Profilaxie – detartraj – sfaturi – Bucuresti sector 2

Tartrul se depune pe suprafata dintilor naturali sau artificiali dar și sub nivelul gingiei, proces favorizat de saliva cu vascozitate mare, de plombele care depasesc marginile cavitatii, de lipsa masticatiei pe dintii respectivi, de periajul dentar incorect.

femeie se spala pe dinti

Dupa detatraj nu consumati alimente si lichide colorate trei ore, evitand si variatiile de temperatura. Este posibil sa aveti sensibilitate dentara si va recomandam sa folositi o pasta de dinti cu fluor. Detartrajul cu ultrasunete este procedura stomatologica de curatare a dintilor fara durere ce are rezultate net superioare periajului manual. Ansele aparatului de detartraj ajung si sub marginea gingiei eliminand tartrul depus acolo, in acest fel sunt prevenite bolile parodontale si gingivita.


Trebuie sa stiti ca fumatul va duce la repigmentarea dintilor, iar fumatorilor le recomandam detartrajul de patru ori pe an (o data la trei luni).


Gingiile dumneavoastre vor fi mai sensibile in urma interventilor de profilaxie, poate aparea durerea si sangerarea ca urmare a descongestionarii gingiei, si vor ceda in scurt timp. Se recomanda masaj gingival timp de 7-14 zile, geluri antiseptice (Elugel) si cicatrizante (Gengigel) de 2-3 ori pe zi si apa de gura cu clorhexidrina. Utilizarea apei de gura cu clorhexidrina nu este recomandata la femeile gravide. De asemenea , dupa utilizarea pe termen lung a apei de gura cu Clorhexidina va recomandam efectuarea unui periaj profesional. La pacientii parodontopati, dupa detartraj simptomatologia se poate acutiza; va recomandam antibioterapie  cu o zi inainte de interventie si dupa interventie inca o saptamana.


Pacientii cu implanturi dentare beneficiaza de un pachet de profilaxie special unde detartrajul se realizeaza cu anse de carbon capabile sa igienizeze in jurul implanturilor fara sa le afecteze.
Este important sa mentineti igiena dentara acasa pentru a  minimaliza  depunerile noi de tartru.
Va recomandam sa respectati termenele pentru controalele indicate de igienist si sa reveniti pentru noi tratamente de profilaxie.

clinic@llldental.ro

Calea Mosilor, Nr. 296, Bloc 46, Scara C, Parter, Bucuresti, Sector 2, 020898

formular de programare
contact
formular de programare

Prinde ofertele lunii martie!

Beneficiezi de reduceri semnificative pe tot parcursul lunii martie 2023. Vezi ofertele

Contacteaza-ne