Coroana Portelan pe Suport Metalic

Coroana de portelan pe structura metalica este cel mai des folosita. Este rezistenta si are o estetica buna.

Raportul calitate pret este excelent la acest tip de coroane de portelan. Pretul coroanelor de portelan pe suport metalic este mai accesibil, iar rezistenta si aspectul lor sunt foarte bune.

coroana-portelan

VARIANTE IN ALEGEREA ALIAJULUI METALIC

Aliajul metalic poate fi din crom- nichel crom- cobalt sau aur platinat.

  • Aurul platinat este solutia perfect biocompatibila cu estetica sporita. Pretul ridicat al materialului face aceasta varianta mai putin populara.
  • Crom- nichelul este un aliaj  inoxidabil in general bine tolerat de organism. Este  folosit mai putin astazi pentru structura coroanelor de portelan datorita posibilelor (putin probabile) reactii alergice la nichel.
  • Aliajul inoxidabil crom- cobalt datorita rezistentei crescute se poate turna in strat foarte subtire  lasand loc suplimentar portelanului. Se obtine astfel o coroana portelan cu estetica superioaraNu provoaca reactii alergice.

CAND SUNT RECOMANDATE COROANELE DE PORTELAN PE SUPORT METALIC?

Dintii carora li se scoate nervul (devitalizati) devin predispusi la macinare, fisurare, fracturare. Pentru protejarea lor, noi recomandam imbracarea cu coroane de portelan. Atunci cand din dinte se fractureaza o bucata mica, aceasta se poate reconstitui printr-o plomba. Dar se intampla foarte frecvent ca linia de fractura sa implice si o portiune din radacina dintelui. In aceasta situatie dintele trebuie extras. Pentru evitarea acestei evolutii nefavorabile va recomandam ca toti dintii devitalizati sa fie imbracati.

Molarii si premolarii sunt mai solicitati in timpul masticatiei. Acestia beneficiaza pe deplin de durabilitatea si rezistenta coroanelor din portelan pe suport metalic, preocuparile estetice in aceasta zona fiind mai reduse.

CONCLUZII- COROANA PORTELAN

In incercarea de a oferi o solutie potrivita oricarui caz, lucrarile metalo- ceramice (coroane sau punti) sunt solutia rezistenta, iar raportul pret- calitate este cel mai bun. Din punct de vedere estetic solutia este buna. Performantele estetice pentru coroana portelan pe structura din metal sunt depasite de cele integral ceramice si pe structura de zirconiu.

clinic@llldental.ro

Calea Mosilor, Nr. 296, Bloc 46, Scara C, Parter, Bucuresti, Sector 2, 020898

formular de programare
contact
formular de programare

Prinde ofertele lunii martie!

Beneficiezi de reduceri semnificative pe tot parcursul lunii martie 2023. Vezi ofertele

Contacteaza-ne