Lucrari dentare din portelan – sfaturi protetica – Bucuresti sector 2

Pana la finalizarea lucrarii dentare definitive va recomandam sa purtati lucrari dentare provizorii. Apoi lucrarea dentara definitiva se va cimenta provizoriu pentru o perioada de proba. Perioada de proba are un rol important in acomodarea cu noile lucrari dentare.

femeie zambet larg

Cat lucrarile definitive sunt cimentate provizoriu, va rugam sa fiti atenti la urmatoarele aspecte:

  • Va ramane mancare intre lucrare si dinti?
  • Este inalta lucrarea?
  • Va preseaza sau deranjeaza gingia?
  • Impiedica efecturea unor miscari mai ample ale maxilarelor?
  • Mestecati bine cu noile lucrari?
  • Va place forma si culoarea lucrarilor?

Lucrarile dentare cimentate provizoriu se pot decimenta, nu va speriati!
Evitati masticatia cel putin o ora dupa cimentare, iar in cazul in care aveti anestezie locala, asteptati pana la remiterea completa a acesteia.
Trebuie sa evitati alimentele lipicioase sau dure si guma de mestecat pentru ca se lipesc de lucrarile dentare. Masticatia se va realiza cu prudenta in aceata perioada deoarece lucrarea se poate decimenta si o puteti inghiti odata cu bolul alimentar. Nu mancati in mod reflex, asa cum facem in mod obisnuit, ci constientizati actiunea.
Periajul oricarei lucrari dentare cimentate provizoriu (fie ea definitiva sau provizorie) se va realiza normal. Evitati folosirea atei dentare pentru ca poate decimenta lucrarea.
Este normal ca zone mici din lucrarea provizorie sa se uzeze, sa se fractureze sau sa se decimenteze. In cazul acesta, va rugam sa ne contactati. In cazul in care sunteti plecat din oras, puteti folosi adezivi pentru protezele dentare pentru a recimenta lucrarea.

LUCRARI DENTARE- CIMENTARE DEFINITIVA

Nu mancati trei ore dupa cimentarea defintiva.

In cazul in care aveti anestezie locala asteptati pana la remiterea completa a acesteia.

Dupa cimentarea definitiva a lucrarilor protetice, este normal sa aveti o senzatie de tensiune la nivelul dintilor sau chiar o jena la nivelul gingiilor. S-ar putea sa aveti nevoie de un analgezic (ex. Algocalmin). Acest disconfort va ceda in perioada de acomodare cu noile lucrari dentare. Daca senzatiile neplacute persista mai multe zile, va rugam sa ne contactati.
Igienizarea se realizeaza normal si la nivelul lucrarilor dentare, trebuie sa folositi in continuare apa de gura si ata dentara.
In functie de situatia dvs specifica, medicul sau igienistul va poate recomanda si alte mijloace auxiliare de igienizare a cavitatii bucale pe care le puteti exersa mai intai in cabinet.
Odata ce s-a cimentata definitiv o lucrare de portelan veti beneficia de toate avantajele ceramicii adica estetica si rezistenta. Dar portelanul (la fel ca un dinte natural) este sensibil la socuri termice (diferente bruste de temperatura), mecanice (muscatura brusca si puternica), alimente prea dure sau unele surprize (cum ar fi coaja de nuca sau pietricele in mancare). Incercati sa evitati  socurile termice si mecanice protejandu-va in acest fel atat lucrarile  protetice cat si dintii naturali.

Dupa cimentarea definitiva veti fi chemat la cabinet pentru controale periodice ale lucrarii si pentru igienizararea acesteia.
Lucrarea protetica are o garantie de doi ani, dar daca doriti, exista posibilitatea de a extinde contra cost garantia lucrarii.
Va amintim ca toate controalele periodice din 6 in 6 luni, de la cimentarea definitiva, sunt gratuite!

LUCRARI DENTARE PE IMPLANTURI- CIMENTAREA PROVIZORIE PE LUNGA DURATA

Recomandam cimentarea provizorie a lucrarilor pe implanturi cu un ciment special de lunga durata. Acesta  este elastic dar si rezistent ca un ciment definitiv. Este nevoie ca cimentul sa fie elastic pentru ca implanturile sa nu preia de la inceput socurile care se aplica lucrarii, si sa fie rezistent pentru ca lucrarea sa nu se dezlipeasca prea repede. Daca nu plecati din tara va recomandam cimentarea provizorie de lunga durata pentru ca lucrarea dentara sa poata fi usor indepartata de pe implanturi la sedintele  de igienizare.
Igienizarea periodica in timpul purtarii lucrarilor pe implanturi dentare echivaleaza cu mentinerea sanatatii osului si gingiei din jurul implanturilor.
Orice pacient cu lucrari dentare pe implanturi este sfatuit sa protejeze implanturile de socurile mecanice ce apar printr-o masticatie puternica. Va recomandam ca la inceput sa mancati usor pe zona cu implanturi  pentru ca adaptarea tuturor structurilor  implicate (gingie, os) sa se faca treptat. Dupa o perioada de acomodare veti putea mesteca normal cu lucrarea pe implanturi.

clinic@llldental.ro

Calea Mosilor, Nr. 296, Bloc 46, Scara C, Parter, Bucuresti, Sector 2, 020898

formular de programare
contact
formular de programare

Prinde ofertele lunii martie!

Beneficiezi de reduceri semnificative pe tot parcursul lunii martie 2023. Vezi ofertele

Contacteaza-ne