Cabinet Dentar – Sterilizarea

Va rugam sa nu ezitati sa ne solicitati o scurta vizita in sala de sterilizare, unde veti primi pe scurt o descriere a procesului. Mai pe larg, va prezentam aspecte legate de sterilizare la LLL Dental in cele ce urmeaza.

instrumente stomatologice sterilizate

MASURI DE SIGURANTA INTR-UN CABINET DENTAR

La LLL Dental, toata aparatura de sterilizare exista in dublu exemplar, astfel ca eventualele probleme tehnice nu ne pun in situatia sa improvizam. Rigoarea in abordarea sterilizarii ne face un cabinet dentar sigur!
La LLL Dental, sterilizarea este dubla (chimica si termica) pentru a putea astfel elimina orice greseala ipotetica.
La LLL Dental, efectuam controlul sterilizarii pentru fiecare cutie cu instrumente in parte, cu markeri termici (isi schimba culoarea numai daca s-a atins temperatura corecta). De asemenea, folosim periodic markeri biologici (recipienti inchisi cu agenti biologici vii). Dupa sterilizare, acestia se insamanteaza pe medii speciale de dezvoltare specifica si se testeaza astfel rezultatul sterilizarii, chiar pe microbii si virusii periculosi pentru un cabinet dentar.

STERILIZAREA CHIMICA IN CABINETUL DENTAR

Dupa folosire, instrumentarul se clateste cu apa si se lasa in bai speciale cu ultrasunete, in solutii chimice de sterilizat, timp de minimum o ora. Ca sa intelegeti puterea acestor substante, trebuie sa stiti că virusul HIV,  cel al Hepatitei B – HBV sau cel al Hepatitei C- HCV sunt distrusi in mai putin de 30 secunde!
Zeta 1 ultra este un sistem de sterilizare si dezinfectare concentrat, cu spectru complet. Dezvoltat si testat in conformitate cu cele mai recente standarde europene de dezinfectie are o formula creata special pentru dezinfectarea completa a aparaturii stomoatologice chirurgicale si rotative, incluzand chiar si cele mai delicate intrumente (pense, clestisori, oglinzi, sonde etc.)
Baile cu ultrasunete sporesc eficienta solutiilor si indeparteaza reziduurile solide. Impachetarea instrumentarului se face acum in siguranta.

STERILIZAREA TERMICA IN CABINETUL DENTAR

La LLL Dental, aceasta procedura urmeaza obligatoriu sterilizarii chimice. In momentul aplicarii ei, instrumentele sunt deja sterile ca masura de precauţie suplimentara
Sterilizarea termica se face cu aburi, la 134 de grade Celsius si presiune variabila (in functie de program), timp de o ora, in autoclav, sau cu aer cald, la 180 de grade Celsius, in pupinel, 60 de minute.

clinic@llldental.ro

Calea Mosilor, Nr. 296, Bloc 46, Scara C, Parter, Bucuresti, Sector 2, 020898

formular de programare
contact
formular de programare