Aparat dentar preț: Cât costă tratamentul cu aparat dentar?

Deși a devenit un trend în rândul tinerilor, medicii recomandă purtarea unui aparat dentar pentru a îmbunătăți sănătatea orală și estetica danturii. Nu vorbim despre un moft, despre o nouă modă sau alte tendințe, ci despre nevoia de fi sănătos, de a conștientiza că o bună sănătate orală îți poate influența digestia, dicția și, până la urmă, încrederea în propria persoană.

pret aparat dentar
Dr. Claudiu Lupașcu, medic stomatolog cu peste 25 de ani de experiență, este specialist în implantologie, parodontologie și imagistică dentară. Absolvent al Universității de Medicină și Farmacie „Carol Davila” din București, Dr. Lupașcu este dedicat practicii de stomatologie holistică și generală. Manager și medic coordonator, Dr. Lupașcu pune pasiunea pentru inovație și îngrijire personalizată în slujba pacienților săi.

Ți s-a recomandat un consult ortodontic? Înseamnă că ai nevoie de aparat dentar. Acest dispozitiv medical se alege doar împreună cu specialiștii, după o evaluare amănunțită. Contează mult propriile nevoi și așteptări, dar decizia finală va fi luată de către echipa medicală. Cât costă un aparat dentar? Există costuri suplimentare? Se poate plăti în rate? Găsești toate răspunsurile pe parcursul acestui articol.   

Factori care influențează prețul unui aparat dentar

Pentru a înțelege pe deplin cât costă aparatul dentar, trebuie să cunoști principalii factori care influențează prețul. Ei bine, aparatele dentare au rolul de a corectă mușcătura și poziția dinților, prin presiunea continuă pe care o exercită pe una sau pe ambele arcade, într-o perioadă determinată de timp, diferită de la un pacient la altul. Prețul diferă, în primul rând, în funcție de modelul aparatului dentar. După consultație, echipa medicală îți propune câteva opțiuni disponibile și benefice pentru cazul tău clinic. Deși toate tipurile de aparat dentar îndeplinesc același scop, nu toate pot trata problemele complexe. Așa se face că există anumite diferențe între ele. În plus, prețul poate diferi și în funcție de preferințele personale. Un aparat ceramic de exemplu, care este mai puțin vizibil are un cost mai mare comparativ cu aparatul tradițional, cel care se observă imediat ce deschizi gura. Iată și alți factori care pot influența prețul:

  • Complexitatea tratamentului: Un tratament mai lung necesită mai multe vizite la ortodont;
  • Materialele utilizate: Calitatea materialelor va influența direct prețul;
  • Experiența medicului și zona geografică: Un medic experimentat, cu reputație, care activează într-un oraș mare va percepe prețuri mai mari comparativ cu cei care lucrează pentru cabinete mici, la început de drum.
4,9
+1.000 de recenzii reale în Google pentru Clinica LLL Dental

Pacienții noștri au evaluat pozitiv experiențele pe care le-au avut la clinica noastră. Le poți verifica direct în Google.

Profită de avantajele LLL:
  • medici buni – de 3 generații, creăm zâmbete sănătoase
  • garanție pentru fiecare lucrare
  • inovație – cele mai noi tehnologii și proceduri
  • totul într-un loc – laborator dentar propriu și radiologie dentară/CT
  • program extins – luni-vineri, 08-21:30
Calea Mosilor, Nr. 296, Bloc 46, Scara C, Parter, Bucuresti, Sector 2

Formular de Programare

This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Ce preț poate avea un aparat dentar în funcție de tip?

Cât costă un aparat dentar pentru copii? Dar pentru adulți? E normal să te gândești la costuri, mai ales că în ziua de azi există o mulțime de oferte în zona medicală. Ceea ce trebuie să înțelegi este că, la final, tot ceea ce contează este sănătatea ta și a copilului tău.

