Tratament Parodontal Cu Laser

Daca ti s-a spus ca ai nevoie de interventii chirurgicale cu bisturiu si sutura, exista o alternativa cu laser despre care trebuie sa afli. Tratamentul Parodontal Laser LLL este o procedura minim- invaziva, ce reprezinta o imbunatatire fata de chirurgia obisnuita.

ustensile dentist

TRATAMENT PARODONTAL LASER (LLL)

Este alternativa blanda, fara incizii, a chirurgiei parodontale cu lambou. Energia emisa de laser  vaporizeaza in mod selectiv doar bacteriile si tesuturile afectate de boala  din santul gingival si pungile parodontale. Laserul folosit de noi are o lungime de unda de 940 nm, fiind cel mai bine absorbit de hemoglobina si oxigemoglobina. Aceste caracteristici explica actiunea selectiva doar asupra tesuturilor afectate si bacteriilor cauzatoare de boala care atrag energia laserului si sunt distruse de aceasta. La acelasi nivel de putere tesuturile sanatoase nu sunt afectate.

CUI SE ADRESEAZA TRATAMENTUL PARODONTAL LASER (LLL)

Tratamentul Parodontal Laser (LLL) se adreseaza tuturor celor care au boli ale parodontiului cunoscute ca parodontite marginale (parodontoze) in toate stadiile lor.

Multi dintre cei afectati refuza tratamentul traditional chirurgical cu lambou din cauza fricii. Acesti pacienti risca sa piarda dintii si sa dobandeasca alte probleme de sanatate generala determinate de boala parodontala. Pentru ei solutia salvatoare este alternativa blanda -Tratamentul Parodontal Laser (LLL)

CARE SUNT SEMNELE BOLILOR PARODONTALE?

Semne ale bolii parodontale sunt:  sangerarile gingivale la periaj sau la folosirea atei dentare,  retragerea gingiilor si respiratie urat mirositoare. In cabinet putem face o diagnosticare corecta dupa o serie de radiografii pentru evaluarea suportului osos din jurul dintilor. Evaluarea gingiei o facem cu o sonda parodontala prin masuratori pentru fiecare dinte. Instrumentul este plasat intre gingie si dinte, orice valoare mai mare de 3mm insotita de sangerare reprezinta semn de boala parodontala.

IN CE CONSTA TRATAMENTUL PARODONTAL LASER (LLL)

Inainte de Tratamentul Parodontal Laser (LLL)  se administreaza o doza minima de anestezic local, pentru  a preveni orice posibil disconfort.

Fibra laserului este introdusa in interiorul pungii parodontale de unde este eliminat  tesutul afectat. Prin miscari fine si repetate conducem laserul pe toate suprafetele pungilor parodontale. Acesta are o emisie de energie prin care indeparteaza in mod selectiv bacteriile si tesuturile bolnave.

Tartrul este indepartat cu instrumentele de mana si ultrasonice de la nivelul radacinilor dintilor.

Dupa curatarea si netezirea suprafetelor radiculare, in pungile parodontale curatate, se adauga un produs biologic obtinut din sangele pacientului care are rolul de a stimula vindecarea si reatasarea gingiei de dinte. Se pot folosi si produse artificiale de regenerare tisulara (EMDOGAIN)

REZULTATE

Tratamentul Parodontal Laser (LLL) stimuleaza regenerarea tesuturilor parodontale prin activarea celulelor proprii organismului si reatasarea gingiei de dinti. Astfel gingia si osul pierdut au conditii sa se refaca in timp. In cateva luni putem astepta o reducere la jumatate a pungilor parodontale!

Eficienta deosebita a Tratamentul Parodontal(LLL) se manifesta in special la formele incipiente si moderate ale bolii cand putem spera in vindecare. In formele severe, avansate, produce o imbunatatire a sanatatii parodontale si o reducere semnificativa a ritmului evolutiei bolii.

AVANTAJELE TRATAMENT PARODONTAL LASER (LLL)

  • Tratamentul parodontal laser (LLL) are rezultate clinice superioare fata de chirurgia parodontala cu lambou;
  • Pastreaza testul gingival sanatos in loc sa il indeparteze;
  • Reduce retractia gingivala postoperatorie;
  • Elimina infectia, curata in profunzime si sterilizeaza pungile parodontale;
  • Reface atasarea gingiei de dinti;
  • Este mai putin traumatizant, disconfortul din timpul si dupa tratament este mult redus in comparatie cu procedura chirurgicala cu lambou. Perioada de recuperare este sub 24 ore. In cele mai multe cazuri pacientii se simt destul de bine incat se intorc la serviciu in aceeasi zi. 

Dupa realizarea tratamentului sunt indicate controale periodice si respectarea indicatiilor pentru a mentine rezultatele obtinute in urma tratamentului cu laser.

clinic@llldental.ro

Calea Mosilor, Nr. 296, Bloc 46, Scara C, Parter, Bucuresti, Sector 2, 020898

formular de programare
contact
formular de programare

Prinde ofertele lunii martie!

Beneficiezi de reduceri semnificative pe tot parcursul lunii martie 2023. Vezi ofertele

Contacteaza-ne