Medic ortodont în București: 30+ ani de experiență

servicii stomatologice

Un zâmbet frumos și sănătos înseamnă aliniere perfectă pe ambele arcade, mușcătură corectă, lipsa cariilor, petelor inestetice și infecțiilor de orice fel. Nu e greu să obții un astfel de zâmbet. Trebuie doar să ajungi periodic la stomatologie pentru controale de rutină. Cu cât ajungi mai des, problemele care pot apărea pe parcursul timpului se pot rezolva mult mai ușor.

O problemă care afectează mai bine de jumătate din populația țării este alinierea defectuoasă a dinților pe arcadă. Dacă aspectul estetic nu te pune pe gânduri, atunci ar trebui să știi că într-o astfel de situație, riscul de a te confrunta cu apariția cariilor și infecțiilor este mult mai ridicat. De ce? Pentru că este mult mai dificil să-ți cureți dinții dacă aceștia sunt înghesuiți. Ce înseamnă ortodonție și ce rol are medicul ortodont? Descoperă toate informațiile de care ai nevoie în rândurile de mai jos.

Ce este ortodonția?

Ortodonția este o ramură a medicinei dentare specializată în profilaxia anomaliilor dento-faciale. Practic, ortodonția se ocupă cu alinierea corectă a dinților pe arcadă, corectarea mușcăturii, evaluarea tiparului de erupție al dinților permanenți (în cazul copiilor) etc. Dacă și tu vrei să beneficiezi de cele mai bune servicii de stomatologie, se recomandă să cauți un medic ortodont în București, care să-ți ofere posibilitatea de a realiza planul de tratament într-o clinică specializată în mai multe ramuri.

Cu ce diferă medicul ortodont de un dentist cu altă specializare?

Poți întâlni mulți medici buni în stomatologie, dar pentru a deveni doctor ortodont este nevoie de specializare suplimentară. Un medic stomatolog se ocupă de verificări periodice, extracții, plombare, protezare, albire dentară, igienizare etc. Practic, dentistul are o specializare generală și te poate ajuta în rezolvarea mai multor probleme comune.

Totuși, pentru a ajunge medic ortodont, este nevoie de pregătire suplimentară. Doar o persoană calificată îți poate spune dacă ai nevoie de un aparat dentar și ce plan de tratament ți se potrivește.  Principalele obiective pe care medicul ortodont le îndeplinește zilnic sunt:

  • Îmbunătățirea aspectului estetic al zâmbetului;
  • Îmbunătățirea masticației;
  • Corectarea ocluziei;
  • Prevenirea problemelor viitoare.

Care sunt principalele diferențe dintre un ortodont și un dentist cu altă specializare? Focalizarea și planul de tratament. Cauți un ortodont în București? Acesta se concentrează asupra poziției dinților și maxilarelor, folosind instrumente și tehnici specializate. Dacă în urmă cu mulți ani, medicul dentist se ocupa și de rezolvarea problemelor care țineau de poziționarea corectă a dinților, astăzi, un specialist în ortodonție urmează o ramură specifică în medicina dentară – Ortodonție și Ortopedie Dento-Facială. După finalizarea școlii, acesta urmează alte cursuri de pregătire intensă pentru a-și îmbunătăți cunoștințele.

Servicii stomatologice

Cum să alegi medicul ortodont?

Dacă și tu cauți o clinică de ortodonție în București trebuie să știi că această decizie trebuie cântărită cu atenție. Decizia finală poate influența semnificativ rezultatul planului de tratament. Astfel, se recomandă să alegi un medic specializat în ortodonție, un medic cu experiență despre care foștii pacienți au doar cuvinte de laudă. Medicul trebuie să îți propună un plan de tratament adaptat nevoilor tale specifice și tot el te va informa încă de la început despre fiecare etapă, despre durata estimată, costuri, beneficii etc. Iată câteva sfaturi utile:

  • Cere recomandări în rândul prietenilor sau familiei;
  • Verifică recenziile online;
  • Alege o clinică renumită;
  • Optează pentru un medic alături de care te simți confortabil, care îți inspiră încredere.

Când este necesară începerea unui tratament ortodontic?

În ciuda informațiilor care circulă în rândul adulților, persoanele de orice vârstă pot benefica de un tratament ortodontic. Dinții strâmbi, aglomerați, mușcătura incorectă sunt doar câteva dintre problemele care ar trebui să te pună pe gânduri. În mod normal, orice stomatolog ar trebui să sfătuiască părinții să meargă la un consult de specialitate, fie că observă o anumită anomalie fie că nu.

