Mini-implant: Avantaje, recomandări și procedură

mini implant

E suficient să zâmbești o singură dată și oamenii își pot crea o primă impresie despre tine, despre obiceiurile și stilul tău de viață. Azi, când imaginea este considerată un adevărat avantaj în viața socială, pacienții adulți de orice vârstă trebuie să știe că implantologia le poate oferi o mână de ajutor. Trebuie să faci o primă programare la clinică, iar după discuția cu specialiștii îți vei schimba total perspectivele. Da, îți va fi mult mai ușor să te prezinți în fața lumii cu un zâmbet complet, frumos și, mai ales sănătos.

Există mai multe tipuri de implanturi dentare, fiecare fiind recomandate în anumite situații. Așa se face că, pentru o anumită categorie de pacienți, se recomandă mini-implanturile dentare. Descoperă, în acest articol, care sunt avantajele acestora, dar și cum arata întreaga procedură.

Ce este un mini-implant dentar?

Începem cu o definiție generală. Un implant dentar este un mic dispozitiv medical. Acesta se plasează în locul dintelui pierdut sau în locul dintelui care nu mai poate fi salvat, înlocuind rădăcina naturală a acestuia. Pentru a oferi confort și stabilitate timp îndelungat, implantul dentar este realizat din materiale biocompatibile, deci ușor de asimilat de organism. Așa cum reiese din denumirea acestuia, un mini-implant este o variantă mai mică a implantului clasic. Este realizat din aceleași materiale biocompatibile și poate avea o durată de viață îndelungată. Vorbim despre un dispozitiv medical subțire, sub forma unei tije.

Când se recomandă mini-implantul dentar?

Am stabilit ce este un mini-implant, deci a sosit momentul să discutăm despre recomandări. De regulă, pacienții sunt îndrumați să opteze pentru variantele tradiționale, dar există și excepții de la regula generală. Astfel, un mini-implant dentar poate fi soluția salvatoare pentru a înlocui un dinte mic, un incisiv sau pentru a fixa o proteză dentară. De cele mai multe ori se recomandă persoanelor în vârstă ca sprijin pentru proteză, dar și atunci când osul maxilar este prea mic pentru a se insera un implant dentar clasic.

Există aici și două mențiuni importante. În primul rând, implantul dentar se alege doar la recomandarea medicului, în urma consultației. Apoi, trebuie să știi că mai există și mini-implant ortodontic. Acesta este folosit ca sprijin în tratamentele ortodontice, fiind ancorat în osul de sub gingie, între rădăcinile a doi dinți. Rolul acestuia este de a spori succesul tratamentului pentru îndreptarea sau corectarea danturii. Practic, este folosit pentru alte cazuri clinice, nu pentru a înlocui un dinte sau pentru a fixa o proteză dentară.

Procedura de inserare a mini-implantului dentar

Procedura mini-implantului dentar este similară cu procedura implantului dentar, cel clasic, despre care ai auzit, cu siguranță, destul de multe informații. Drumul către zâmbetul mult dorit începe cu o consultație de specialitate. Urmează apoi procedura, cea care se realizează sub anestezie locală. Se face o incizie în gingie și se inserează implantul cu ajutorul instrumentelor speciale. Procedura este destul de rapidă, dar se poate prelungi în funcție de particularitățile fiecărui pacient. Urmează perioada de vindecare, timp în care pacientul trebuie să respecte întocmai recomandările primite în cabinet.

avantajele mini-implantului dentar

Avantajele mini-implantului dentar

În ceea ce privește avantajele unui mini-implant, trebuie să menționăm, în primul rând, faptul că acesta reprezintă o modalitate eficientă pentru a înlocui dinții lipsă sau dinții puternic afectați, în cazul pacienților în vârstă sau în cazul pacienților cu nevoie speciale. Alte avantaje sunt:

  • Îmbunătățirea masticației și esteticii;
  • Costuri reduse;
  • Stabilitate;
  • Disconfort minim;
  • Durată de viață îndelungată.

Prețul mini-implantului dentar

Costul total pentru o astfel de procedură se stabilește încă de la prima întâlnire cu specialiștii. Prețul unui mini-implant este mai mic, comparativ cu implantul clasic, dar insistăm asupra faptului că procedura este recomandată doar în anumite cazuri.

Îngrijirea mini-implantului dentar

Pentru a preveni infecțiile, după inserarea mini-implanturilor dentare, se recomandă o igienă orală adecvată, care să conțină: periaj și apă de gură. Pacienții sunt sfătuiți să nu desfacă ambalajele cu dinții și să nu pună o presiune mult prea mare în zona implanturilor. Se recomandă evitarea alimentelor mult prea tari sau mult prea crocante. Se insistă și în privința controalelor regulate. O vizită la stomatologie te poate feri de complicații.  

Mini-implant sau implant dentar tradițional?

Este clar că prima diferență dintre un mini-implant și un implant dentar tradițional este dată de dimensiune (primele măsoară aproximativ jumătate din diametrul celor clasice), dar există și alte detalii pe care trebuie să le cunoști:

  • Mini-implanturile dentare nu pot suporta restaurări de mari dimensiuni, dar reprezintă o alternativă serioasă pentru pacienții cu pierdere osoasă accentuată;
  • Mini-implanturile dentare au un cost mai mic, dar nu sunt recomandate pentru oricine;
  • Inserarea mini-implantului este mai puțin invazivă decât cea a implantului clasic, dar presupune aceeași atenție deosebită pentru perioada de recuperare.

În cele din urmă, pentru a face o alegere cât mai bună pentru zâmbetul tău, este recomandat să stabilești o primă consultație și să urmezi recomandările primite în cabinet. Alegerea tipului de implant dentar potrivit pentru tine va depinde de o serie de factori, precum: nevoile specifice, calitatea și cantitatea osului disponibil.

Data articol: 22 februarie 2024
4,9
+1.000 de recenzii reale în Google pentru Clinica LLL Dental

Pacienții noștri au evaluat pozitiv experiențele pe care le-au avut la clinica noastră. Le poți verifica direct în Google.

Profită de avantajele LLL:
  • medici buni – de 3 generații, creăm zâmbete sănătoase
  • garanție pentru fiecare lucrare
  • inovație – cele mai noi tehnologii și proceduri
  • totul într-un loc – laborator dentar propriu și radiologie dentară/CT
  • program extins – luni-vineri, 08-21:30
Calea Mosilor, Nr. 296, Bloc 46, Scara C, Parter, Bucuresti, Sector 2

Formular de Programare

This field is for validation purposes and should be left unchanged.

programează-te