Tratament de Canal la Microscop

Folosirea Microscopului dentar in endodontie aduce  urmatoarele beneficii prin  vizibilitatea net superioara asupra detaliior:

cabinete-dentare-implantologie
  • Marirea imaginii canalelor radiculare intre 2,4X si 19X face ca tratamentele endodontice si retratamentele sa aiba o rata de success mult mai mare. Pot fi detectate canale atipice, inchise perforatiile, scoase din canal acele rupte, etc.
  • Cresterea preciziei  tratamentului endodontic. Cu ajutorul microscopului se pot vizualiza chiar micro-fisuri si fracturi in lungimea dintelui.
  • Permite salvarea dintilor care altfel ar trebui extrasi .
  • Faciliteaza comunicarea eficienta cu pacientul– datorita posibilitatii de a realiza poze si/sau inregistrari video in timpul tratamentului endodontic.
  • Diagnostic exact – pot fi detectate eventuale leziuni ce nu pot fi observate fara mijloace de marire optica.
  • Tratament de canal conservator– se poate salva mai mult din structura dentara sanatoasa.
  • Permite efectuarea unui tratament de calitate prin sigilarea completa a canalelor, evitandu-se astfel retratamentele.
  • Confortul este ridicat pentru pacient.

APARATE FOLOSITE PENTRU UN TRATAMENT DE CANAL LA MICROSCOP

  • Apex Locator Root ZX2 Morita– este un dispozitiv care permite aflarea pozitiei acelor endo in timp real fata de varful radacinii fara radiatii. Este cel mai performant apex locator la ora actuala .
  • Motor endodontic si instrumentar rotativ NiTi – instrumentarul rotativ permite o scurtare a timpului de tratament precum si o calitate crescuta a tratamentului endodontic. Acele de NiTi sunt extrem de flexibile si respecta anatomia interna a dintelui.
  • Microscopul Dentar Optic Leica Tratamentul endodontic la microscop aduce mai multe beneficii pe termen lung pentru pacient deoarece o mare parte dintre anomaliile canalelor nu pot fi observate pe radiografii si nici cu ochiul liber. Cu ajutorul microscopului dentar  se poate vizualiza direct si in detaliu morfologia radiculara.
  • Computer Tomograf– computerul tomograf ne da o imagine 3D a dintelui permitand vizualizarea multiplelor detalii care nu pot fi observate cu tehnicile conventionale de radiologie: anatomie precisa a dintelui (curburi, canale suplimentare, gasirea canalelor blocate si/sau calcificate, etc), dimensiunea reala a leziunilor, prezenta de fracturi/ fisuri in dinte, etc.
  • Sistemul de obturare prin condensare (sigilare) verticala la cald– la ora actuala este tehnica care permite realizarea unei obturatii 3D a dintelui, asigurand obturarea intregului sistem endodontic, in acest fel avem o rata crescuta de succes.
  • Aparatul de ultrasunete si anse ultrasonice pentru tratamentul endodontic– cu ajutorul lor se pot realiza tratamente conservatoare, prin vizualizare cu ajutorul microscopului optic. Tot cu ajutorul anselor ultrasonice putem scoate instrumente fracturate din canalul radicular, pivoti endodontici, putem sa identificam si sa tratam canale calcificate si/sau blocate.
  • Acele rotative flexibile reprezinta o revolutie in tehnica medicala facand posibila prepararea canalelor radiculare cu o mai buna precizie, ramanand rezistente pe tot parcursul tratamentului. Desi canalele pot avea forme si grosimi diferite, acele Ni-Ti permit accesul pana la apexul canalelor curbe.Acest tip de ace ajuta la economisirea numarului total de ace necesare tratamentului, mareste numarul de cazuri rezolvate cu succes, scade timpul necesar medicului pentru o interventie endodontica si isi pastreaza forma si dupa sterilizare.
clinic@llldental.ro

Calea Mosilor, Nr. 296, Bloc 46, Scara C, Parter, Bucuresti, Sector 2, 020898

formular de programare
contact
formular de programare

Prinde ofertele lunii martie!

Beneficiezi de reduceri semnificative pe tot parcursul lunii martie 2023. Vezi ofertele

Contacteaza-ne