STOMATOLOGIE COPII SAU PEDODONTIA

 

Noi credem in Zana Maseluta!!! Voi?!
Pedodontia reprezinta ramura stomatologica care se ocupa cu diagnosticarea si tratarea afectiunilor dentare ale copiilor si tinerilor adolescenti, de la aparitia primilor dinti de lapte, pana la formarea si eruptia dintilor definitivi.
Omul are două dentitii succesive, prima de lapte si a doua definitiva.
Pedodontia alaturi de Ortodontie pot asigura o dezvoltare armonioasa la nivel dento-facial a viitorilor adolescenti,  printr-o diagnosticare precoce a leziunilor si anomaliilor dentare.

 

STOMATOLOGIE COPII- PRIMA VIZITA 

 

Recomandam cu caldura ca prima vizita a copilului la dentist  sa fie cat mai precoce, pentru ca acesta sa se obinuiasca cu cabinetul stomatologic. Ne vom stradui ca aceasta vizita sa fie cat mai distractiva, educativa si sa-i lase copilului o impresie pozitiva. Vom incuraja copiii in privinta igienei dentare  si ii vom recompensa pentru rezultatele lor bune.
Va sfatuim sa fiti alaturi de copil pe parcursul primelor vizite.  Apoi ar fi bine sa-l obisnuim sa ramana singur cu noi in cabinet. Vom incepe doar cu discutii, treptat si cu rabdare il vom familiariza cu cabinetul si instrumentarul, vom face mici jocuri cu tematica dentara, pentru a-i castiga increderea.

 

STOMATOLOGIE COPII – TRATAMENTUL  

 

Vizitele si interventiile stomatologice la copii trebuie sa fie cat mai scurte, de preferinta cand copilul este odihnit. Vom evita  durerea, oboseala si plictiseala, iar atitudinea noastra va  fi calda si blanda.
Ii vom explica totul intr-un limbaj accesibil iar tratamentele vor fi facute cu blandete, cu pauze pentru a se odihni. Poate urmari programul sau Tv preferat, care ii va capta atentia si va face confortabila  sedinta pe toata durata tratamentului.

 

STOMATOLOGIE COPII- ANALGEZIA 

 

Lipsa durerii in timpul interventiilor dentare la copii garanteaza cooperarea viitoare a acestora.
Noi folosim o serie de geluri anestezice cu miros si arome placute, care vor reaminti copiilor de guma de mestecat preferata. Daca este necesar vom putea face infiltratii anestezice fara durere. Putem sa aducem un plus de confort copilului dumneavoastra prin utilizarea inhalosedarii.

 

STOMATOLOGIE COPII- INHALOSEDAREA 

 

Inhalosedarea la copii, ca si la adulti presupune utilizarea de gaz ilariant (laughing gas), un amestec gazos format din protoxid de azot si oxigentotal netoxicNu are efecte adverse si este total reversibila. Inhalarea gazului ilariant induce o stare de liniste si confort, de usoara plutire si somnolenta, scade perceptia asupra mediului ambiental.

 
la inceput
 

Stomatologie Copii | Bucuresti sector 2