Aparatul dentar metalic  

Prima opțiune la care s-ar putea să te gândești este clasicul aparat dentar metalic. Este aparatul argintiu, care se montează pe una sau pe ambele arcade, compus din brackeți, arc metalic și module. Dacă ai nevoie de un aparat dentar cu preț corect și ți se recomandă această variantă, va trebui să scoți din buzunar 3500 RON pentru o singură arcadă. Există și cazuri în care se recomandă aparatul dentar doar pentru o parte din arcadă. În acest caz, prețul este de 1800 RON.

Aparat dentar safir

Posibil să-ți placă mai mult ideea de a purta un aparat dentar din safir, datorită aspectului estetic. La baza, acesta se aseamănă cu cel metalic, doar că brackeții sunt realizați din safir – un material translucid care nu se observă cu ușurință. Fiind o opțiune mult mai estetică, prețul este mai mare, mai exact 4500 RON pentru o singură arcadă.

Aparat dentar ceramic

Cum există mai multe tipuri de aparat dentar cu preț diferit, s-ar putea să te intereseze și cel realizat din ceramică. Singura diferență dintre cel prezentat mai sus și acesta este dată de materialul din care se realizează brackeții – în cazul de față din ceramică. De asemenea, prețul pentru acest tip de aparat dentar este mai mare comparativ cu aparatul tradițional, realizat din material metalic.

Aparat dentar alignere 

Tratamentul ortodontic sistem de alignere este alternativa modernă la aparatele tradiționale, la cele cu brackeți. Aceste dispozitive medicale sunt, de fapt, gutiere transparente, care se realizează individual pentru fiecare pacient. În momentul de față, tratamentul ortodontic alignere LITE, pentru ambele arcade costă 1500 RON, iar tratamentul ortodontic alignere ADVANCED, pentru ambele arcade, costă 2000 RON. Atenție, doar orotodontul îți poate recomanda acest sistem. Ai vrea să porți un aparat dentar transparent cu preț corect? Adresează-te specialiștilor și întreabă despre aparatul dentar Invisalign.

Aparat dentar mobil

În cazul tratamentelor ușoare, atunci când dinții nu au nevoie de o repoziționare complexă, se poate recomanda aparatul dentar mobil. Acesta se poate îndepărta cu ușurință în orice moment al zilei. Poate fi o soluție atât pentru adulți, cât și pentru copii. Prețul pentru un aparat dentar mobil este de 1875 RON pentru o singură arcadă.

Costurile suplimentare asociate tratamentului ortodontic

Dincolo de prețul aparatului dentar, ar trebui să ai în vedere și costurile suplimentare. Sigur că echipa medicală îți va prezenta toate aceste costuri încă de la prima întâlnire pentru a nu avea surprize pe parcursul planului de tratament. În linii mari, costurile suplimentare includ:

  • Consultația inițială și stabilirea planului de tratament;
  • Modelul de studiu;
  • Radiografiile sau alte investigații;
  • Controlul evoluției planului de tratament;
  • Igienizări;
  • Schimbare arcuri și bracketi;
  • Nevoia de a purta gutiere de contenție după finalizarea tratamentului ortodontic.
pret apart dentar

Există opțiuni de finanțare pentru aparatul dentar?

Dacă am trăi într-un film pentru copii, într-o poveste frumoasă ori într-o lume ideală, banii nu ar reprezenta o problemă pentru niciunul dintre noi. Realitatea este diferită. Cu toate acestea, există posibilitatea de a achita un aparat dentar în rate. Acum te poți bucura de tratamentul necesar, panificându-ți bugetul pe o perioadă mai îndelungată. Poți plăti aparatul dentar în tranșe, fără costuri suplimentare, fie că ai tu nevoie de un tratament personalizat, fie că micuțul tău are dinții incorect poziționați pe arcadă.

Cum să alegi cel mai bun aparat dentar în funcție de buget?

