Clinica nu are program intre 21 decembrie - 7 ianuarie 2025

Aparat dentar safir: Pret, avantaje si recomandari

aparat dentar safir

Cum arată zâmbetul ideal pentru tine? Dacă visezi la dinți drepți, perfect alinați pe arcadă, dar ești dezamăgit atunci când te uiți în oglindă, s-ar putea să ai nevoie de un consult ortodontic. Contrar așteptărilor, nu doar copiii pot beneficia de un tratament personalizat pentru îndreptarea dinților.

Ai intuit foarte bine! Chiar și adulții pot purta aparat dentar, rezultatele obținute fiind, de cele mai multe ori, spectaculoase. Mergând pe principiul că nu e niciodată prea târziu să faci ceva pentru zâmbetul tău, îți propunem să afli mai multe detalii despre unul dintre cele mai populare tipuri de aparate dentare – aparatul dentar din safir. Vei descoperi, pe parcursul acestui articol, care sunt avantajele și dezavantajele, cât durează planul de tratament, cât costă, dar și cum ar trebui să-ți îngrijești dinții pentru a te bucura de cele mai bune rezultate.

Ce este aparatul dentar din safir?

Un aparat dentar cu safir este similar cu aparatul dentar clasic, cel realizat din metal. Diferența este dată de brackeți, cei care în cazul de față sunt realizați din safir. Acest material este considerat mult mai estetic de anumiți pacienți datorită aspectului translucid. În unele cazuri, copiii, dar și adulții se feresc de varianta metalică, considerând că este inestetică și că pot fi subiectul glumelor sau discuțiilor în cerul de prieteni.

În cazul aparatului dentar din safir, arcul care trece prin brackeți este alb, potrivindu-se mult mai bine cu nuanța dinților. Așa cum spuneam, brackeții sunt discreți și îmbină ușor eficiența cu caracterul estetic. Apropo de eficiență, rolul unui aparat din safir este acela de a corecta poziția dinților de pe arcadă.

Avantaje si dezavantaje ale aparatului dentar din safir

Dacă ți s-a recomandat deja un aparat fix din safir, să știi că avantajele sunt nenumărate. Sigur că există și mici dezavantaje, dar dacă ar fi să privim cu atenție, acestea sunt foarte mici, de multe ori considerate chiar inexistente. Le analizăm pe rând, iar tu ești cel care, la final, va trage linie și va lua o decizie corectă.

Avantajele aparatului dentar din safir

Începem cu avantajele și le enumerăm pe cele mai importante:

  • Este un aparat dentar discret, cu brackeți mici și transparenți;
  • Este un aparat dentar rezistent, care înregistrează rezultate foarte bune chiar și pentru anomaliile dentare complexe;
  • Este un aparat dentar ușor de purtat, care nu creează disconfort (marginile sunt netede și rotunjite);
  • Este un aparat care poate fi purtat atât de copii și tineri, cât și de adulți;
  • Este un aparat care îmbină cele două criterii esențiale – eficiență și aspect.

Dezavantajele aparatului dentar din safir

În privința dezavantajelor, putem menționa prețul, care este mai mare comparativ cu aparatul metalic, dar depinde foarte mult din ce unghi vrei să privești această idee. Pe urmă, există câteva precizări clasice. Iată la ce ne referim:

  • Dacă porți aparat dentar trebuie să te speli pe dinți după fiecare masă;
  • Vei merge la stomatologie destul de des pentru controale și corecții;
  • E posibil să fie nevoie de un aparat de contenție după îndepărtarea aparatului ortodontic din safir.

Cumva, dacă încerci să privești aceste dezavantaje cu deosebită atenție, vei observa că decizia finală nu ar trebui influențată de cele 4 aspecte mai sus menționate.