Da, ai înțeles bine. Poți programa o consultație la medicul ortodont și pentru prevenție. Deși de-a lungul timpului s-au înregistrat rezultate spectaculoase în rândul adulților, trebuie să știi că tratamentul realizat la vârste fragede este cel mai eficient. Ideal ar fi ca orice părinte să caute un ortodont pentru copii în București sau în orașul de reședință și să facă o programare chiar înainte de a erupe dinții permanenți.

medic ortodont

Afecțiuni care necesită atenția unui medic ortodont

Așa cum spuneam mai sus, ar fi ideal ca medicul specializat în ortodonție să fie consultat încă din primii ani de viață. Părinții ajung în cabinetul specialistului fie din proprie inițiativă, fie la recomandarea dentistului. În orice caz, nu e niciodată prea târziu să-ți îndrepți dinții. Iată care sunt principalele afecțiuni care necesită atenția unui medic ortodont:

  • Dinți în plus pe arcadă – Prezența unui dinte în plus pe arcadă poate afecta semnificativ sănătatea celorlalți dinți;
  • Dinți lipsă de pe arcadă – Anodonția este o problemă serioasă. Părinții pot observa încă din primii ani de viață că micuții lor se confruntă cu lipsa unuia sau mai multor dinți de pe arcadă;
  • Incluzie – Se poate întâmpla ca un dinte să nu erupă din cauza faptului că rămâne prins în interiorul oaselor;
  • Compresie de maxilar – Atunci când maxilarul nu se dezvoltă suficient, dinții de pe arcada de sus nu vor avea loc pentru a erupe corespunzător. Așa apar problemele de aliniere;
  • Ocluzie deschisă – Pacienții cu ocluzie deschisă pot sesiza faptul că dinții nu vin în contact unii cu ceilalți atunci când închid gura. Practic există un spațiu între incisivii din partea de sus și cei din partea de jos;
  • Ocluzie acoperită – În acest caz, dinții prezenți pe arcada superioară acoperă în totalitate dinții din partea de jos încă din perioada apariției dințișorilor de lapte;
  • Prognatism mandibular – Apare atunci când mandibula se dezvoltă prea mult sau atunci când maxilarul se dezvoltă insuficient și este o afecțiune caracterizată printr-un dezechilibru între cele două oase;
  • Ectopie dentară – Este o afecțiune comună în rândul pacienților, fiind caracterizată de erupția unui dinte în afara liniei arcadei.

De ce să alegi clinica LLLDental

Dacă ai nevoie de un tratament ortodontic, specialiștii LLL Dental sunt pregătiți să te ajute. Ne mândrim cu peste 30 de ani experiență și cu soluționarea celor mai complexe cazuri. Pentru noi, fiecare pacient este unic, ceea ce înseamnă că propunem planuri de tratament personalizate și ne străduim să oferim soluții adaptate, care să îmbunătățească atât funcționalitatea, cât și estetica zâmbetului. Ce găsești în clinica noastră? Tehnologie de ultimă generație, atenție la detalii și confort, servicii personalizate și experiență dovedită.

Programează o primă vizită la clinica LLL Dental și descoperă curajul de a zâmbi fără să te simți criticat de privirile celor din jur!

Întrebări frecvente

Care sunt riscurile dacă nu tratez problemele ortodontice?

Dacă nu tratezi cu responsabilitate problemele ortodontice pot apărea complicații, precum: uzura neuniformă a dinților, probleme la nivelul articulațiilor, dificultăți de masticație, probleme digestive, carii și boli parodontale.

Ce se întâmplă după îndepărtarea aparatului dentar?

După îndepărtarea aparatului dentar, în ultima etapă a planului de tratament, pacientul va purta un dispozitiv de reținere. Astfel dinții vor fi menținuți în poziția corectă. Durata planului complet de tratament variază semnificativ de la un pacient la altul, în funcție de nevoile specifice.

Pacienții cu parodontoză pot urma un tratament ortodontic?

Este important ca boala parodontală să fie tratată înainte de a începe tratamentul ortodontic. Pentru a ajunge la rezultatele mult visate, se dorește ca gingiile să fie sănătoase.

Cum afectează ortodonția sănătatea generală?

Ortodonția are un impact pozitiv asupra sănătății generale. Se îmbunătățește masticația și dicția, se reduce riscul de boli orale, gingivale și se previne apariția cariilor.

Data articol: 29 august 2024
4,9
+1.000 de recenzii reale în Google pentru Clinica LLL Dental

Pacienții noștri au evaluat pozitiv experiențele pe care le-au avut la clinica noastră. Le poți verifica direct în Google.

Profită de avantajele LLL:
  • medici buni – de 3 generații, creăm zâmbete sănătoase
  • garanție pentru fiecare lucrare
  • inovație – cele mai noi tehnologii și proceduri
  • totul într-un loc – laborator dentar propriu și radiologie dentară/CT
  • program extins – luni-vineri, 08-21:30
Calea Mosilor, Nr. 296, Bloc 46, Scara C, Parter, Bucuresti, Sector 2

Formular de Programare

This field is for validation purposes and should be left unchanged.

programează-te