni-vineri, 08-21:30
Calea Mosilor, Nr. 296, Bloc 46, Scara C, Parter, Bucuresti, Sector 2

Formular de Programare

This field is for validation purposes and should be left unchanged.

programează-te