Poate ești tentat să crezi că prețul este principalul factor decizional. În realitate, acesta nu este singurul criteriu pe care ar trebui să-l iei în calcul. În urma discuției cu echipa medicală, se va alege un aparat dentar în funcție de buget, vârstă, stil de viață și preferințe estetice. Iată câteva aspecte interesante:

  • În cazul celor mici aparatul dentar fix ar putea fi o alegere isteață, deși mulți optează pentru cel mobil. Contează enorm modul în care gestionezi întreaga etapă de tratament. Copiii sunt mult mai tentați să îndepărteze aparatul și să-l uite pe noptieră;
  • În cazul adolescenților, aparatul dentar invizibil este cel mai potrivit, atunci când se recomandă de către medici. Ei sunt cei care, de cele mai mult ori, se feresc de privirile curioase ale colegilor sau amicilor;
  • În cazul pacienților adulți, lucrurile nu ar trebui să fie deloc complicate. Alegerile se fac în funcție de buget, eficiență și aspect.
aparat dentar adult

Cât timp trebuie purtat aparatul dentar?

Cât durează un tratament ortodontic? Am spune că, în medie, un tratament complet durează un an, un an și 6 luni, doar că această perioadă se poate prelungi, în funcție de severitatea cazului. De asemenea, durata planului de tratament este influențată și de cooperarea pacientului. E important să respecți vizitele la ortodont și, în cazul în care porți un aparat dentar mobil, să nu îl uiți cu orele lângă tine. Aparatul se îndepărtează doar în timpul mesei.

Pentru a avea succes, deci pentru a funcționa tratamentul ortodontic, relația dintre medic și pacient trebuie să fie una de cooperare.

Când este recomandat aparatul dentar?

Aparatul dentar poate fi purtat și chiar se recomandă să mergi cu copilul la ortodont încă de la vârsta de 7 ani. Așa cum spuneam, există mai multe tipuri de aparate dentare, deci sigur se poate găsi o variantă ideală și confortabilă pentru cazul tău clinic. În plus, cu cât problemele se remediază timpuri, cu atât te vei bucura de o viață sănătoasă, de acel confort psihologic despre care vorbim cu toții. Totuși, datorită tehnologiei, adulții se pot bucura de același rezultate, urmând un tratament de specialitate. Iată câteva motive pentru care se recomandă aparatul dentar:

  • Dinții sunt înghesuiți – atunci când cresc unii peste alții;
  • Dinții sunt distanțați – atunci când există spații mult prea mari între ei;
  • Când mușcătura este incorectă;
  • Dinții sunt rotiți sau înclinați;
  • Când există probleme cu articulația temporo-mandibulară.

În cele din urmă, prețul aparatului dentar este influențat de o serie de factori, cum ar fi prețul, modelul ales, recomandările medicilor, complexitatea cazului etc. Cel mai important pas pe care trebuie să-l faci pentru sănătatea zâmbetului tău este să conștientizezi problema cu care te confrunți și să ceri ajutorul specialiștilor. Programează o întâlnire cu echipa medicală și vezi cum îți poți corecta poziția dinților!

Dispunem de 6 cabinete dotate cu tehnologie de varf, carora li se adauga un cabinet de radiologie dentara echipat cu tomograf si aparate pentru radiografii digitale panoramice si retroalveolare, o sala de operatii cu propriul aparat de radiografii retroalveolare si un laborator de tehnica dentara. Ne mai mandrim si cu o echipa de 30 de oameni, bine antrenati in tainele stomatologiei. Toate acestea inseamna ca veti gasi tot ce aveti nevoie pentru tratamentul ortodontic si nu numai intr-un singur loc. 
Exista diverse tipuri de aparate dentare pentru a veni in intampinarea nevoilor particulare ale fiecarui pacient in parte. Consultati-ne pentru a alege varianta cea mai potrivita de aparat dentar pentru dumneavoastra.
programează-te