RADIOLOGIE DENTARA – CU IRADIERE DE 100 DE ORI MAI MICA!

 

Clinica LLL DENTAL dispunde  de propriul serviciu de radiologie dentara dotat cu tehnica de ultima generatie. Departamentul de radiologie dispune de doua aparate de  radiografii retroalveolare, unul in cabinetul de radiologie  si al doilea in sala de operatii unde se pot efectua radiografii digitale intraoperator, fara a mai fi nevoie ca pacientul sa se deplaseze.
Radiologie dentara pe suport fotosensibil (film dentar) apartine trecutului din cauza timpului mare de obtinere a rezultatului, a resurselor consumate (filmul radiologic, camera obscura pentru developare) dar si erorilor des intalnite.
Modul traditional de obtinere a imaginilor a fost inlocuit in clinica noastra cu aparatele de Radiologie digitala, echipamente moderne care ofera rezultatele in cateva minute  si cu o acuratete superioara radiologiei clasice.

 

RADIOLOGIE DENTARA DIGITALA

 

Acest nou serviciu de radiologie dentara utilizeaza imaginea radiologica in diagnosticare si in urmarirea evolutiei tratamentelor dentare, mai ales cele  endodontice si parodontice.
Radiografiile retroalveolare digitale realizate cu echipamentul VATECH ESX sunt de o claritate  superioara comparativ cu metodele folosite in radiologia clasica. Pentru a se obtine o imagine clara senzorul radiologic are nevoie de o cantitate mult mai mica de raze x si permite scanarea imediata. Imaginea radiologica astfel obtinuta este introdusa in baza de date a clinicii care poate fi accesata din orice cabinet prin intermediul  Statiilor PC Ultraperformante –Lenovo ( IBM). Senzorul digital inlocuieste filmul fotosensibil si permite practic un numar nelimitat de utilizari, asigurand o inalta calitate a imaginii, care este disponibila instant pe PC spre vizualizare.

 

AVANTAJELE FOLOSIRII APARATURII DE RADIOLOGIE DENTARA DIGITALA:

 

Imaginea radiologica digitala poate fi prelucrata pentru a se obtine detalii importante ale dintilor si structurilor adiacente.
-Radiografia se obtine mult mai repede si cu riscuri mai mici din partea pacientilor.
-Informatia digitala poate sa fie printata pe hartie sau suport CD/DVD .
-Toate investigatiile radiologice ale unui pacient  sunt arhivate si accesate cand se doreste compararea lor pentru a se evalua rezultatele tratamentelor.
Pacientii nostri nu vor fi obligati sa aduca la cabinet toate radiografiile  anterioare care pot fi voluminoase uneori, ci acestea pot fi vizualizate foarte usor pe ecranul calculatoarelor din cabinete.
De serviciul radiologiei digitale pot beneficia atat adultii cat si copiii, in timp ce femeilor insarcinate le sunt  contraindicate radiografiile.
Pentru ca protectia pacientilor dar si a personalului medical este importanta la LLL Dental in serviciul de radiologie dentara folosim cu strictete accesoriile de protectie radiologica.

 
la inceput
 

Radiologie Dentara | Bucuresti sector 2