Aparat dentar din safir vs ceramic

Aparat dentar din safir vs ceramic

Menționăm și faptul că există o amplă discuție ce are ca subiect aparatul dentar din safir vs ceramic. Ambele variante sunt ideale pentru a corecta poziția dinților pe arcadă, diferențele fiind destul de mici. Iată-le:

  • Brackeții sunt confecționați din materiale diferite, dar în ambele cazuri, aceștia sunt deosebit de estetici, uneori chiar greu de sesizat;
  • Aparatul dentar ceramic este mai costisitor comparativ cu cel din safir.

În privința asemănărilor, ambele tipuri de aparate au rolul de a corecta poziția dinților și sunt compuși din arc și brackeți. Forma este, de asemenea, similară. Brackeții nu se pătează, fie că alegi safirul sau materialul ceramic. Pentru ce ar trebui să optezi? Ambele variante pot fi potrivite pentru tine, dar te poți baza pe sfatul echipei medicale.

4,9
+1.000 de recenzii reale în Google pentru Clinica LLL Dental

Pacienții noștri au evaluat pozitiv experiențele pe care le-au avut la clinica noastră. Le poți verifica direct în Google.

Profită de avantajele LLL:
  • medici buni – de 3 generații, creăm zâmbete sănătoase
  • garanție pentru fiecare lucrare
  • inovație – cele mai noi tehnologii și proceduri
  • totul într-un loc – laborator dentar propriu și radiologie dentară/CT
  • program extins – luni-vineri, 08-21:30
Calea Mosilor, Nr. 296, Bloc 46, Scara C, Parter, Bucuresti, Sector 2

Formular de Programare

This field is for validation purposes and should be left unchanged.

aparat dentar safir

Cât durează tratamentul cu aparat dentar din safir?

Planul de tratament se realizează personalizat, în urma controlului și investigațiilor imagistice. E important să menționăm aici că fiecare caz este unic, deci tu poți purta aparatul dentar mai mult sau mai puțin comparativ cu un alt pacient care a optat pentru același tip de aparat dentar. De regulă, se poartă între 18 și 24 de luni, dar o informație concretă vei primi doar în cabinet. În orice caz, aparatul dentar din safir poate fi purtat cu lejeritate datorită caracterului estetic. Nu ar trebui să-ți faci griji din acest punct de vedere. Mai bine te-ai gândi la rezultatele pe care urmează să le admiri în oglindă pentru tot restul vieții. Parcă 2 ani nu mai înseamnă atât de mult!

Cât costă aparatul dentar din safir?

Ca o informație generală, prețul aparatului dentar depinde foarte de mult de modelul pentru care optezi, dar și de alte costuri asociate:

  • Nevoia de a purta aparat pe una sau pe ambele arcade;
  • Investigațiile inițiale;
  • Controalele regulate;
  • Tratamente suplimentare.

Aplicarea aparatului din safir pe o singură arcadă costă undeva la 4.500 RON. Prețul este mai mare comparativ cu varianta clasică – aparatul dentar metalic, dar este dat de avantajele menționate mai sus.

Igiena corectă în timpul tratamentului cu aparat dentar din safir

E foarte ușor să-ți cureți dinții atunci când porți aparat dentar din safir. Trebuie doar să ții cont de câteva indicații specifice:

  • Spală-te pe dinți după fiecare masă. E important să nu se acumuleze placă bacteriană la nivelul suprafețelor dentare;
  • Folosește ață dentară, duș bucal și apă de gură;
  • Nu rata controalele stomatologice (vor fi destul de dese);
  • Evită alimentele lipicioase (caramele sau gumă de mestecat);
  • Evită alimentele dure sau crocante (alune, migdale, nuci etc).

În final, oricine poate beneficia de un aparat dentar din safir cu preț avantajos. Ai dinții strâmbi, rotiți, înghesuiți sau cu spațieri inestetice? Sigur ți s-a recomdandat aparatul dentar. Programează o primă întâlnire cu specialiștii și fă primii pași către un zâmbet sănătos! Anomaliile dentare pot provoca și alte probleme pe lângă cele de ordin estetic.

programează-te